مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: علی رغم توزیع ۶۰ تن گوشت منجمد در تهران و روند کاهشی نرخ دام، نرخ گوشت همچنان بالاست.
قیمت گوشت امروز با تغییر همراه شد.قیمت گوشت مردم را در خوردن آن ناتوان کرده است. قیمت گوشت صعودی است. قیمت گوشت باورنکردنی می شود. قیمت گوشت قرمز امروز  را در ادامه می خوانیم.
قیمت گوشت
راسته با استخوان گوسفندی
۱۶۹,۰۰۰
ران کامل ممتاز گوسفندی
۱۷۸,۰۰۰
کف دست گوسفندی با ماهیچه
۱۶۲,۰۰۰
ران پاک کرده گوساله
۱۸۶,۰۰۰
سر دست پاک کرده گوساله
۱۶۷,۰۰۰
گردن گوسفندی
۱۳۵,۰۰۰
قلوگاه گوساله
۱۴۷,۰۰۰
گردن گوساله
۱۳۲,۰۰۰
قلم گوساله
۱۶,۰۰۰
سردست گوسفندی
۱۳۱,۰۰۰
ماهیچه گوساله
۱۶۵.۰۰۰
دمبالیچه گوسفندی
۸۹,۰۰۰
نیم شقه سردست گوسفند
۱۵۸.۰۰۰
شقه لاشه گوسفندی
۱۴۹,۰۰۰
نیم شقه ران گوسفندی
۱۸۵,۰۰۰
افزایش ۵۷ درصدی قیمت گوشت واقعیت دارد؟
علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، با تکذیب این افزایش قیمت‌ها گفت: گوشت کیلویی ۸۰ هزار تومانی روی دست دامداران مانده است و کسی آن را نخریده است و این افزایش قیمت‌ها اصلا معنا پیدا نمی‌کند. 
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: گوشت کیلویی ۸۰ هزار تومان روی دست دامداران مانده‌ است و کسی آن را خریداری نمی کند.
در روزهای اخیر اخباری مبنی بر افزایش ۵۷ درصدی قیمت گوشت گوساله و افزایش ۴۰ تا ۴۶ درصدی گوشت گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار دست به دست می‌شود.
علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، با تکذیب این افزایش قیمت‌ها گفت: گوشت کیلویی ۸۰ هزار تومانی روی دست دامداران مانده است و کسی آن را نخریده است و این افزایش قیمت‌ها اصلا معنا پیدا نمی‌کند.
گفتنی است که همزمان با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و آغاز سال جاری قیمت‌ها در بازار گوشت به طور بی‌سابقه‌ای جهش کرد و نرخ تورم مواد غذایی در خرداد ماه ۱۴۰۱ رکورد شکست.
 
همزمان با تخم‌مرغ، گوشت قرمز هم در ماه‌های اخیر نوسان قیمت زیادی داشته، هرچند جهت حرکت پیکان قیمت این کالا در مقطعی رو به پایین بوده اما همچنان قیمت‌های بازار با قدرت خرید بخش زیادی از مصرف‌کنندگان متناسب نیست. در خردادماه گوشت قرمز گوساله و گوسفندی هر دو در مقاطعی کاهش قیمت داشتند و گوشت گوسفندی به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان این کالا کاهشی تا ۳۰ هزار تومان در هر کیلوگرم را نیز شاهد بود که دلیل آن نبود استقبال مصرف‌کنندگان اعلام شد. آخرین قیمت اعلام شده برای هر کیلو شقه گوسفندی
۱۵۵ هزار تومان و برای هر کیلو ران گوساله ۱۷۰ هزار تومان بوده است که همچنان برای بخش زیادی از مردم گران محسوب می‌شود. این در حالی است که شرایط گوشت نیز از جهت تولید مازاد بر نیاز همانند تخم مرغ است اما مصرف‌کنندگان از این تولید بیش از تقاضا سودی نمی‌برند. در خرده‌فروشی‌ها هر کیلو راسته با استخوان گوسفندی ۱۶۰ هزار تومان، هر کیلو ران گوسفندی ۱۷۵ هزار تومان، هر کیلو سردست گوسفندی ۱۳۵ هزار تومان و هر کیلو کف‌ دست با ماهیچه ۱۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. برای هر کیلو سردست گوساله قیمت ۱۷۰ هزار تومان، قلوه‌گاه گوساله ۱۴۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.
پرداخت وام  ۲۰۰ میلیونی با دریافت چک به این افراد
در حالی دامداران مدعی وجود مازاد دام در کشورند، برخی از آنها وزارت جهاد کشاورزی را تحت فشار قرار داده‌اند که مجوز صادرات دام زنده صادر کند؛ قیمت گوشت در داخل کشور بالا می‌رود.
مدتی است برخی اتحادیه‌های دامداران تولیدکننده دام سبک و سنگین، وزارت جهاد کشاورزی را تحت فشار قرار داده‌اند که تولید دام در کشور بیش از نیاز است و اگر صادرات انجام نشود تولیدکنندگان ورشکست خواهند شد و تولید داخل ضربه می‌بیند.
در حالی که دامداران از وجود مازاد دام می‌گویند، قیمت گوشت در داخل روز به روز در حال افزایش است. کشور در تولید گوشت قرمز فقط حدود 15 درصد وابسته به واردات است و با وجود اینکه سالانه نزدیک به 900 هزار تن تولید دارد اما باید 150 هزار تن هم وارد کند. با این حال برخی اتحادیه‌های دامداران روی حرفشان ایستاده‌اند که باید صادرات دام به کشورهای دیگر آزاد شود. پیش از این تجربه گرانی پس از آزاد‌سازی صادرات در مرغ و تخم‌مرغ وجود دارد و اکنون گوشت قرمز هم در همان مسیر قرار گرفته است.
وزارت جهاد کشاورزی از چند روز پیش دام مازاد دامداران را خریداری می‌کند اما باز برخی از این اتحادیه‌ها راضی نیستند و تاکید دارند که وزارت جهاد کشاورزی هر چه زودتر صادرات را آزاد کند، آنها قیمت خرید دولت را کم می‌دانند. به نظر می‌رسد، هدفی غیر از کار اقتصادی دارند.
نکته‌ای که وجود دارد این است که برخی دامداران و مرغداران، وقتی قیمت‌های منطقه و همسایگان پایین‌تر از داخل است به بهانه حمایت از تولید حاضر به کاهش قیمت نیستند اما به محض افزایش قیمت‌های منطقه‌ای، به دنبال بالا بردن قیمت و صادرات و… هستند، حال آنکه هدف اول تولید مواد غذایی، تامین نیاز داخلی است.
گلایه دامداران
سید احمد مقدسی؛ رئیس ‌هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران با انتقاد از اینکه وزارت جهاد هنوز مصوب آزادسازی صادرات دام زنده را امضاء نکرده است، گفت: شورای قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک حدود سه هفته قبل آزاد‌سازی صادرات دام زنده را به تصویب رسانده است و هنوز این مصوبه به امضای وزیر نرسیده است.
او با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام، مطالبات تولیدکنندگان را به موقع تسویه نکرده است، افزود: قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم گوساله نر زنده ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است در حالی که به قیمت ۷۲ تا ۷۳ هزار تومان از دامداران خریداری می‌شود.
گفتنی است، سرپرست وزارت جهادکشاورزی استان خراسان شمالی در 9 تیر تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم بره نر 85 هزار و گوساله نر 88 هزار تومان از دامداران خریداری می‌شود.
حمایت‌های دولت
دولت برای حمایت از تولیدکنندگان کشاورزی، 20 هزار میلیارد تومان بسته حمایتی اختصاص داد که بتوانند هزینه‌هایشان را کاهش دهند و دستور داد که بانک‌ها در پرداخت این تسهیلات سختگیری نکنند.
محمد قربانی؛ معاون امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی 23 خرداد گفت: فهرستی که در اختیار بانک کشاورزی قرار داده شده بالغ بر ۵۶ هزار واحد تولیدی و اشخاص حقیقی و حقوقی دامدار و کشاورز بود که معرفی شده است و این تعداد حدود ۹ هزار و ۲۰۰ نفر  با بودجه  11 هزار میلیارد ریالی تاکنون پرداخت شده و در اختیار آنها قرار گرفته است.
این تسهیلات با نرخ ۱۰، ۱۲ و ۱۵ درصد به دامداران، کشاورزان و واحد‌های تولید دام و طیور پرداخت می‌شود. بانک کشاورزی به مشتریان خُرد و واحد‌های تولید‌کننده خُرد، دامدار تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ ۱۰ درصد و با دریافت چک و سفته پرداخت می‌کنند. شعب به واحد‌های تولیدی متوسط و بزرگ‌تر با دریافت چک و سفته و یا با قرارداد لازم اجرا تسهیلات پرداخت می‌کنند.
اهمیت ذخیره به جای صادرات در شرایط فعلی جهان
امنیت غذایی جهان شرایط ناگواری را می‌گذراند به طوری که سازمان ملل متحد هفته پیش از آن به فاجعه غذایی تعبیر کرد. سازمان خواروبار جهانی(فائو) هم بارها هشدار داده است و اینها نشان می‌دهد که زنگ خطری به صدا در آمده.
این شرایط نامناسب غذایی را جنگ روسیه و اوکراین، تغییرات آب و هوایی و بیماری کووید 19 رقم زده است و سیاستگذاران جهانی چند راهکار اصلی را در اولویت قرار داده‌اند؛ نخست اینکه تا جایی که می‌توانند تولید داخل را افزایش دهند و دوم تا جایی که می‌توانند به جای صادرات، تامین داخل را در اولویت قرار دهند و ذخیره‌‌سازی کنند و شایسته است سیاستگذاران ما هم از این سیاست‌های جهانی عقب نمانند.
شاید مازاد تولید دامداران مقطعی باشد و آنها نیاز به فروش دام داشته باشند اما می‌توان به جای صادرات به خارج از کشور، توسط شرکت پشتیبانی امور دام آنها را خریداری و گوشت آن را ذخیره کرد تا در زمان نیاز به جای واردات که در شرایط فعلی جهان، کار بسیار دشواری است، استفاده شود.
سید احمد مقدسی با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار با بیان اینکه ما با یک مافیا در این حوزه مواجه هستیم که در حال زمینه چینی برای واردات هستند، گفت: در مجموع حدود ۲۰۰۰ هزار رأس دام سبک از کشور صادر شد اما همهمه و سر و صدایی که دلالان به راه انداختند منجر به نابسامانی بازار و افزایش قیمت‌ها شد.
وی ضمن انتقاد از عملکرد برخی تشکل‌های خصوصی در زمینه صادرات دام از کشور افزود: میزان صادرات اصلاً به اندازه‌ای نبود که بتواند در شرایط بازار تأثیرگذار باشد و اگر این همه سر وصدا نمی‌شد به چنین وضعیتی دچار نمی‌شدیم.
مقدسی با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم گوساله نر زنده برای دامدار با احتساب ۱۰ درصد سود ۷۱ هزار تومان است، گفت: تا دو ماه قبل دامداران هر کیلوگرم دام خود را به قیمت کیلویی حدود ۴۸ هزار تومان می‌فروختند که شرکت پشتیبانی امور دام ورود و شروع به خرید حمایتی دام سنگین به قیمت ۵۹ هزار تومان کرد، این اقدام دولت منجر شده که قیمت گوساله نر در بازار آزاد به کیلویی ۵۵ هزار تومان برسد که همچنان زیر قیمت تمام شده تولید است. پس ما در حوزه دام شاهد افزایش قیمت نیستیم و هیچ اتفاقی هم در بازار دام نیفتاده که قیمت گوشت تا این حد بالا رفته است.
وی با انتقاد از عملکرد دولت در کنترل دلالان و واسطه‌های بازار گوشت تصریح کرد: زور دولت به دلالان نمی‌رسد و در این میان تولیدکننده و مصرف کننده هر دو آسیب می‌بینند.
مقدسی با اشاره به افزایش ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در بازار گفت: واقعاً مشخص نیست که به چه علت قیمت گوشت ناگهان از ۱۴۰ هزار تومان به حدود ۱۹۰ هزار تومان رسیده است و چه توجیهی برای این مساله وجود دارد؟ در حالی که دامداران در حال زیان هستند.
وی با اشاره به مازاد دام در کشور افزود: در حال حاضر دام سنگین روی دست تولیدکننده مانده و هر کس اعلام کند و متقاضی باشد ما به قیمت کیلویی ۵۹ هزار تومان آن را عرضه می‌کنیم.
مقدسی توضیح داد: وقتی که قیمت گوساله زنده نر کیلویی ۵۹ هزار تومان باشد قیمت لاشه کشتار شده آن نیز کیلویی ۱۱۸ هزار تومان است و بنابراین قیمت آن برای مصرف کننده باید حداکثر ۱۴۹ هزار تومان باشد.
وی با اشاره به اینکه دامداران در حال حاضر دام را به زیر قیمت تمام شده تولید عرضه می‌کنند، پیشنهاد کرد که دولت به بازار گوشت ورود کند و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام باید دام را از دامداران خریداری و گوشت حاصل از آن را مستقیم به بازار عرضه کند تا قیمت‌ها بکشند در این صورت واسطه‌ها و دلالان کنار خواهند رفت.
مقدسی ادامه داد: اگر دولت برای حفظ تولید و پایداری آن دام را به قیمت کیلویی ۷۰ هزار تومان از دامداران خریداری کند گوشت حاصل از آن را با نرخ ۱۶۰ هزار تومان در هر کیلوگرم به مردم عرضه می‌کند و در این صورت علاوه بر اینکه دامداران از زیان خارج می‌شوند، مصرف کننده نیز توان خرید گوشت را خواهد داشت و مجبور نیست با قیمت‌های گزاف آن را خریداری کند.
مقدسی در بخش دیگری از سخنان خود درباره آخرین وضعیت تخصیص سهمیه نهاده‌های دامی نیز گفت: از سهمیه دی ماه واحدهای صنعتی شیری هنوز جو تخصیص داده نشده همچنین ۴۰ درصد ذرت نیز باقی مانده اما سهمیه سویا به طور کامل تخصیص داده شده است علاوه بر این سهمیه بهمن ماه نیز کلاً در هیچ نهاده‌ای تخصیص داده نشده است.
وی اضافه کرد: مسئولان مربوطه اعلام کرده‌اند که بحث تأمین و تخصیص ارز نهاده‌های دامی انجام گرفته و از هفته جاری هم سهمیه واحدهای صنعتی و هم دامداری‌های روستایی تخصیص داده می‌شود.
سیدمهدی میرزا‌امین با بیان اینکه امکان احتکار گوشت وجود ندارد ادامه داد: «‌قصابان تمایل دارند که کالای آنها فروخته شود از این‌‌رو چندان نرخ‌‌ها را بالا نمی‌‌برند. البته قدرت خرید مصرف‌‌کنندگان کاهش پیدا کرده است از این‌‌رو مردم برای مدیریت درآمدهای خود بسیاری از اقلام خوراکی از جمله گوشت را کم کرده‌اند. از سوی دیگر با همه‌‌گیری بیماری کرونا بسیاری از رستوران‌‌ها و تالارهای پذیرایی تعطیل شدند و همین مساله باعث شد میزان خرید گوشت گوساله نسبت به مشابه سال گذشته روند کاهشی به خود بگیرد.»بنا به اظهارات میرزا‌امین، در سال‌های گذشته ۲۰ درصد از نیاز بازار را گوشت وارداتی تامین می‌کرد. این گوشت از برزیل وارد می‌شد. اما در حال حاضر گوشت گوساله وارد نمی‌شود و نیاز کشور در این زمینه از سوی دامپروران داخلی تهیه و تامین می‌شود.این فعال حوزه گوشت قرمز گفت: «‌به باورم قیمت گوشت گوساله و گوسفند نسبت به تورم موجود در کشور نه تنها بالا نرفته است بلکه شاهد کاهش قیمت این محصول نیز هستیم. خوشبختانه رقابت در بازار گوشت حاکم است. قیمت‌‌ها مشخص است و این امکان وجود دارد که فروشنده‌‌ای قیمت گوشت تمیزشده را ۵ تا ۱۰ هزار تومان بیشتر عرضه کند در غیر این صورت قیمت‌‌ها مشخص و بازرسان اتاق اصناف و تعزیرات نیز بر قیمت‌‌گذاری‌‌ها نظارت دارند.» وی در پایان با اشاره به تمایل بازار به خرید گوشت گوسفندی گفت: «‌گوشت گوساله بیشتر برای چرخ کردن و کباب مناسب است و مصرف‌‌کنندگان برای طبخ انواع خورشت از گوشت گوسفندی استفاده می‌کنند.»
براساس مشاهدات میدانی از خرده فروشی‌های سطح شهر تهران، ران گوسفندی کیلویی ۱۳۵ تا ۱۴۴ هزار تومان، شقه گوسفندی  ۱۱۵تا ۱۳۰هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۱۶ تا ۱۱۸ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۱۹۹ هزار تومان، راسته گوسفندی ۱۳۲ هزار تومان، قلوه‌گاه گوسفندی ۱۱۸هزار تومان، ران گوساله ۱۵۵ تا ۱۷۳ هزار تومان، سردست گوساله  ۱۴۵تا ۱۶۵هزار تومان، راسته  گوساله ۱۸۵ هزار تومان و ماهیچه گوساله نیز ۱۵۸ تا ۱۷۰ هزار تومان است.
قیمت‌های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.
اما در میادین میوه و تره‌بار نیز قیمت هر کیلو شقه گوسفندی به صورت فله ۱۱۹هزار و ۸۰۰ تومان، ماهیچه گوسفندی ۱۶۸هزارو۳۰۰ تومان، گردن گوسفندی ۱۱۴هزار و۲۰۰ تومان، راسته گوسفندی بی‌استخوان ۱۸۱ هزار و۲۰۰ تومان با استخوان ۱۲۸هزار و۵۰۰ تومان، سردست گوسفندی ۱۲۲ هزار و۶۰۰ تومان، ماهیچه گوساله ۱۵۵ هزار و۵۰۰ تومان، گردن گوساله ۱۴۲هزار و۶۰۰ تومان، ران پاک کرده گوساله ۱۵۵هزار و۵۰۰ تومان، سردست پاک کرده گوساله ۱۵۳هزار و۴۰۰ تومان و راسته بدون استخوان گوساله ۱۵۵هزارو۵۰۰ تومان است.
 افشین صدردادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک با اشاره به اینکه نوسان خاصی در بازار دام اتفاق نیفتاده است، اظهار کرد: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو بره در نقاط مختلف ۴۵ تا ۵۲ هزار تومان است.
او افزود: با وجود آنکه وعده ها برای خرید حمایتی و صادرات عملیاتی نشده است، بازار عکس العملی نشان نمی دهد چرا که مکانیزم بازار کاملا دقیق است.
صدردادرس قیمت تمام شده هر کیلو دام زنده را ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون سهمیه نهاده دولتی گوسفند از ۳ کیلو و ۹۰۰ به یک و نیم کیلوگرم کاهش پیدا کرده است که براین اساس نهاده روزانه از ۱۳۰ گرم به ۵۰ گرم رسیده و بدیهی است که با این روند قیمت تمام شده به دلیل تامین از بازار آزاد افزایش یابد.
مدیر عامل اتحادیه دام سبک با اشاره به اینکه گرانی گوشت ارتباطی به دامدار ندارد، بیان کرد: نوسان قیمت گوشت ناشی از شرایط نامناسب مکانیزم عرضه محصولات کشاورزی به ویژه محصولات پروتئینی است که مسئولان باید جوابگو باشند، چرا که نظام توزیع محصولات کشاورزی به برنامه ریزی مناسب نیاز دارد که صرفا بحث گوشت نیست، در تمامی بازار محصولات کشاورزی این مشکل وجود دارد.
او ادامه داد: در شرایط کنونی که قیمت هر کیلو گوشت در بازار ۲۰۰ هزار تومان یا قیمت تمام شده دام ۱۰۰ هزار تومان است، به دامدار ارتباطی ندارد و تنها مسئولانی که قیمت تمام شده را بالا بردند، باید پاسخگو باشند.
به گفته صدر دادرس، زمانی که نهاده با نرخ مصوب در اختیار دامدار یا مرغدار قرار نمی گیرد، چطور می توان انتظار داشت قیمت تمام شده با خرید نهاده از بازار آزاد افزایش نیابد؟ مگر می توان گوسفند، بز و گاو را گرسنه نگه داشت؟ زمانی که قیمت لاستیک بالا می رود به طور مستقیم در کرایه حمل نهاده و جابه جایی دام اثر می‌گذارد که با این وجود دامدار چاره ای جز افزایش قیمت ندارد.
این مقام مسئول با تاکید بر تامین نهاده به موقع با نرخ مصوب برای دامدار بیان کرد: اگر نهاده های دامی در زمان مقرر به دست دامدار برسد، قیمت تمام شده افزایش نمی یابد؛ بنابراین مسئولان باید متوجه این تصمیمات باشند تا در صورت افزایش قیمت تمام شده، یارانه در اختیار تولیدکننده یا مصرف کننده قرار دهند چرا که با استمرار روند افزایش قیمت تمام شده و سرکوب دامدار، معیشت ۲۰ میلیون نفر تحت تاثیر قرار می گیرد.
او با اشاره به اینکه آینده روشنی پیش روی تولید دام نیست، بیان کرد: در حال حاضر سرمایه دامداران کاهش پیدا کرده که با ادامه این روند تولیدکننده اشتغالش را از دست می دهد و به مصرف کننده تبدیل می شود که با این وجود آینده روشنی پیش روی صنعت نیست که اگر تمهیداتی اندیشیده نشود، با توقف تولید، امنیت غذایی در بحث پروتئین در معرض خطر قرار می گیرد.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک از کاهش سرانه مصرف گوشت در کشور خبر داد و گفت: بنابر اظهارات وزیر سابق جهاد کشاورزی سال گذشته ۸۸۰ هزار تن گوشت تولید شد که این میزان در سال ۹۸، ۸۴۰ هزار تن بوده است، در حالی که طی ۲ سال اخیر سرانه مصرف از ۱۲ کیلو به ۶ کیلو رسیده است.
صدردادرس در پایان تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراسم های سنتی و کاهش دورهمی ها، تعطیلی ۲ فصل گردشگری در بهار ۹۹ و امسال و همچنین هیئت های مذهبی ایام‌محرم و صفر و کاهش قدرت اقتصادی خانوارها در کنار افزایش قیمت تمام شده گوشت منجر به کاهش سهم گوشت در سبد مصرفی خانوارها شده است.
قیمت گوشت گوسفندی در گزارش مهرماه مرکز آمار، با نیم درصد کاهش نسبت به شهریورماه به طور متوسط با قیمت ۱۴۰ هزار و ۶۰۰ تومان در بازار عرضه شده است. در همین گزارش حداقل قیمت گوشت گوسفندی ۱۰۵ هزار و ۷۰۰ تومان و حداکثر قیمت آن ۱۶۱ هزار و ۱۰۰ تومان ذکر شده است. در مهر سال گذشته متوسط قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی ۱۰۶ هزار و ۴۰۰ تومان بود که به این ترتیب گزارش مرکز آمار نشان‌دهنده حدود ۳۲ درصد افزایش قیمت ظرف یک‌سال است. به گزارش فرارو، همچنین در گزارش مهرماه مرکز آمار متوسط قیمت گوشت گوساله ۱۴۵ هزار و ۲۰۰ تومان، حداقل قیمت آن ۱۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان و حداکثر قیمت ۱۷۳ هزار و ۳۰۰ تومان بوده است. یعنی برخلاف گوشت گوسفندی که ظرف یک سال، نیم درصد ارزان شده، گوشت گوساله ظرف یک ماه رشد هشت دهم درصدی را تجربه می‌کند و ظرف یکسال گذشته نیز با افزایش ۶۰ درصدی قیمت روبرو شده است.
گوشت قرمز امروز دوشنبه ۱۷ آبان با نرخ‌هایی متفاوت از آمار‌ها و گزارش‌های رسمی به فروش می‌رسد. قیمت یک کیلو چرخ‌کرده مخلوط گوسفند و گوساله به‌عنوان پرفروش‌ترین نوع گوشت قرمز در حال حاضر بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است. قیمت گوشت گوسفندی بیشتر از این خواهد بود؛ مثلا قیمت یک کیلو گوشت آبگوشتی گوسفندی به ۱۴۰ هزار تومان می‌رسد. برای یک کیلوگوشت ران باید حداثل ۱۶۰ هزار تومان پول بدهید. یک کیلو سردست گوسفندی را بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان می‌فروشند. قیمت گوشت قیمه‌ای گوسفندی به ۱۸۰ هزار تومان می‌رسد و قیمت یک کیلو ماهیچه گوسفندی را هم باید به‌طور متوسط همین ۱۸۰ هزار تومان در نظر بگیریم. گران‌ترین نوع گوشت گوسفندی راسته بدون استخوان است که برای کباب کردن مناسب خواهد بود و در حال حاضر حدود ۲۱۰ هزار تومان قیمت دارد.
علی اصغر ملکی با اشاره به اینکه وضعیت عرضه دام زنده و گوشت در بازار مناسب است، از ثبات قیمت گوشت گوسفندی در یک ماه اخیر به دلیل کاهش تقاضا از سوی مردم خبر داد و افزود: هم اکنون گوسفند زنده ماده با قیمت هر کیلوگرم ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان و گوسفند نر با نرخ ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان عرضه می‌شود.
وی گفت: امروز هر کیلوگرم شقه بدون دنبه گوشت گوسفند ماده ۱۱۰ هزار تومان و گوسفند نر ۱۲۰ هزار تومان به مغازه داران عرضه می‌شود که واحدهای صنفی هم آن را با ۱۰ تا ۱۲ درصد سود به مصرف کننده، ارائه می‌دهند.
ملکی با بیان اینکه در استان تهران ۱۱ کشتارگاه وجود دارد، ادامه داد: در هر کشتار گاه روزانه ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ رأس گوسفند کشتار می‌شود.
وی افزود: دل و جگر و قلوه نیز درب کشتارگاه با قیمت ۱۷۰ هزار تومان و کله و پاچه نیز با در نظر گرفتن هزینه‌های جانبی دستی ۱۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود.
این روزها گرانی و تورم جزو جدایی ناپذیر زندگی مردم شده است. باافزایش روز به روز قیمت‌ها بسیاری از اقلام ضروری خوراکی دیگر در سفره‌ها کمتر دیده می‌شود. مثل گوشت گوسفند که اکنون به طور متوسط ۱۴۵ هزار تومان فروخته می‌شود و با افزایش چهار برابری مواجه شده است.
بر اساس پژوهش‌های مرکز آمار ایران میزان مصرف گوشت توسط خانوارهای ایرانی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۸۴، نصف شده و ۵۰ درصد کاهش داشته و از ۱۲ کیلوگرم به متوسط شش کیلوگرم در سال برای هر نفر رسیده است.
این افزایش تدریجی قیمت گوشت به گونه‌ای بوده که باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است؛ به عنوان مثال طبیعی است که در چنین شرایطی سبد تغذیه‌ای مردم محدود به چند قلم کالایی شود که آنها هم با همین افزایش چند برابری مواجه بوده‌اند. دور از ذهن نیست که اکثریت قشر کارمند و کارگر جامعه که با زحمت فراوان حقوقشان به خط فقر ۱۰ میلیون تومان نزدیک هم نمی‌شود توان خرید گوشت را نداشته باشند.
با مراجعه به چند قصابی وضعیت بازار گوشت و رفتار مردم در خرید این محصول را جویا شدیم. یکی از فروشندگان این صنف در این زمینه توضیح داد: افزایش قیمت گوشت باعث کاهش خرید مردم حتی تا میزان یک چهارم سال گذشته شده است. بسیاری از مردم داخل مغازه می‌آیند و از قیمت می‌پرسند و با دیدن قیمت‌ها بدون خرید، خارج می‌شوند.
قره حسنلو با گلایه از نوسانات قیمت‌ها گفت: حتی قیمت‌ها ممکن است به صورت روزانه نوسان داشته باشد و گاهی فاکتور خرید جدید بیشتر از قیمت فروش روزهای قبل است. هزینه‌های جاری در این صنف با این شرایط به سختی تامین می‌شود و خیلی از همکاران نیز به همین دلیل شغل خود را تغییر داده‌اند.
گفت و گو با شهروندان نیز حاکی از کاهش قدرت خرید مردم و خارج شدن گوشت از لیست اولویت‌های خرید آنان دارد. یکی از شهروندان در این زمینه گفت: گوشت قرمز به عنوان پروتئین حیوانی یکی از مواد لازم برای تغذیه است ولی وقتی دو کیلو گوشت گوسفندی به قیمت ۲۸۶ هزار تومان به فروش می‌رسد مردم قدرت خرید را ندارند.
وی با اشاره به اینکه حقوق یک کارمند کفاف مخارج عادی زندگی را نمی‌دهد و گوشت به عنوان یکی از ملزومات تغذیه‌ای کم کم از سفره‌ها حذف شده گفت: پایه حقوق یک کارگر به سه میلیون تومان هم نمی‌رسذ  ولی خط فقر ۱۰ میلیون تومان است و با این میزان حقوق نمی‌توان زندگی را اداره کرد.
وی افزود: اکنون تغذیه مردم به تامین مایحتاج ضروری چون برنج، نان، حبوبات و صیفی جات محدود شده و سفره مردم روز به روز کوچکتر می‌شود. گوشت جزو محصولات غذایی لوکس شده است و بسیار کمتر خرید می‌شود.
مردم به خرید گوشت درجه دو و سه روی آورده‌اند
نائب رئیس اتحادیه قصابان کرج با اشاره به اینکه مردم به خرید گوشت درجه دو و سه برای خرید ارزانتر روی آورده‌اند، گفت: در حال حاضر قیمت گوشت گوسفند درجه یک بدون دنبه ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و ران گرد درجه یک ۱۶۰ یا ۱۶۵ هزار تومان است. گوشت گوساله درجه یک بدون چربی از ۱۷۰ تا  ۱۷۵ هزار تومان در بازار موجود است. گوشت درجه سه و چهار گوسفندی قیمت‌های پایین‌تری دارد و تا ۱۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و گوشت گاوی درجه سه و چهار از ۱۳۰هزار تومان به فروش می‌رسد و مردم نیز به دنبال خرید ارزانتر هستند.
حسین ابویی تعداد واحدهای دارای مجوز را حدود۲۵۰ واحد برشمرد و گفت: حدود ۵۰ واحد قصابی هم بدون مجوز فعالیت می‌کنند. روال قانونی رسیدگی به این واحدها از طریق اتحادیه و اصناف انجام می‌شود.
وی با با بیان اینکه در شرایط کنونی اقتصادی حدود ۱۰ درصد قصابی‌ها تعطیل شده‌اند، افزود: تعدادی هم که به تازگی وارد کار می‌شوند شاید زیاد دوام نیاورند. سود قانونی قصابان چندین سال است که هشت درصد باقی مانده است ولی هزینه‌ها بسیار افزایش یافته است؛ از طرفی خرید مردم کاهش یافته و انگیزه فعالیت قصابان کم شده است.
نائب رئیس اتحادیه قصابان افزود: از مسئولان می‌خواهیم اجازه دهند اتحادیه‌ها کارایی اجرایی بیشتری داشته باشند زیرا اتحادیه اخطار می‌دهد ولی واحد صنفی اهمیت نمی‎‌دهد. زمانبر بودن روال قانونی اصناف و اماکن و… نیز باعث شده بسیاری از واحدها بدون مجوز فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه در شش ماهه اول سال ۲۰ مورد گزارش شکایات مردمی از واحد های قصابی در اتحادیه به ثبت رسیده است، اظهار کرد: مردم درصورت دیدن تخلف می‌توانند با اتحادیه تماس بگیرند و ما ابتدا به واحد صنفی دوستانه تذکر می‌دهیم؛ در صورت رفع نشدن مشکل و جلب نشدن رضایت مشتریان موضوع برای رسیدگی به واحد بازرسی اصناف گزارش می‌شود.
ویژه :
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت فوتبال ایران است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

source

توسط varzeshikhabari