به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از پرچالشترین پروژهها برای عکاسان و خبرنگاران فعالیتهای میدانی است. اتفاقی که طی سالهای اخیر با وجود امکانات اینترنتی و کامپیوتری موجود، به رویهای تقریبا غیرمرسوم تبدیل شده است. البته در این میان مقولات ناگریزی وجود دارد که این قاعده مرسوم را میشکند. بلایای طبیعی، حوادث شهری و غیرشهری و البته جنگها؛ سرفصلهای مهمی برای فعالان خبری و رسانهای محسوب میشوند. اما در میان این اتفاقات، جنگهای داخلی و برون مرزی و میان کشوری مهمترین موضوعاتی هستند که برای رسانهها اهمیت دوچندان دارند. چراکه تنها با حضور خبرنگار، عکاس و فیلمبردار است که جنایات جنگی، اتفاقات مهم میدانی و استراتژیک و البته وقایع انسانی به ثبت میرسند. بدون شک جنگها بدون حضور رسانههای خبری و عوامل آنها فضایی هولناک و مبهم خواهند بود.
طی چند سال گذشته جهان درگیر جنگها و جنایات غیر انسانی بسیار بوده است. حضور دوره اول طالبان در افغانستان، حمله داعش به کشورهای همسایه و منطقه، جنگ روسیه و اوکراین و به تازگی یورش اسرائیل به مناطق مسکونی غزه وقایع مهمی هستند که آسیبهای جدی از آنها به جای مانده و خواهد ماند و تنها با وجود عکاسان و خبرنگاران است که ما از کم و کیف آنها اطلاعاتی به دست میآوریم.
صد البته که همواره خطرات بسیاری خبرنگاران و عکاسان جنگ را تهدید میکند. طی روزهای گذشته و پس از عملیات حماس علیه رژیم غاصب اسراییل بود که فیلمبردار خبرگزاری «رویترز» در مرز لبنان اسراییل کشته شد و دو خبرنگار دیگر نیز زخمی شدند و تا امروز 12 خبرنگار فلسطینی نیز جان خود را از دست دادهاند. با همه اینها باید گفت این آخرین بار نخواهد بود که خبرنگاران و عکاسان در جنگها جان خود را از دست میدهند.
هفته گذشته و در روز هفتم اکتبر بود که فلسطینیان حماس از نوار غزه عملیات «طوفان الاقصی» را علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل طراحی کردند. این حمله آغازگر یورش به مناطق مسکونی ازسوی رژیمی بود که سالهاست این کشور را تصاحب کرده است. طی این چند روز تنها سلاح حماس و اهالی نوار غزه راکتهایی بوده که برخی از آنها توسط گنبد آهنین ارتش اسراییل دفع شده است. در مقابل؛ این موشکهای نقطهزن و جنگندههای اسراییلی بودهاند که با حملات گسترده و پیاپی مرگ هزاران فلسطینی بیگناه را رقم زدهاند. درنهایت اینکه تاکنون تعداد کشتههای جنگ بیش ازسه هزار نفر بوده است.
این جنگ تا امروز حاشیههای بسیاری در جهان داشته است. اتفاق بدتری که خشم و انزجار مردم جهان بویژه مسلمانان را برانگیخته حمله وحشیانه اسراییل به بیمارستانی در نوا غزه است که منجر به مرگ صدها فلسطینی شده است. رسانه «گاردین» عکسهای برتر این هفته خود را به جنگ در گرفته میان فلسطینیها و ارتش اسرائیل اختصاص داده است. این آثار روایتگر یک هفته وحشت و ترس و اضطراب هستند.
هشدار: این گالری حاوی تصاویری است که ممکن است برای برخی مخاطبان ناراحت کننده باشد.
سوار بر یک جیپ نظامی اسرائیلی در خیابانهای غزه پس از مسلط شدن به شهرکهای اسرائیلی توسط حماس/ عکس: هیثم عماد
فلسطینیها یک اسیر اسرائیلی را از کیبوتس کفارازه به نوار غزه منتقل میکنند/ عکاس: حاتم علی
شعلههای آتش و دود در جریان حملات هوایی اسرائیل به غزه/ عکس: احمد زکوت
سه مصری نوزاد شش ماهه فلسطینی را پس از حمله هوایی اسرائیل به نوار غزه از زیر آوار نجات دادند/ عکس: علی جداالله
پس از حملات هوایی اسرائیل غاصب بخشهایی از محلهای در غزه ویران شده است. فلسطینیها در میان آوار بجا مانده قدم میزنند/ عکس: فاطمه شبیر
فرار زنان فلسطینی همراه با کودکانشان در امتداد خیابانی در غزه. آنها در حال فرار هستند تا زنده بمانند/ عکس محمد عابد
زن و مرد فلسطینی در میان ویرانیهای حملات هوایی اسرائیل در محله «الریمال» واقع در غزه/ عکس: محمد عابد
سربازان اسرائیلی در اولین روز از عملیات «طوفانالقصی» مردی فلسطینی را محاصره کردهاند/ عکس: Erik Marmor
یک سرباز رژیم صهیونیستی اسرائیل بالای جسد یک نظامی حماس در کیبوتز بئری ایستاده است/ عکس: باز ترنر
پس از هشدار اسرائیل در مورد افزایش عملیات نظامی در نوار غزه، کودکی که صندلی ماشین نوزادی را حمل میکند، به تنهایی خانهاش را ترک میکند/ عکس: محمد صابر
یک فلسطینی در حال عبور از ویرانی در محله الکرامه شهر غزه که به دست ارتش اسراییل ویران شده است/ عکس: محمود همس
فلسطینیها در میان آوار ساختمانهایی که در حمله هوایی اسرائیل در رفح ویران شدهاند، رانندگی میکنند تا خانواده خود را نجات دهند/ عکس: سعید خطیب
کودکان فلسطینی زخمی شده در اثر حملات اسرائیل به بیمارستان «شفا» در غزه منتقل شدند/ عکس: علی محمود
یک زن فلسطینی در مقابل یک ساختمان آسیب دیده در پی حملات هوایی اسرائیل به غزه ایستاده است/ عکس: محمود همس
source