گزارشگران بدون مرز احکام نیلوفر حامدی و الهه محمدی را «ظالمانه» خواند

سازمان گزارشگران بدون مرز مستقر در پاریس در واکنش به صدور احکام سنگین حبس برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی از سوی دادگاه انقلاب، اعلام کرد: «این احکام ظالمانه است. یک سال بازداشت موقت، عطش انتقام جمهوری اسلامی را برطرف نکرد و این دو روزنامه‌نگار شجاع را به شدت مجازات کردند.»

جاناتان داگر، رئیس بخش خاورمیانه سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین با اشاره به اینکه دلیل بازداشت و محکومیت آنها، انتشار گزارش‌ درباره حادثه مرگ مهسا امینی بوده است، افزود: «آنها به این دلیل مجازات می‌شوند که صرفا کارشان را انجام داده‌اند.»

شریف منصور، هماهنگ‌کننده برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در «کمیته حفاظت از روزنامه نگاران» مستقر در واشنگتن نیز گفت: «محکومیت‌های نیلوفر حامدی و الهه محمدی مضحک است و گواهی روشن برای نشان دادن فرسایش آزادی بیان و تلاش‌های مذبوحانه دولت ایران برای جرم‌انگاری روزنامه‌نگاری است.»

مری لاولور، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مدافعان حقوق بشر نیز در پیامی توییتری نوشت که از احکام صادره برای آنها همچنین صدور حکم یک سال زندان برای صالح نیکبخت، وکیل خانواده امینی «برآشفته» شده است.

در پیام او آمده است: «ایران باید آزار و اذیت گسترده مدافعان حقوق و روزنامه‌نگاران را متوقف کند.»

محمدحسین آجورلو، خبرنگار ورزشی و همسر نیلوفر حامدی، در پیامی توییتری نوشت که همسرش در روز تولدش در حالی که در حال رفتن به سالن ملاقات در زندان بود، از این حکم «ظالمانه» با خبر شده است.

در بخشی از این پیام آمده است: «بالاخره ۱۳ ماه پرونده‌سازی به یک حکم ظالمانه رسید. حکم نیلوفر حامدی در روز تولدش و دقیقاً زمانی که در راه سالن ملاقات بود به او اعلام شد. لابد این هم پایان‌بندی اقدامات پرونده‌سازان بود… این احکام نتیجه فعالیت صادقانه و شرافتمندانه نیلوفر حامدی و الهه محمدی است که حالا در اتفاقی مضحک، علاوه بر ۲۵ سال حکم حبس، به ممنوعیت از فعالیت به عنوان خبرنگار هم محکوم شده‌اند.»

مهسا امینی، دختر ۲۱ ساله اهل سقز در ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ از سوی نیروهای گشت ارشاد تهران دستگیر شد و سه روز بعد نیز به دلیل شکستگی جمجمه و مرگ مغزی جان باخت. مرگ او جرقه اعتراضات گسترده‌ای را زد که با شعار «زن، زندگی، آزادی» برای ماهها در سراسر ایران علیه جمهوری اسلامی برگزار شد و درنهایت نیز با سرکوبی خونین پایان یافت.

نیلوفر حامدی، خبرنگار ۳۱ ساله روزنامه شرق، از بیمارستانی که مهسا امینی به مدت سه روز در آنجا در کما بود، گزارش تهیه کرد و الهه محمدی، خبرنگار ۳۶ ساله روزنامه هم‌میهن نیز گزارش مراسم خاکسپاری مهسا امینی در زادگاهش شهر سقز را نوشت.

هر دوی آنها اندکی پس از انتشار گزارش‌هایشان دستگیر شدند و برای مدت یک سال نیز در بازداشت بودند.

بنا بر اعلام کمیته بین‌المللی حمایت از خبرنگاران، در جریان سرکوب اعتراضات ایران در پی مرگ مهسا امینی، رژیم جمهوری اسلامی دست‌کم ۹۵ خبرنگار را دستگیر کرده است. اگرچه بسیاری از آنها به قید وثیقه آزاد شدند اما ده‌ها نفر از جمله نیلوفر حامدی و الهه محمدی همچنان پشت میله‌های زندان هستند.

بنا بر اعلام خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه، الهه محمدی «به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۶ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس» محکوم شده است.

نیلوفر حامدی نیز به «اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۷ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس» محکوم شده است.

source