چانگان دیپال اس ال 03 برقی سایپا که در کشور چین با نام شنلن SL03 EV-R شناخته میشود، یک سدان پرچمدار است که آبروی خودروهای چینی را حسابی میخرد. در ادامه با مشخصات فنی و تصاویر Deepal Shenlan SL03 EV-R همراه شما خواهیم بود.
به نظر میرسد که کار برند سایپا با خودروسازهای پایینردهی چینی، تقریبا به پایان رسیده و آنها قصد دارند تا با غولهای خودروسازی در چین، وارد مذاکرده شوند؛ غولهایی که اسم برندهای بزرگی مثل هواوی و چانگان، به آنها اعتبار میدهند. خودرو برقی چانگان دیپال SL03 سایپا، شاهکار یکی از این غولها به حساب میآید. دومین دوره از نمایشگاه های تحول صنعت خودرو در نمایشگاه بین المللی تهران فرصتی شد تا از نزدیک، با این زیبای چینی بیشتر آشنا شویم.
فهرست عناوین:
معرفی کوتاه چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا
برند دیپال شنلن، یکی از زیر مجموعههای گروه چانگان است که از همکاری شرکتهای بزرگی مثل هواوی، چانگان، شرکت نیو انرژی چین (وابسته به وزارت صنعت چین) و ابر شرکت CATL (غول باتری سازی چینی) متولد شده است. وظیفه برند دیپال شنلن، ساخت خودروهای انقلابی و مدرن، اما با قیمت اقتصادی است. محصولاتی مثل چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا و چانگان شنلن S7، دقیقا عبارت بالا را تاکید میکنند. حالا پای یکی از خوش نام ترین سدانهای برقی این شرکت، به لطف برند سایپا، به کشور ما باز شده است. در ادامه سعی میکنیم تا مشخصات فنی، قیمت، آپشنها و امکانات خودرو برقی چانگان دیپال SL03 سایپا را زیر ذره بین قرار دهیم.
مشخصات فنی تیپهای مختلف چانگان SL03
در ابتدای کار بد نیست اشاره کنیم که این سدان پرچمدار در سه تریم مختلف، راهی بازار چین شده است. قبلا با تیپهای مختلف دیپال SL03 مثل چانگان دیپال SL03 هیدروژنی، برقی معمولی و نسخه EV-R (که وارد ایران شده است) به صورت کامل آشنا شده بودیم. نسخه برقی معمولی، موتور 190 کیلو واتی و باتریهای 58 کیلو وات ساعتی دارد و نسخه هیدروژنی هم 218 اسب بخار قدرت را در اختیار شما قرار میدهد.
مشخصات فنی چانگان دیپال SL03 EV-R وارداتی سایپا
چانگان دیپال SL03 EV-R وارداتی سایپا، میزبان یک موتور موتور برقی (در محور عقب) و یک پیشرانه درون سوز بنزینی است که موتور بنزینی، فقط در نقش ژنراتور باتریها عمل میکند و بس. موتور چهار سیلندر 1.5 لیتری تنفس طبیعی یا همان ژنراتور بنزینی، یکی از معروفترین موتورهای چانگان است که آن را با کد JL473QJ میشناسیم و در بهترین روز خود میتواند 90 اسب بخار قدرت را تولید کند.
در کنار این موتور بنزینی، یک موتور الکتریکی (از نوع سنترال سنکرون آهنربای دائمی) در محور عقبی قرار دارد که توان آن به 160 کیلو وات (218 اسب بخار قدرت) و 320 نیوتن متر گشتاور میرسد.
شتاب 0 تا 100 چانگان دیپال SL03 برقی سایپا در بهترین شرایط تقریبا زیر 7.5 ثانیه است و حداکثر سرعت آن هم برای جلوگیری از آسیب رسیدن به موتور برقی، به 190 کیلومتر بر ساعت محدود شده است. اصولا بحث گیربکس در موتورهای سنترال برقی بدون معنی به نظر میرسد، اما برای اینکه بهتر موضوع را درک کنید، باید گفت که گیربکس چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا از نوع گیربکس تک سرعته اتوماتیک است.
ظرفیت باتری ها در خودرو برقی چانگان SL03 سایپا از 28.39 کیلو وات ساعت بیشتر نمیشود و اگر سفر خود را فقط با اتکا به موتور برقی و باتریها شروع کنید، خیلی زود به یک ایستگاه شارژ نیاز پیدا خواهید کرد، چرا که شعاع حرکت این خودرو در حالت برقی، از 200 کیلومتر بیشتر نمیشود.
حالا اگر باک بنزین پر باشد و باتریهای فول شارژ را هم داشته باشید، میتوانید به مسافتهایی مثل 1200 کیلومتر هم فکر کنید. ناگفته نماند که باتریهای چانگان دیپال SL03 برقی سایپا از نوع LFP و ساخت شرکت CATL هستند که این شرکت، یکی از پرادعاترین باتریسازهای چینی به حساب میآید. این باتریها به کمک شارژرهای فست شارژ DC در کمتر از 30 دقیقه، دوباره فول شارژ میشوند و سیستم خنک کننده آنها هم از نوع آب خنک است.
آپشنها و امکانات رفاهی چانگان دیپال SL03 برقی سایپا
این خودرو از نظر امنیت، حرفهای زیادی برای گفتن دارد، زیرا به 34 سنسور مختلف، یک رادار لیدار سه بعدی، 6 رادار اولترا سونیک، 3 رادار موج میلی متری و 6 دوربین نظارتی مجهز شده است.
پردازنده قدرتمند اسنپدراگون کوالکام 8155، مغز متفکر این خودرو به حساب میآید و هر عملی را به صورت بلادرنگ پایش میکند. در ادامه سعی میکنیم تا لیست کاملی از امکانات رفاهی، تجهیزات ایمنی و آپشن های چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا را در اختیار شما قرار دهیم. هرچند که متاسفانه فعلا مشخص نیست که کدام یک از این موارد، در نسخه وارداتی سایپا حضور خواهند داشت.
- کروز کنترل اتوماتیک
- دستیار تعویض لاین خودکار
- دوربین 360 درجه
- ترمز اضطراری
- سیستم حرکت RWD (اصطلاحا دیفرانسیل عقب)
- سیستم تعلیق مک فرسون مستقل در محور جلو و مولتی لینک مستقل در محور عقب
- فرمان برقی
- سیستم ترمز تمام دیسک با دیسکهای خنک شونده در محور جلویی
- سیستم احیای نیروی ترمزها
- رینگهای آلومینیومی 19 اینچی با لاستیکهای 245/45 R19
- سیستم ترمز ضد قفل و توزیع نیروی ترمز به همراه ترمز فعال و اضطراری
- سیستم کنترل کشش و کنترل پایداری
- رادار هشدار خروج از بین خطوط
- رادار هشدار تصادف از جلو و عقب
- سیستم DOW
- تابلو خوان هوشمند
- 6 ایربگ در نسخه استاندارد
- هشدار نبستن کمربند های ایمنی
- سنسور فشار باد لاستیکها
- ایزوفیکس
- سنسور پارک در سپر جلو و عقب
- دوربین دنده عقب
- دوربین 360 درجه
- حالتهای رانندگی اسپرت، اکو، نرمال و حالت رانندگی شخصی سازی شده
- سقف پاناروما با سانروف دو تکه با قابلیت آنتی پانچ
- شیشه بالابر برقی با قابلیت آنتی پانچ
- فرمان تلسکوپی با غربیلک 2 پره، قابلیت تنظیم ارتفاع و روکش چرم
- کلاستر دیجیتال 10.2 اینچی
- مولتی مدیا دیجیتال 14.6 اینچی
- صندوق پران برقی با حسگر حرکت پا
- استارت ریموتی و استارت کی لس با قابلیت ورود بدون کلید به کابین
- نمایشگر هدآپ دیسپلی
- اسپیکر اختصاصی برای راننده
- شارژر وایرلس موبایل 40 واتی
- شارژر فندکی 12 ولت به همراه پورت USB
- سیستم نورپردازی داینامیک کابین با 64 رنگ مختلف
- صندلی برقی راننده با قابلیت تنظیم 6 نقطهای
- گرمکن، سردکن و ماساژور صندلی راننده و سرنشین جلویی
- مموری صندلی برای راننده
- قابلیت تا کردن صندلیهای ردیف دوم به صورت 60:40
- دستیار اجرای فرمانهای صوتی با قابلیت استارت صوتی خودرو
- 14 اسپیکر از برند سونی
- سیستم چراغهای ال ای دی
- دی لایت و اتولایت
- نوربالای اتوماتیک
- چراغ همراهی تا در منزل
- آینههای برقی تاشو با گرم کن
- تنظیم خودکار آینههای جانبی در زمان حرکت دنده عقب
- سیستم تهویه مطبوع خودکار دو کاناله با فیلتر هوای PM2.5
- سیستم عامل دیپال OS
- پردازنده کوالکام اسنپدراگون 8155
طراحی ظاهری و ابعاد
اندازه چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا دقیقا از یک سدان بزرگ و خانواده پسند حکایت میکند که ابعاد آن شامل 4820 میلی متر طول، 1890 میلی متر عرض و 1480 میلی متر ارتفاع میشود و فاصله محورهای آن هم به 2900 میلی متر میرسد.
این فاصلهی محوری، فقط به لطف برقی بودن به دست آمده است و چنین چیزی در خودروهای بنزینی، اصلا دیده نمیشود. برای مثال بد نیست اشاره کنیم که فاصله محورهای تویوتا کمری با طول 4885 میلی متر، دقیقا 2825 میلی متر است. تمام فاکتورهای مدرن و «2022 بودن» در جای جای این خودرو به چشم میآید. در نمای جلویی، چراغهای مدرن و ال ای دی را داریم و انواع و اقسام رادارها و سنسورهای مختلف در این قسمت به چشم میآیند. همچنین این چراغها از طرح پیکسلی بهره میبرند که زیبایی دوچندانی را به تصویر میکشند.
نمای کناری علاوه بر پورت فست شارژ، میزبان رینگهای 19 اینچی با فلاپهای آیرودینامیکی است و دستیگرههای مدرن «پاپ اوت» هم در این قسمت به چشم میآیند که روی کاهش ضریب درگ، به شدت تاثیر گذار هستند. آینهها و ستون و سقف دو رنگ هم از زیباییهای این قسمت به حساب میآیند.
در نمای عقبی، نوع جدیدی از چراغ خطرها را داریم که تا واقعا نمونه آن را در هیچ کدام از محصولات چینی ندیده بودیم. این چراغ خطرهای به هم پیوسته طرح پیکسلی دارند و دقیقا در وسط آنها میتوانید نشان دیپال را پیدا کنید. چراغ خطر سوم هم به سبک و سیاق ماشینهای فرمول یک، در این قسمت نصب شده است.
طراحی کابین و داشبورد
کابین و داشبورد چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا میزبان کلاستر دیجیتال 10.2 اینچی و مولتی مدیای دیجیتال 14.6 اینچی است و فرمان دی کات با غربیلک 2 پره هم، اوج هنر چینیها را در این قسمت نشان میدهد.
سیستم نورپردازی با طرح لانه زنبوری هم دقیقا بالای دریچههای سیستم تهویه مطبوع چانگان دیپال SL03 برقی سایپا به چشم میآید و روی کنسول وسطی هم به جز سلکتور دنده، جا لیوانی و ترمز پارک برقی، چیز دیگری دیده نمیشود.
سقف پاناروما، تریم تمام چرم، صندلیهای اسپرت با تنظیم برقی و سنسور تشخیص چهره راننده هم از نکات جذاب داشبورد و اتاق چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا هستند.
قیمت چانگان دیپال SL03 EV-R سایپا و تاریخ ورود به بازار
قیمت خودرو چانگان دیپال SL03 برقی در نسخهای که سایپا اقدام به واردات آن کرده است، تقریبا در بازه 146 هزار یوآن قرار دارد؛ یعنی نزدیک به 20 هزار دلار که با اضافه شدن آپشنهای مختلف، این عدد تا 24 هزار دلار هم بالا میرود.
با توجه به اینکه این خودرو، یک محصول تمام برقی به حساب میآید و تعرفه واردات آن صفر درصد است، حدس میزنیم که قیمت سایپا دیپال SL03 سایپا در ایران تقریبا بین 1 میلیارد و 200 تا 1 میلیارد و 500 میلیون تومان باشد. در حال حاضر، تعداد خیلی محدودی از این خودرو، توسط سایپا راهی ایران شده است و به نظر میرسد که پس از انجام تستها و مراحل اولیه (و اگر ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم دهند)، شاید در سال آینده راهی بازار شود.
تاریخ و محل برگزاری دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو
در پایان کار بد نیست اشاره کنیم که دومین دوره از نمایشگاه های تحول صنعت خودرو از تاریخ 23 تا 26 مهر ماه 1402 در محل نمایشگاه های دائمی تهران و از ساعت 8 صبح الی 16 بعد از ظهر در سالنهای 8 و 9، میزبان شما عزیزان خواهد بود.
source