جف بزوس: در آینده یک تریلیون نفر می‌توانند در ایستگاه‌های فضایی در منظومه شمسی زندگی کنند

«جف بزوس»، بنیان‌گذار آمازون و Blue Origin، در مصاحبه جدیدی گفت که امیدوار است در آینده‌ای دور، «یک تریلیون» انسان در منظومه شمسی ساکن شوند و این ایده جاه‌طلبانه فقط با ایستگاه‌های فضایی بزرگ محقق خواهد شد. بااین‌وجود، او یک بار دیگر تفاوت ایده‌هایش نسبت به «ایلان ماسک»، مدیرعامل شرکت اسپیس‌ایکس را نشان داده است. ماسک بارها اعلام کرده که می‌خواهد تا سال 2050 مریخ را به محلی برای زندگی انسان‌ها تبدیل کند.

ایده بزوس درباره زندگی در منظومه شمسی

جف بزوس

بزوس در قسمت جدید پادکست لکس فریدمن درباره زندگی یک تریلیون انسان در منظومه شمسی صحبت کرد و گفت که منظومه شمسی ما منابع کافی برای پشتیبانی از چنین جمعیتی را دارد. اما طبق ایده‌های جاه‌طلبانه او، انسان‌ها در سیارات دیگر ساکن نخواهند شد، بلکه در ایستگاه‌های فضایی بسیار بزرگی زندگی خواهند کرد:

«تنها راه تحقق این چشم‌انداز ایستگاه‌های فضایی غول‌آسا هستند. سطح سیارات بسیار کوچک است، مگر آنکه آن‌ها را به ایستگاه‌های فضایی غول‌آسا تبدیل کنید.»

او اعتقاد دارد که انسان‌ها در این شرایط می‌توانند منابع موردنیاز خود را از سیارات دیگر یا از ماه جمع‌آوری کنند. ایستگاه‌های فضایی که بزوس به آن‌ها اشاره می‌کند شبیه به ایستگاه‌های فضایی لوله‌ای «جرارد کیچن اونیل» (Gerard Kitchen O’Neill)، فیزیکدان معاصر آمریکایی، هستند که در تصویر زیر می‌توان آن‌ها را مشاهده کرد.

لوله فضایی اونیل
لوله‌های فضایی اونیل. بزوس ایستگاه‌های فضایی بزرگ در نزدیکی زمین را مقصد نهایی انسان‌ها در منظومه شمسی می‌داند.

بزوس با اشاره به اینکه بسیاری از انسان‌ها نمی‌خواهند از زمین دور شوند، درباره کلونی‌های اونیل گفت:

«آن‌ها مزایای بسیاری نسبت به سطح سیارات دارند. می‌توانید آن‌ها را بچرخانید تا به یک گرانش معمولی برسید. می‌توانید آن‌ها را هرکجا که می‌خواهید، بگذارید.»

رقابت فضایی ایلان ماسک و جف بزوس

بزوس در مصاحبه خود صراحتاً به ایلان ماسک و برنامه‌هایش اشاره نکرد، اما این دو میلیاردر بارها درباره آینده انسان‌ها در فضا با یکدیگر مخالفت کرده‌اند.

ماسک به‌کرات جاه‌طلبی‌های خود برای مستعمره‌سازی مریخ را اعلام کرده است. او می‌خواهد تا پیش از میانه این قرن ساخت سکونت‌گاه‌های انسانی را روی مریخ آغاز کند. همچنین اسپیس‌ایکس می‌خواهد برای اولین‌بار پس از سال 1972، انسان‌ها را به ماه بازگرداند، اما اهداف این کمپانی عمدتاً روی مریخ متمرکز هستند.

از آن طرف، بزوس ماه را به‌عنوان هدف خود انتخاب کرده است و کمپانی بلو اوریجین ماه گذشته از فرودگر ماه خود با نام بلومون مارک ۱ رونمایی کرد.

«والتر آیزاکسون» (Walter Isaacson)، نویسنده زندگی‌نامه ایلان ماسک، می‌گوید ماسک خواهان یک رقابت فضایی تمام‌عیار است و می‌خواهد بزوس «از جکوزی و قایق تفریحی خود بیرون بیاید» و بیشتر روی بلو اوریجین تمرکز کند.

هم‌زمان با رقابت این دو میلیاردر فناوری، متخصصان از معضلات علمی و اخلاقی بر سر راه زندگی در منظومه شمسی می‌گویند. مشکلات گرانش و تأثیر فضا بر سیستم ایمنی بدن ازجمله این معضلات هستند؛ اما این به‌معنی بی‌ارزش‌بودن تلاش‌های آن‌ها نیست.

انسان‌ها به‌عنوان یک گونه باید برای ادامه بقا این برنامه‌ها را ادامه دهند و دیر یا زود سیاره زمین را ترک کنند. بزوس به فریدمن گفت که انسان‌ها در آینده می‌توانند بین زمین و ایستگاه‌های فضایی جابه‌جا شوند و سکونت در فضا راه‌حل نهایی برای نجات زمین خواهد بود.


source