اسپوتنیک: ایالات متحده تسلیحات و نیروهای نظامی خود را به همسایگان روسیه سرازیر می‌کند

«ایالات متحده با آغاز گسترش ناتو به سمت شرق توافقنامه‌های امنیتی و تسلیحاتی متعددی را با کشورهای حوزه بالکان امضا کرده است که با روسیه مرز مشترک دارند. این امر، نشان‌دهنده ‌تمایل بسیار زیاد واشنگتن برای استقرار تجهیزات نظامی‌اش در نزدیکی مرزهای روسیه بدون توجه به نگرانی‌های امنیتی مسکو است.»

به گزارش ایسنا، به لحاظ تاریخی و به‌ویژه از زمان گسترش ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) به سمت شرق در اواخر دهه ۱۹۹۰، آمریکا نشان داده است که برای استقرار تاسیسات نظامی خود در مرزهای روسیه با بی‌اعتنایی تحقیرآمیز نسبت به هر گونه نگرانی امنیتی که ممکن است مسکو در مورد این تحرکات نیروها ابراز کند، تمایل بسیاری دارد. در همین راستا، واشنگتن روز ۱۸ دسامبر توافقی را با فنلاند امضا کرد که عملاً به ایالات متحده اجازه می‌دهد تا نیروهای بیشتری را در نزدیکی مرزهای روسیه مستقر کند.

در حقیقت این پیمان به واشنگتن اجازه می‌دهد تا حضور نظامی خود را در فنلاند حفظ کند و به‌علاوه اجازه دسترسی ایالات متحده به ۱۵ پایگاه نظامی فنلاند را می‌دهد.

بنابر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این تحول که اندکی پس از تبدیل شدن فنلاند به جدیدترین عضو بلوک نظامی ناتو به رهبری ایالات متحده صورت می‌گیرد، در حالی رخ می‌دهد که به نظر می‌رسد واشنگتن درصدد است، اطمینان حاصل کند که کشورهای عضو ناتو که همسایه روسیه هستند تا حد ممکن تهدیدی برای مسکو به شمار می‌روند.

تنها چند روز قبل از امضای پیمان ایالات متحده و فنلاند، واشنگتن توافق‌نامه همکاری دفاعی جدیدی را با استونی امضا کرد که یک کشور کوچک در حوزه بالکان در مرز غربی روسیه به شمار می‌آید و از سال ۲۰۰۴ عضو ناتو بوده است.

توافق‌نامه ۲۰۲۴-۲۰۲۸ شامل همکاری بین ایالات متحده و استونی در زمینه‌هایی مانند تهیه تسلیحات و جنگ سایبری است. تولی دونتون، معاون وزیر دفاع استونی با اشاره به توافق جدید کشورش با آمریکا خاطرنشان کرد که تمرکز این پیمان همچنین روی حضور نظامی ایالات متحده در استونی قرار دارد.

این، غیر از اولین توافقنامه همکاری دفاعی ایالات متحده با استونی است که دو کشور در سالهای اخیر امضا کرده‌اند. واشنگتن همچنین قراردادهای مشابهی را با دو کشور دیگر در حوزه بالکان، یعنی لتونی و جمهوری لیتوانی امضا کرده است.

وزارت دفاع ایالات متحده در اوایل سال جاری (میلادی) یک ترتیبات امنیتی جدید با لیتوانی را اعلام کرد که بر اساس آن، دو کشور متعهد می‌شوند از درخواست‌های تحویل اولویت‌دار یکدیگر برای تامین منابع دفاعی ملی حمایت کنند.

در این میان، لتونی نیز قراردادی به ارزش ۱۰۵ میلیون دلار برای خرید سامانه‌های دفاع موشکی نیروی دریایی از ایالات متحده امضا کرده است که واشنگتن ۷۰ درصد از هزینه‌های تسلیحاتی آن را پوشش می‌دهد. این موشک‌های ضد کشتی دارای بردی در حدود ۲۰۰ کیلومتر هستند و با توجه به اینکه روسیه در حال حاضر عملاً تنها کشور در دریای بالتیک محسوب می‌شود که عضو ناتو نیست، کاملاً مشخص است که این سلاح‌ها چه کسی را هدف قرار خواهند داد.

به گزارش اسپوتنیک، ایالات متحده همچنین در ماه اوت فروش نزدیک به صد هلیکوپتر تهاجمی AH-۶۴ آپاچی را به لهستان، یکی دیگر از اعضای ناتو که با بلاروس – متحد روسیه – و منطقه کالینینگراد روسیه مرز مشترک دارد، تایید کرد.

فروش این هایکوپترها در بحبوحه اقدامات لهستان برای تقویت هرچه بیشتر توان نظامی‌اش صورت گرفت که اخیراً به دنبال تهیه تعداد زیادی تسلیحات از ایالات متحده و کره جنوبی، به‌عنوان متحد واشنگتن، از جمله تانک‌های جنگی، موشک اندازها و سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت بوده است.

انتهای پیام

source