قلعهنویی به عادت قبلی در تیم ملی هم امیدوار بود که با انتخاب پرتعداد دستیاران و مشاوران از تعداد منتقدان بالقوه بکاهد، ولی این راهکار درباره عزیزی جواب نداد و او وقتی متوجه شد که نقش مهمی در کادر فنی ندارد، تصمیم به جدایی گرفت.
آرمن ساروخانیان: انتخاب خداداد عزیزی به عنوان مشاور فنی تیم ملی از تصمیمات غیرمنتظره امیر قلعهنویی بود. قلعهنویی در آخرین روزهای سال گذشته به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد و کادر فنیاش را به تدریج با مربیان جوان ایرانی و آنتونیو مانیکونه ایتالیایی تکمیل کرد، با این حال شهریور ماه خداداد عزیزی و هومن افاضلی هم به عنوان مشاور فنی به این مجموعه اضافه شدند. این انتخابها از آن جهت عجیب بود که گفته میشد قلعهنویی نیمکت شلوغی دارد و مشخص نیست برای این دو نفر چه شرح وظایفی در نظر گرفته است.
انتقاد خداداد از سردار آزمون
گروهی هم بر این باور بودند که قلعهنویی خواسته یکی از منتقدانش را به موافق تبدیل کند. خداداد پیش از آن در واکنش به غیبت سردار آزمون در یکی از اردوها گفته بود: «سردار آزمون را برای بازیهای روسیه و کنیا در روزهای فیفادی به اردوی تیم ملی دعوت کردید اما این بازیکن از اردوی تیم ملی به گنبد رفته و آنجا والیبال بازی کرده. مگر همچین چیزی امکان دارد؟ اگر این بازیکن آسیبدیده بوده که چرا دعوت شده و اگر مصدوم نبوده چرا اردو را ترک کرده است؟ از طرف دیگر به باشگاه لورکوزن برای بازی دوستانه تیم ملی نامه زده شده اما این بازیکن اصلا در اردوی تیم ملی نبوده. این چیزها واقعا در فوتبال خندهدار است. من جزو کسانی بودم که نظرم برای انتخاب سرمربی تیم ملی علی دایی و امیر قلعهنویی بودند، اما با واقعا انتظار بیشتری از قلعهنویی در خصوص نظم و انضباط تیم ملی داشتم.»
دست دوستی با قلعهنویی
عکسهای مشاوران فنی تیم ملی در اردو نشان میداد که آنها با لباس ورزشی در زمین حضور دارند و به نظر میرسد که بخشی از کادر فنی باشند. این عکسها واکنشهای مختلفی داشت، از جمله ابراهیم قاسمپور که گفت: «حضور مشاور فنی وسط زمین در زمان برگزاری تمرینات عرف نیست.»
خداداد اما اصرار داشت که قرار است به تیم ملی کمک کند و باید تجربهاش را در اختیار بازیکنان بگذارد. این وضعیت تا اردوی اخیر تیم ملی پابرجا بود، ولی عزیزی بعد از دو بازی تیم ملی در مقدماتی جام جهانی مقابل ازبکستان و هنگکنگ از استعفایش خبر داد. او گفته بود که به دلایل شخصی نمیتواند در تیم ملی باشد، با این حال برای تایید جداییاش باید با قلعهنویی صحبت کند. آن روزها گفته شد که خداداد به خاطر نقش کمرنگش در تصمیمات فنی خواهان جدایی است، ولی خودش توضیح بیشتری نداد.
گلایه از سرمربی
این ابهام تا پنجشنبه شب پابرجا بود که عزیزی در برنامه شب یلدا از قلعهنویی بابت بیتوجهی به استعفایش گلایه کرد. او در پاسخ به اصرار بیرانوند و مجریان برای بازگشت به تیم ملی گفت: «متأسفانه مردم و خواسته آنها درمورد تیم ملی برای برخی مهم نیست؛ من تصمیم خودم را برای جدایی از تیم ملی گرفتهام. من با تماس قلعهنویی به تیم ملی رفتم؛ زمانی که بعد از ۳ ماه اتفاقات شخصی برایم افتاد که دوست ندارم در موردش صحبت کنم، به این نتیجه رسیدم که استعفا بدهم. من که خودم به تیم ملی نیامده بودم، اگر نمیتوانستم کمک کنم، چرا زنگ زدید که بیایم!؟ من در تمام زندگیام آویزان و مجیزگوی کسی نبودهام؛ به کسی هم نیاز ندارم.»
هزینههای یک انتخاب احساسی
قلعهنویی به عادت قبلی در تیم ملی هم امیدوار بود که با انتخاب پرتعداد دستیاران و مشاوران از تعداد منتقدان بالقوه بکاهد، ولی این راهکار درباره عزیزی جواب نداد و او وقتی متوجه شد که نقش مهمی در کادر فنی ندارد، تصمیم به جدایی گرفت. عمر حضور خداداد در تیم ملی کوتاه بود و این انتخاب احساسی فقط برای قلعهنویی هزینهساز شد.
قلعهنویی فعلا ترجیح داده درباره این ماجرا سکوت کند، ولی ممکن است ملاقات دوبارهای با عزیزی در قطر داشته باشد. خداداد به دعوت کنفدراسیون فوتبال آسیا در فینال جام ملتها حاضر خواهد بود و اگر قلعهنویی با تیم ملی به فینال برسد، این دو دوباره با هم رو در رو خواهند شد.
source