آنچه در این مقاله می‌خوانید

قصد دارید زندگی سالم‌تری داشته باشید؟ شاید لازم باشد بیشتر چایی بنوشید. گزارشی جدید از پزشکان در چین دریافته مصرف منظم چایی با سال‌های سالم‌تر در زندگی و افزایش طول عمر ارتباط دارد. افرادی که بیشتر از سه بار در هفته چای می‌نوشند، خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را نسبت به افرادی که به طور منظم چای نمی‌نوشند یا هرگز چای نمی‌نوشند، تا 20 درصد کاهش می‌دهند.

آنهایی که عادت دارند چای بنوشند کمتر ممکن است در اثر بیماری قلبی یا سکته مغزی فوت کنند و احتمال مرگ‌شان در اثر تقریبا هر بیماری دیگری تا 15 درصد کمتر می‌شود. اما نوع چایی که می‌نوشید نیز مهم است. تجزیه و تحلیل‌ها نشان داده‌اند نوشیدن چای سبز با کاهش تقریبا 25 درصد از ریسک بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط بوده است.

مصرف چایی و افزایش سلامتی

به نظر می‌رسد مصرف مداوم چای، کلید قدرت شگفت انگیز آن برای سلامتی است. بخش جالب یافته‌ها در این مطالعه این است که هر چه مدت زمان بیشتری به نوشیدن چایی عادت داشته باشید، بیشتر از فواید آن بهره مند خواهید شد.

طبق یافته‌ها، خطر بیماری‌های قلبی و عروقی در میان 4267 نفری که به مدت دست کم 8 سال طور مرتب چای می‌نوشیدند، به میزان 40 درصد کمتر بوده است. این افراد، 56 درصد کمتر در معرض مرگ ناشی از بیماری قلبی و سکته مغزی بودند و 29 درصد هم کمتر احتمال داشت در اثر بیماری‌های دیگر فوت کنند.

دانشمندان، یافته‌های خود را بر اساس تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به 100902 نفر که سابقه‌ی حمله قلبی، سکته مغزی و یا سرطان نداشتند ارائه دادند. طی یک دوره‌ی 7 ساله‌ی بعد از آن، 3683 نفر دچار بیماری‌های قلبی یا عروقی شده بودند (مثلا سکته مغزی و حمله قلبی) و 1477 نفر نیز در اثر این عوارض فوت کرده بودند. به طور کل 5479 نفر نیز در اثر سایر بیماری‌ها فوت شده بودند.

چرا چای سبز تا این اندازه مفید است؟

محققان می‌گویند گزارش ارائه شده به خوبی با سایر تحقیقاتی که در مورد تاثیرات محافظت کنندگی چایی بر سلامت قلب تاکید داشتند، مطابقت می‌کند. چای سرشار از آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی است که گفته می‌شود فواید زیادی برای سلامت قلب و عروق دارند، از جمله محافظت از عروق در برابر التهاب و استرس و کاهش فشار خون. چای سبز به طور خاص، مفیدتر است زیرا کمتر از چای سیاه فرآوری شده است، بنابراین مواد مفید بیشتری در محصول نهایی وجود دارد.

چای سبز دارای ترکیبات بیواکتیو است از جمله فلاوونیدهایی مانند کاتچین و پلی فنول‌ها که همگی تاثیرات چشمگیری بر قلب و عروق دارند. پلی فنول‌ها در روغن زیتون و کاکائو نیز موجودند.

فواید شناخته شده‌ی مرتبط با این پلی فنول‌ها و فلاوونیدها، ضد التهاب هستند. بنابراین عملکرد رگ‌های خونی را با گشادتر کردن رگ‌ها و رفع انقباض آنها بهبود می‌دهند و در نتیجه عملکرد سلول‌های قلب بهتر شده و کلسترول خوب افزایش می‌یابد، فشار خون متعادل می‌شود، ریسک فاکتورهای التهابی مانند پروتئین واکنش دهنده C و اینترلئوکین 6 کاهش یافته و احتمال لخته شدن خون پایین می‌آید و پلاکت‌های خون کمتر به هم می‌چسبند.

تجزیه و تحلیل ها نشان داد افرادی که به طور منظم چایی می نوشند، 20 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته و 22 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و سکته قرار دارند. به طور خاص، آنها دریافتند که افرادی که به طور منظم چای می نوشند می توانند انتظار داشته باشند که در سن 50 سالگی 1.26 سال بیشتر از افرادی که به طور منظم از یک فنجان چای لذت نمی برند، عمر کنند.

فواید چای سیاه را دست کم نگیرید

به گفته‌ی دانشمندان چند دلیل وجود دارد که چرا چای سیاه ممکن است فواید چندان قابل توجهی برای سلامتی افرادی که مرتبا چایی سیاه می‌نوشند نداشته باشد. یکی اینکه چای سیاه طی فرایندی تخمیری که پلی فنول‌های آن اکسید می‌شوند، مقداری از خواص آنتی اکسیدانی خود را از دست می‌دهد.

ضمنا مصرف چای سیاه با شیر می‌تواند در اثرات مثبت چایی بر عملکرد عروق اختلال ایجاد کند. همچنین این مسئله که مطالعه‌ی مورد نظر در چین انجام شد نیز می‌تواند نتایج را تحت تاثیر قرار داده باشد. تقریبا نیمی از افراد شرکت کننده در تحقیق که عادت داشتند چای بنوشند، بیشتر چای سبز می‌نوشیدند در حالی که تنها 8 درصد آنها چای سیاه را ترجیح می‌دادند.

چای سیاه در کشورهای اروپایی رایج است و یافته‌ها نشان دادند مصرف این چای با کاهش خطر سکته مغزی و بیماری عروق کرونری در هلند و فنلاند و سوئد مرتبط است. قهوه نیز تقریبا همین فواید را برای سلامتی دارد. مطالعاتی که در مورد قهوه انجام شده نیز دریافته آنتی اکسیدان‌های موجود در قهوه می‌توانند از سلامت قلب محافظت کنند.

آیا فواید چای برای زن‌ها و مردها متفاوت است؟

به نظر می‌رسد در میان افراد شرکت کننده در این مطالعه، مردها از فواید چایی بیشتر بهره می‌برند تا زنها. یک دلیل می‌تواند این باشد که مردها نسبت به زنها بیشتر اهل نوشیدن چای بوده‌اند (تقریبا دو و نیم برابر بیشتر). دلیل دیگر هم اینکه در چین و کشورهای آسیای شرقی، زنها معمولا کمتر در معرض مرگ ناشی از بیماری قلبی‌اند.

مطالعه‌ی انجام شده یک آزمایش تصادفی و کنترل شده نبود و دیگر فاکتورهای قابل توجه در این ارزیابی دخیل نبوده‌اند. رژیم غذایی، سبک زندگی و ریسک فاکتورهای ژنتیکی نیز همگی ممکن است در تعیین چگونگی استفاده‌ی چایی توسط بدن اثر بگذارند.

دانشمندان می‌گویند در مطالعات بعدی خود، بیشتر روی اثرات فلاوونیدها و پلی فنول‌ها متمرکز خواهند شد و اینکه آیا کنستانتره‌ی این عناصر به شکل مکمل همین نتایج را خواهد داشت یا نه.

تهیه و ترجمه: elmevarzesh.com


source

توسط varzeshikhabari