تنها افتخار یاران ژنرال در دیدار مقابل سوریه/ ایران تابوی ۲۴ ساله را شکست!

همیشه بین فوتبال‌دوستان یک بحث جذاب در همه نسل‌ها وجود دارد، این‌که کدام تیم بهترین تیم تاریخ است!

البته که در فوتبال نمی‌توان تیم‌ها را با یکدیگر مقایسه کرد؛ شرایط زمانی و مکانی متفاوت و واکنش انسان‌ها در حالات گوناگون مختلف است اما یک چیز را خیلی خوب می‌توان تشخیص داد؛ تیمی که در زمین فوتبال دست به کارهای بزرگ می‌زند برای همیشه در تاریخ می‌ماند. یکی از متداول‌ترین کارهای بزرگ شکستن طلسم‌های چند دهه‌ای است، طلسم‌هایی که نسل‌های درخشانی را در طول تاریخ آزار داده و مانع از کام‌روایی آن‌ها شده باشد.

تیم ملی ما در این دوره نشان داد حتی در شرایط تحت فشار و با وجود اخراج فوق ستاره‌اش باز هم در مبارزه کم نمی‌آورد. ما در طول تاریخ تیم‌های زیادی داشته‌ایم که متاسفانه از این ویژگی محروم و کمبود یک نفر روی کار فنی تیم تاثیر مخرب گذاشته بود اما این تیم نشان داد که مصداق بارز یکی برای همه و همه برای یکی است… چنین تیمی با چنین ویژگی شایستگی آن را داشت که یک طلسم بزرگ تاریخی را بشکند و نام خود را تا همیشه جاودانه سازد: طلسم ربع قرن ناکامی ایران در وقت‌های اضافه و در جام ملت‌های آسیا.

از سال ۱۹۹۶ که مرحله حذفی به جام ملت‌های آسیا اضافه شد، این طلسم هم متولد شد! ما در نیمه نهایی برابر عربستان به وقت‌های اضافی رفتیم و در صربات پنالتی از صعود به فینال بازماندیم. در بازی رده‌بندی همان تورنمنت تنها موفقیت ما در این شرایط ثبت و ایران در ضربات پنالتی موفق به پیروزی و کسب عنوان سومی شد اما این اولین و آخرین بار بود که ما طعم موفقیت را چشیدیم.

تیم کشورمان تا قبل از بازی با سوریه ۵ بار در این تورنمنت -که بالاترین سطح فوتبال آسیاست- در مرحله حذفی کارش به وقت‌های اضافه کشید و متاسفانه هر پنج بار شکست خورد و ناکام از تورنمنت کنار رفت….

وقتی مهدی طارمی اخراج شد، بازی برابر سوریه یک – یک مساوی بود. وقتی کار به وقت‌های اضافی کشید، برخی منتظر سوت پایان داور هم نشده و با مانور روی این آمار آماده انتقاد از تیم حذف‌شده شدند اما شاگردان ژنرال کاری کردند کارستان! آن‌ها طلسم ۲۴ ساله را شکستند، آن هم ۱۰ نفره، آن‌هم بدون ستاره اصلی تیم که امید همه به ساق‌های او بود! فقط به این آمار نگاه کنید تا عظمت کار تیم ملی بیشتر مشخص شود؛ ۵ بار آخری که بازی‌های ایران در جام ملت‌های آسیا به وقت‌های اضافه کشیده شد: ۲۰۰۰: ۲-۱ کره جنوبی ۲۰۰۴: ۵-۴ چین (پنالتی) ۲۰۰۷: ۴-۲ کره جنوبی (پنالتی) ۲۰۱۱: ۱-۰ کره جنوبی ۲۰۱۵: ۱۰-۹ عراق (پنالتی)

امیدواریم این طلسم‌شکنی مقدمه‌ای برای از بین بردن سایر طلسم‌ها باشد؛ از جمله طلسم نیم‌قرنی رسیدن به فینال و قهرمانی جام ملت‌ها.

source