کد خبر : 2016426 |
03 اردیبهشت 1403 ساعت 23:18 |
8.2K بازدید |
2
دیدگاه
كاش كميته المپيك و فدراسيون حمايت كنند؛
فرانك پرتوآذر، دختر تاريخ ساز كوهستان سوار ايران، در بازیهای آسيايى ٢٠٢٢ هانگژو قهرمان مسابقه كلاس دو جهانى اسپانيا شد.
به گزارش “ورزش سه”، فرانك پرتوآذر كه تنها مدال تاريخى بازيهاى آسيايى دوچرخه سوارى ايران را به گردن آويخته است، بعد از مدال برنز چندى قبل خود در رقابتهاى آفريقاى جنوبى حال موفق به كسب مقام قهرمانى و مدال طلاى مسابقه كلاس دو جهانى ماده كراس كانترى المپيك در شهر ايسپايستر منطقه باسك اسپانيا در نزديكى بيلبائو شد.
ماده “كراس كانترى المپيك” نام رسمى يكى از مادههاى ورزشى دوچرخه سوارى كوهستان است كه در بازيهاى المپيك وجود دارد و به همين دليل اين ماده در رقابتهاى دوچرخه سراى چنين اسمى دارد.
سكوى اول و مدال طلاى اين مسابقه در اتحاديه دوچرخه سوارى جهان uci داراى ٣٠ امتياز در رنكينگ جهانى بود كه به فرانك پرتو آذر كوهستان سوار عنوان دار كشورمان تعلق گرفت.
فرانك پرتو آذر كه دو مدال انفرادى و دو مدال تيمى قهرمانى دوچرخه سوارى كوهستان آسيا را در كنار تنها مدال دوچرخه سوارى تاريخ زنان ايران در بازيهاى آسيايى به گردن آويخته تا قبل از كسب اين امتياز در جايگاه و رنكينگ ١٤٩ جهان و هفتم آسيا قرار داشت كه احتمالا با بررسى امتيازات جديد هفتگى ديگر ورزشكاران جهان مى تواند تا رده ١٣٣ صعود كند.
در حال حاضر بين ركاب زنان كوهستان آسيايى سه دوچرخه سوار قزاقستانى، يك دوچرخه سوار چين تايپه و دو ژاپنى در رنكينگ اتحاديه جهانى دوچرخه سوارى از فرانك پرتو آذر بالاتر قرار دارند كه جايگاه مطلوبى تا قبل از رقابتهاى قهرمانى كوهستان آسيا در دهه دوم ارديبهشت به ميزبانى مالزى محسوب مىشود.
فرانك پرتو آذر كه به عنوان لژيونر براى سومين سال سه متوالى عضو باشگاه حرفهاى “پامپ فور پیس” سوئيس است هفته آينده در اين كشور مسابقه مهم ديگرى در سطح دو جهانى خواهد داشت تا با آمادگى كامل در قهرمانى آسيا به فكر بهتر كردن رنگ مدالهاى برنزى خود در قاره كهن باشد تا دوباره تاريخ ساز شود.
اين دوچرخه سوار ایرانی اميدوار است با توجه به درخشش در رقابتهاى بين المللى مختلف، اتحاديه جهانى را مجاب كند كه براى حضور در المپيك ٢٠٢٤ پاريس يكى از معدود “وايلد كارتهاى” موجود به عنوان سهميه ماده كراس كانترى به كشور ايران اهدا شود.
اهداى وايلد كارت المپيك يا همان مجوزهاى رسمى كه به دعوتنامه مشهور است، رسم رايج و راهكارى براى توسعه ورزش در كشورهايى به حساب مىآيد كه قهرمانان بزرگى دارند و اين نفرات در سطح بين المللى درخشيدهاند اما نتوانستهاند سهميه حضور در بازيهاى المپيك را به هر دليلى كسب كنند.
كميته ملى المپيك ايران و فدراسيون دوچرخه سوارى بايد با ادامه نامه نگارى با اتحاديه جهانى اين رشته ورزشى در پى درخشش فرانك پرتوآذر در رقابتهاى اين چنينى و تلاشهاى مضاعف فردى او در افتخارآفرينىهاى مختلف با حضور در مسابقههاى متعدد شرايطى را فراهم آورد تا در ماده كراس كانترى و رشته كوهستان، وايلد كارت المپيك به دوچرخه سوارى كشورمان اهدا شود.
اتفاقى كه دور از دسترس نيست و با تلاشهاى اين دوچرخه سوار در سطح بين المللى به شرط حمايت مديريت ورزش كشور احتمال بالاى براى تحقق آن وجود دارد.
ورزش ايران تاكنون ٢٩ سهميه انفرادى در رشتههاى كشتى آزاد، تكواندو، كشتى فرنگى، تيراندازى، شمشيربازى، وزنهبردارى، قايقرانى، ژيمناستيك هنرى در ماده پرش خرك و يك سهميه هم بر اساس رنكينگ در دوچرخهسوارى جاده در كنار دو سهميه تيمى شمشيربازى اسلحه سابر مردان و قايق دو نفره روئينگ دختران المپيك ٢٠٢٤ پاريس را به خود اختصاص داده است.
از بين سهميههاى به دست آمده ورزش ايران در ٩ رشته ورزشى، شش سهميه انفرادى توسط دختران ورزشكار كشورمان و ٢٣ سهميه انفرادى نيز توسط مردان در كنار دو سهميه تيمى مردان شمشيربازى و زنان قايقرانى تا اينجاى كار موجوديت كاروان ورزش ايران در سى و سومين دوره بازيهاى المپيك تابستانى در ٢٠٢٤ پاريس را تشكيل مىدهد.
✍🏻 پوريا تابان
source