در حالی که طرفداران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس پیگیر ماجرای چندین و چندساله موضوع تکراری خصوصیسازی و واگذاری مالکیت دو باشگاه سرخابی از وزارتخانه ورزش و جوانان (و حالا در این چند سال امور اقتصادی و دارایی) به بخش خصوصی بودند، دیدن تصویر لوگوی جدید(!) باشگاهشان پشت سر دو وزیر موجب تعجبشان شد.
این موضوع بلافاصله در فضای مجازی و البته فضای رسانه بین خبرنگاران فوتبالی به مهمترین حاشیه نشست سهامداران جدید با مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره دو باشگاه تبدیل شد و هنوز هم مطالبی از این دست در ارتباط با چرایی محو شدن ستارههای طلایی آسیایی استقلال و قهرمانیهای پرسپولیس در شبکههای اجتماعی دست به دست میشوند. اما سوال اینجاست که آیا لوگوی باشگاه باید ستاره داشته باشد؟
لوگوی بزرگان آسیا استاندارد است
با نگاهی به لوگوی باشگاههای عنواندار در ادوار گذشته لیگ قهرمانان آسیا به موارد جالب توجهی برخورد میکنیم. برای مثال باشگاه الهلال عربستان که با کسب ۴ عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاهها بیشترین عنوان از این حیث را در اختیار دارد با یک لوگوی ساده بدون ستاره در آسیا شناخته میشود. همچنین باشگاه پوهانگ استیلرز کره جنوبی با سه بار قهرمانی در آسیا و با وجود ستاره در لوگوی رسمی باشگاهش بیاعتنا به قهرمانیهای آسیایی از ابتدا لوگوی خود را با ۵ ستاره طلایی (مربوط به ۵ قهرمانی که در کیلیگ کرهجنوبی دارد) ثبت کرده و با همین وضعیت در قاره آسیا شناخته میشود. همچنین باشگاه اوراوردز ژاپن نیز با ۳ بار عنوان قهرمانی نماد ستاره را روی لوگوی خود ثبت نکرده است. الاتحاد عربستان نیز با دو عنوان قهرمانی لوگوی بدون ستاره دارد.
سرخابیها از کدام باشگاه تقلید کردند؟
اما در همین قاره آسیا باشگاههای دیگری همچون السد قطر و العین امارات که به ترتیب ۲ و یک بار قهرمان آسیا شدهاند با قرار دادن ستاره به تعداد قهرمانیهایشان در لیگ قهرمانان آسیا لوگوی خود را ثبت کرده و با این شرایط شناخته میشوند. اطلاع از اینکه استقلال و پرسپولیس از این طیف باشگاهها تقلید کردهاند یا برعکس چندان اهمیتی ندارد اما بیشک لوگو ذاتا از ابتدا ستاره نداشته است!
لوگوی بدون ستاره غولهای اروپا
این در حالی است که نگاهی به باشگاههای مطرح و قهرمانان لیگ قهرمانان اروپا شرایط دیگری را مشخص میکند. برای مثال باشگاههایی مثل رئال مادرید اسپانیا با ۱۴ بار قهرمانی در قاره اروپا، میلان ایتالیا با ۷ عنوان قهرمانی و یا باشگاههای بایرنمونیخ آلمان و لیورپول انگلیس هر کدام با ۶ عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، هیچیک در لوگوی رسمی باشگاهشان ستارهای ندارند و به نظر میرسد که این شرایط بیشتر در قاره آسیا و بعضا تعدادی از تیمهای آمریکای جنوبی از اهمیت برخوردار است که لوگوی باشگاه را به ستاره قهرمانی قارهای مزیّن کنند.
لوگوها با ستاره ثبت شدهاند!
اما نگاهی به صفحه رسمی هر دو باشگاه در مرکز ثبت شرکتها یا کودال بازار بورس مشخص میکند انتقاد طرفداران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نسبت به چرایی نبودن ستاره بالای لوگوی باشگاه محبوبشان در مراسم واگذاری بیدلیل نیست. چرا که هر دو باشگاه لوگوی رسمی خود را با ستاره ثبت کردهاند نه بدون ستاره.
حذف ستارهها و پیام برای مالکان جدید!
در این باره قطعا نقد اول به مسئولان وزارت ورزش و جوانان، وزارت اقتصاد و البته فدراسیون فوتبال است که نمادهای هر دو باشگاه را هر روز و به عناوین مختلف دیدهاند ولی دقت کافی در این زمینه وجود نداشته است. شاید هم تعمدی در این زمینه وجود داشته تا مالکان جدید با دور شدن از فضای احساسی و کریخوانی برای رقیب یکبار برای همیشه و با تأسی از باشگاه های بزرگ جهان و حتی قاره آسیا، لوگوی این دو باشگاه را که ذاتا نباید ستارهای داشته باشد به شکل استاندارد تغییر بدهند.
نقد دیگر هم به افرادی مربوط است که لوگوی دو باشگاه را به این شکل ثبت کردهاند تا به نظر برسد که یا امیدی به تکرار قهرمانی و افزایش ستاره این تیمها نداشتند و یا حاضرند هربار که قهرمانی تازه بهدست آمد لوگوی ثبتشده باشگاه را تغییر دهند! اقدامی که به خودی خود میتواند در آینده و در حین بررسی تاریخچه دو باشگاه دردسرساز باشد. چرا که پس از گذشت چند سال لوگوی استقلال و پرسپولیس با تفاوتهای مشهود در اسناد مربوط به دو باشگاه در فضای مجازی باقی خواهد ماند که شباهتی به هم ندارند.
بیشتر بخوانید: واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد/ پیشکسوتان و هواداران هم سهامدار شدند
source