عضو پیشین تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان تأکید کرد، برای انتخاب مدرسان فدراسیون، آزمون برگزار شده و سرمربی تیم ملی فرنگی اولین کسی بوده که این آزمون را پشت سر گذاشته است.
به گزارش روزپلاس، مهدی محمدی با اشاره به کارهایی که در این مدت در انستیتو کشتی در جهت ارتقای سطح فنی و اجرای شیوه درست انتخاب مربیان و کشتیگیران انجام شده است، اظهار داشت: ما در بحث یکسانسازی تمرینات در کل کشور اقدامات زیادی انجام دادیم. این موضوع بسیار مهمی است که روی آینده کشتی تأثیر شگرفی خواهد داشت. در بحث مربیگری به نوعی انقلاب کردهایم و همین امروز هم صدایش درآمده است. مسئله مهم دیگر اینکه در بحث پایه و خصوصاً رده سنی نونهالان، اجازه ندادیم بچهها حتی یک گرم هم وزن کم کنند. این چیزی است که آینده این بچهها را به خطر انداخته و عمر کشتیشان را کوتاه میکند.
مربی تیم کشتی نونهالان کشورمان تأکید کرد: سال گذشته به علت وزن کم کردن کشتیگیران در این رده سنی، دو مربی از شیراز و اهواز با نظر فدراسیون کشتی از کار کنار گذاشته شدند. ما سال گذشته همه بچهها که بالای وزن بودند را یک وزن بالاتر آوردیم و نشان دادیم که در این رده سنی به هیچ وجه نباید کار بدنسازی انجام شود و اولویت صرفاً باید آموزش و بالا بردن مهارتهای کشتی باشد. تأکید ما روی همین مسئله وزن کم نکردن و عدم انجام بدنسازی در این رده سنی بود و کار را با آموزش کشتی، مرور فن و… پیش بردیم. با همین روند هم تیممان دو سال قهرمان آسیا شد. یعنی هم میشود وزن کم نکرد و بدنسازی نداشت و هم قهرمان شد. طراحی سیستم تمرینی، آموزش شیوه درست زندگی حرفهای، تغذیه و مسائل روان شناختی از اهمیت زیادی در این دوره برخوردار است و تأکید ما هم روی همین موضوعات بوده است. اگر بچهها با این شیوه آموزش ببینند، در مسیر درست قرار گرفته و از آسیبهای روانی، اجتماعی و جسمی تا حدود بسیار زیادی دور میشوند. در واقع کشتی بهانهای است در این رده سنی که بچهها شیوه درست زندگی کردن را یاد گرفته و در پی آن، برای کشتی آموزش ببینند.
مسئول بخش فرنگی کمیته مربیان فدراسیون کشتی با اشاره به تلاش فدراسیون کشتی برای ارتقای سطح کشتی در همه امور خاطر نشان کرد: زیرساختهای خوبی در کشتی ایجاد شده است. این همه امکانات در اختیار بچهها قرار گرفته است و فدراسیون در هیچ چیزی کم نمیگذارد. در این مدت حتی یک تورنمنت خوب که مدنظر کادر فنی تیمهای ملی در ردههای سنی مختلف بوده است را از دست ندادهایم. اجرای چرخه انتخابی تیم ملی هم فوقالعاده بود. عدالتمحوری چه در کشتی آزاد و چه فرنگی رخ داد و این بهترین اتفاق ممکن برای کشتی بود و حالا همه تلاشمان بر این است که چرخه انتخابی مربیان هم به شکل درست و عادلانه اجرا شود. ما کلاس جانشینپروری در بحث مربیگری گذاشتیم و شاخصههایی را برای آن در نظر گرفتیم. مدرسانی هم که برگزیده شدند، انتخابشان براساس آزمون بود. یک نکته جالب هم باید بگویم و آنهم اینکه سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان اولین نفری بود که این آزمون را داد و من باید از او تشکر کنم. وقتی حسن رنگرز بهعنوان اولین نفر میآید و آزمون میدهد، باقی مربیان هم میدانند باید از این مسیر عبور کنند. خوشبختانه قهرمانان سابق ما و مربیان همکاری خوبی با انستیتو داشتند. حسن رنگرز، روحالله میکائیلی، محمد فقیری، من و همچنین محسن سوریان، بهروز حضرتیپور، حبیب اخلاقی و… بهعنوان مدرس و کمک مدرس در کشتی فرنگی هستند. در کشتی آزاد هم قهرمانانی چون محمد طلایی، صادق گودرزی، مصطفی جوکار، رضاییمنش، حسین کریمی و… در این آزمونها و کلاسها شرکت کردند و مدرس شدند. بهروز یاری نیز مسئول کشتی آزاد کمیته مربیان است.
محمدی ادامه داد: برای اولین بار در کشتی کشور این اتفاق افتاده است و شاید هنوز کامل نیست، شاید دعوا هم در آن باشد، ولی میخواهیم مربیان با شاخصههای درست و واقعی بهعنوان مربی تیم ملی انتخاب شوند و از شمال تا جنوب و شرق تا غرب کشور، هر کسی لیاقت مربیگری تیم ملی را دارد، سطح فنیاش بالاست و شاگرد دارد، به این جایگاه برسد. این بحث مدرسی زیر نظر جاسم امیری رئیس انستیتو و با تأیید رئیس فدراسیون کشتی اجرا شده و میخواهیم ضوابط، مربی تیم ملی را انتخاب کند، نه روابط. البته که اجرای کامل و صحیح آن، صبوری میخواهد تا مقاومتها نسبت به آن کم شود و یک بار برای همیشه در بحث مربیگری در مسیر درست و سیستماتیک پیش برویم. همه این تلاشها انجام میشود تا مدرسان با سرفصلهای مشترک، به آموزش مربیان در شهرهای مختلف بپردارند و در نهایت بتوانیم موضوع یکسانسازی آموزش و فنون را در سطح کشور اجرا کنیم.