به گزارش صراط به نقل از ایرنا، محسن مهرعلیزاده امروز (شنبه) در نشست خبری با گرامیداشت هفته تربیت بدنی، اظهار داشت: در آستانه بیستمین سالگرد تاسیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای هستیم. از سال ۱۳۸۰ به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی انتخاب شدم بلافاصله در نشستی با مقام معظم رهبری، ۱۲ برنامه خود درباره توسعه این ورزش به محضر ایشان اعلام کردم، یک مورد نیز مبنی بر بینالمللی کردن ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی بود. مقام معظم رهبری نزدیک به ۲۵ دقیقه گزارش بنده را شنیدند و پس از آن فرمودند این موارد را تقریبا همه مسئولان ورزش اعلام کرده بودند اما تاکنون هیچکس در مورد بینالمللی کردن ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی برنامهای ارائه نکرده بود. ایشان فرمودند در این ۴ سال که مسئولیت دارید همه برنامه هایتان یک طرف و بینالمللی کردن ورزش زورخانهای نیز در طرف قرار گیرد.
وی افزود: ما نیز بلافاصله چند کارگروه تشکیل دادیم تا ببینیم چگونه میشود این ورزش را جهانی کرد. به این نتیجه رسیدیم تنها راه اینکه این ورزش توسعه یابد این است که این رشته در سطح جهان رقابتی شود. در نهایت بعد از یک سال و نیم در سال ۸۲ اولین نشست بینالمللی ورزشهای زورخانهای تشکیل و اساسنامهای طراحی شد و با حضور مقامات ورزشی ۲۲ کشور، ورزش زورخانهای را به عنوان یک رشته جدید پذیرفتند و ذیل اساسنامه را امضاء و انتخابات نیز برگزار شد.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۵ کشور در این رشته فعالیت دارند و تشکیلات این رشته را ایجاد کردهاند. برخی کشورها نیز فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی نیز دارند.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای، خاطرنشان کرد: یک هفته کرهجنوبی بودیم. یکی از تلاشهای ما این است که موقعیت این رشته و فدراسیون بینالمللی را توسعه دهیم که خوشبختانه موفق بودیم. ورزشهای زورخانهای در اتحادیه جهانی هنرهای رزمی مورد استقبال قرار گرفت و بنده نیز به عنوان عضو هیات رئیسه در آنجا فعالیت دارم. ۱۲ رشته در این اتحادیه در یونسکو ثبت شده که یکی از این رشتهها نیز ورزشهای زورخانهای است و بنده به عنوان رئیس کمیته رشتههای ثبت شده در یونسکو در اتحادیه جهانی هنرهای رزمی منصوب شدم.
وی با اشاره به برنامههای IZSF در سال ۲۰۲۵ گفت: وزارت ورزش ۲ سال است که از کمک مالی به ما دریغ میکند. این در حالی است که در برنامه ششم دارای بودجه هستیم. به همین دلیل نیز اغلب دورههای آموزشی یا مسابقات را به شکل آنلاین برگزار کردیم تا لطمهای به این رشته وارد نشود. در سال ۲۰۲۵ نیز ۴ رویداد داریم. مسابقات قهرمانی آسیا با حضور ۲۴ کشور در هند برگزار میشود. یک رویداد اروپایی داریم که قرار است در آلمان برگزار شود اما به دلیل مشکلات صدور روادید قرار است میزبان تغییر کند. همچنین جام جهانی و قهرمانی جهان نیز قرار است به صورت یک جا برگزار شود. همچنین دورههای متعدد آموزشی در ترکیه، ایران و به احتمال زیاد در عمان برگزار خواهد شد.
مهرعلیزاده همچنین درباره ایجاد یک فدراسیون جهانی دیگر توسط فدراسیون ملی زورخانهای، گفت: فدراسیون ملی وظیفه توسعه این رشته در داخل کشور را دارد. به نظر من کار اشتباهی صورت دادند و آمدند بدون هیچ دلیلی اساسنامه یک تشکیلاتی را در زمان وزیر سابق ورزش نوشتند و افرادی را دعوت کردند. در ۲ یا ۳ نوبت نزدیک به ۴۰ نفر را دعوت کردند که پول بلیت و هتل هر کدام را که میلیاردها تومان میشود را پرداخت کردند. ما بارها اخطار دادیم که توجهی نکردند و فدراسیون ملی به خطا این کار را انجام داد.
وی افزود: ما به سازمان بازرسی اعلام کردیم که ورود کرد و حتی به امضای شخص رئیس سازمان بازرسی نوشته شد که با توجه به اینکه IZSF در دنیا شناخته شده چرا این کار انجام شده است. یکی دو مرتبه نیز رئیس فدراسیون را خواستند که توضیح دهد و حتی ۳ هفته پیش سازمان بازرسی اعلام کرد که کار فدراسیون ملی اشتباه بوده و این کار را به صورت جدی دنبال میکند. حتی در نامه سازمان بازرسی نیز آمده این کار باعث میشود کشورهای دیگر اقدام به کار موازی کنند.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای ادامه داد: اگر برخی کشورهای همسایه که مدعی هستند این کار را نیز انجام دهند اساسنامه ما در سوئیس و نهادهای بینالمللی ثبت شده است. اینکه ۲۰ میلیارد تومان از طرف فدراسیون ملی برای ۳ برنامه غیر ضروری هزینه شده است جای سوال دارد.
مهرعلیزاده درباره اینکه آیا با دنیا مالی وزیر ورزش درباره اختلافات پیش آمده صحبت کرده است یا خیر، تصریح کرد: بله. گفتند باید بر اساس تفاهم پیش بروید و هر کس کار خود را پیش ببرد. وی زمانی خزانهدار اینجا بود و گفتند هر کس کار خود را باید پیش ببرد.
وی در پاسخ سوالی که آیا در خصوص بودجه با وزیر جدید ورزش و جوانان صحبت داشته یا خیر، گفت: با وزیر ورزش دیدار داشتم و وی نامه را به مالی ارجاع داد. قول داد هر طور شده تا پایان ماه مشکل ما را حل می کند. برنا فیروزی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان گفت نگران نباشید هر طور شده تا پایان ماه مبلغی را به شما اختصاص میدهیم. از آن طرف سازمان بازرسی نیز از وزارت ورزش خواسته مطالبات ما را پرداخت کنند.
مهرعلیزاده یادآور شد: ما برای ۲ سال مبلغ یکصد میلیارد تومان از وزارت ورزش طلبکار هستیم. برنا فیروزی نیز گفت مبلغ ۱۳۰۰ میلیارد تومان به فدراسیونها بدهکاریم و قرار شد با سازمان برنامه بودجه برای تامین بودجه ما صحبت کنند تا از منابع وزارت ورزش غیر از منبع کمک به فدراسیونها پرداخت شود. از وزیر ورزش میخواهم بیش از این اجازه ندهند فدراسیون بینالمللی با مشکل مالی به کار ادامه دهد چرا که باعث خدشه بر موقعیت این رشته در جهان خواهد شد.
به گزارش ایرنا، جهانی شدن ورزشهای زورخانهای با رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ با تاسیس کمیتهی «فراملی کردن ورزشهای باستانی و زورخانهای» آغاز شد و با انجام پژوهشهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی و مطالعات علمی و رایزنیهای بین المللی، فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای با مشارکت مقامات عالی رتبه ورزشی ۲۲ کشور جهان در مهر ماه ۱۳۸۳ تاسیس شد.
طی ۲۰ سال گذشته ریاست فدراسیون بینالمللی برعهده محسن مهرعلیزاده بود.
بعد از گذشت این مدت از روند بینالمللی کردن این ورزش سنتی و باستانی کشورمان که ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم ایران اسلامی دارد، با انتقاد زیادی مواجه شد. رهبر معظم انقلاب در دیدارهای مختلف خود با ورزشکاران ضمن تاکید و توجه به ورزش زورخانهای بر بینالمللی کردن آن نیز تاکید داشتند.
اول آذر سال گذشته یک بار دیگر مدالآوران، مسئولان و قهرمانان بازیهای آسیایی و پاراآسیایی هانگژو با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. در ابتدای دیدار، تیم جوانان زورخانهای کشورمان در حضور رهبر انقلاب برنامه زیبایی را اجرا کردند که مورد توجه ایشان نیز قرار گرفت. ایشان با تشکر از ورزش باستانی زیبای تعدادی از نوجوانان و جوانان در آغاز این دیدار گفتند: همانگونه که سالهای قبل به مسئولان ورزشی گفته شد، ورزش باستانی ظرفیت تبدیل به یک ورزش بینالمللی را دارد و باید در این مسیر تلاش شود. در حاشیه دیدار ورزشکاران با رهبر انقلاب، تعدادی از نوجوانان ورزشکار که دقایقی در حسینیه امام خمینی (ره) به اجرای ورزش باستانی پرداختند، با معظمله تصویر یادگاری ثبت کردند.
در همین راستا فدراسیون ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی به ریاست مهرعلی بارانچشمه برای پیگیری فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با بینالمللی کردن این رشته، اجلاسی را تحت عنوان بررسی فرصتها و چالشهای توسعه ملی به ویژه بینالمللی ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی را به مدت ۲ روز ( ۲۲ و ۲۳ دی ماه سال گذشته) در سالن زنده یاد فارسی در آکادمی ملی المپیک با حضور نمایندگان ۴۳ کشور برگزار کرد.
source