موضوع بازگشت عادل فردوسیپور به صداوسیما هر از گاهی داغ میشود و این بار پرداختن این موضوع در رسانه شخصی او و مطرح کردن برخی مسائل از جمله اصول این مجری و گزارشگر فوتبال، جالب توجه شد.
وقتی عادل فردوسیپور صحبت از اصول میکند که مانع بازگشت او به صداوسیما برای گزارشگری شد، این موضوع به شدت در فضای مجازی و رسانهای داغ میشود تا بار دیگر تشویقها به سمت او روانه شود. با این حال این مجری و گزارشگر درباره اینکه اصول او چه بوده و چه مسئلهای مانع بازگشت او شده است، چیزی نمیگوید.
این مجری و گزارشگر فوتبال که این روزهای در رسانه شخصی خود مشغول فعالیت است و اخیراً هم گزارش فوتبال را در همین رسانه انجام داده است، در برنامه پادکست رسانه خود درباره بازگشت به صداوسیما برای گزارشگری فوتبال میگوید: «مقاطعی مثل جام جهانی و چند مقطع دیگر، هم پیشنهاد شد که به صداوسیما بیایم و هم در فضای مجازی گزارش کنم، اما این مقاطع به شکلی بود که اگر میخواستم این کار را کنم باید اصول خودم را زیر پا میگذاشتم. به همین دلیل عشق و علاقه و شورم برای گزارشگری را کنار گذاشتم.»
در ادامه وقتی یکی از نیروهای عادل فردوسیپور در رسانهاش از او میپرسد که آیا احتمال دارد که به صداوسیما بازگردد، با تأکید میگوید: «نه!» تا این پاسخها از سوی این مجری و گزارشگر بار دیگر در فضای مجازی و رسانهای داغ شود. با این حال نکته حائز اهمیت و سؤالی که باید از عادل فردوسیپور مطرح کرد این است که آیا او برای کار در صداوسیما یک اصولی دارد یا صرفاً این موضوع به گزارشگری ارتباط دارد؟
اگر فردوسیپور برای کار کردن در صداوسیما اصولی دارد که از سال ۹۷ و به دنبال تعطیلی برنامه ۹۰ مجریگری و گزارشگری فوتبال را کنار گذاشت، او در تمام این مقاطع یعنی از سال ۹۷ تا خردادماه ۱۴۰۲ برنامه فوتبال ۱۲۰ را از شبکه ورزش صداوسیما روی آنتن برد. یعنی ۴ سال و نیم پس از تعطیلی برنامه ۹۰ و قهر عادل با گزارشگری، او همچنان به فعالیتش با صداوسیما ادامه داد و در مقاطعی که او به خاطر اصولش گزارش فوتبال را قبول نکرد، با صداوسیما همکاری میکرد؛ بنابراین نمیتوان گفت که فردوسیپور برای کار کردن در صداوسیما اصول و موانعی دارد که این اصول در تمام این سالها رعایت نشده.
نکته مهم و چالش برانگیز در خصوص موضوعی که فردوسیپور مطرح میکند، درست خط باریکی است که میان کار کردن با صداوسیما یا گزارش در صداوسیما کشیده میشود. باتوجه به فعالیت مستمر فردوسیپور در صداوسیما، او تنها یک سری اصول برای گزارش کردن فوتبال داشته که هیچگاه درباره این اصول صحبت شفافی نکرده است. از آنجایی که مخاطبان فوتبال به گزارشهای او علاقه بسیاری دارند، شاید بد نباشد که آنها بهتر و بیشتر با این اصول آشنا شوند و بدانند فردوسیپور چه اصولی داشته که بابت آن مخاطبانش را از گزارشهای خود محروم کرده است.
برنامه ۹۰ در پایان سال ۹۷ تعطیل شد و در همان ماههای ابتدایی، عادل فردوسیپور ابلاغهای صداوسیما برای گزارش فوتبال را نمیپذیرفت. یعنی موضوع صداوسیما حذف عادل فردوسیپور نبوده، بلکه تصمیم -درست یا غلط- مدیران صداوسیما فقط تعطیلی برنامه ۹۰ بوده که آن را هم عملی کردهاند. در ادامه این مجری و گزارشگر خودش از گزارش کردن فوتبال امتناع کرده است، اما او شاید بتواند به این سؤال پاسخ دهد که آیا تنها یک شرط داشته برای گزارش کردن بازگرداندن برنامه ۹۰ نبوده تا قبول کند که گزارش فوتبال را هم انجام دهد؟
در ادامه گویا فضای اصول عادل فردوسیپور برای گزارشگری با تغییراتی هم همراه میشود. او دعوت برای گزارش فوتبال را در ادامه بازهم رد میکند و گویا مواردی هم به شروط او اضافه میشود. بازهم شاید فردوسیپور خودش بهتر بتواند به این سؤال پاسخ دهد که آیا اصول او و شروطش برای گزارش کردن، این نبوده که برنامه ۹۰ به او بازگردانده شود آن هم به شرطی که علی فروغی مدیر شبکه سوم صداوسیما نباشد؟
اگر فردوسیپور بتواند به این سؤالات پاسخ شفاف و روشنی بدهد، خیلی مسائل نیز درباره او و مخاطبانش روشن خواهد شد. اینکه آیا اصول او ارتباطی با مسائل جامعه و انتقادهای مردم نسبت به عملکرد صداوسیما داشته یا اصولی مرتبط با مسائل شخصی بوده است؟ مسلماً اینکه شروط برای گزارش کردن فوتبال بازگرداندن برنامه ۹۰ و رفتن علی فروغی از شبکه سوم صداوسیما باشد، اصولی ریشهای و دغدغهمند با مشکلات مردم نیست. بلکه برخی مسائل و حب و بغضهای شخصی را به میان میکشد که طبیعتاً ارزش آنها نیز به همان اندازه شخصی و مرتبط با جامعهای کوچک است.
ضمن اینکه صحبتهایی که فردوسیپور درباره گزارش فوتبال در دوران جام جهانی میکند، مرتبط با صداوسیما نبوده و همانطور که خودش هم اشاره کرده مربوط به گزارش در فضای مجازی بوده است. جالب اینکه این موضوع هم از سوی برخی افراد در فدراسیون فوتبال دنبال میشد که پیش از جام جهانی با یک کودتا به فدراسیون بازگشتند و در تلاش بودند تا شرایط گزارش را برای فردوسیپور فراهم کنند که این اتفاق در آن مقطع رخ نداد. یعنی بازهم پای اصولی در میان نبوده، بلکه شرایط گزارش و دریافت باکس گزارش در ورزشگاههای قطر که توسط برخی افراد در فدراسیون فوتبال دنبال میشد، فراهم نشد که فردوسیپور نتوانست در جام جهانی برای مخاطبانش گزارشگری کند.
source