گزارش|
تراژدی خوان کارلوس گاریدو سرمربی اسپانیایی با پرسپولیس در حالی به پایان رسید که حتی موافقان او هم با ماندنش مخالفت کردند و حالا برای ششمین بار در ۶ سال اخیر طعم اخراج را میچشد.
صدای آخرین قدمهای مرد اسپانیایی حوالی نیمکت پرسپولیس درست زمانی شنیده شد که هواداران دیگر او را نخواستند و اوج ناامیدی با واکنشهای تند هواداران پس از بازی با مس رفسنجان شکل گرفت تا سرانجام روزگذشته کارلوس گاریدو به صورت رسمی طی اقدام فوری باشگاه پرسپولیس از این تیم جدا شود.
جدایی گاریدو درست پس از انجام ۲۰ بازی در تورنمتهای مختلف و کسب نتایج سینوسی شکل گرفت؛ جایی که سرخپوشان چهارمین شکست متوالی (طی هفته دهم تا سیزدهم) خود را برابر مس رفسنجان متحمل شدند و کاسه صبر هواداران لبریز شد. انتقادات تند هواداران پرسپولیس پس از پایان بازی و اشکهای آنها دلیل محکمی بود تا باشگاه به صورت جدی به این مسئله واکنش نشان دهد. اخراج گاریدو در این مقطع از لیگ هرچند کار سادهای نبود، اما همه متوجه شدند که او ناجی پرسپولیس نخواهد بود چراکه مهمترین اصل مربیگری یعنی ارتباط عاطفی با بازیکنانش را در دستور کار قرار نداد.
۲۰ بازی (۹ برد، ۵ تساوی و ۶ شکست)؛ روند سینوسی و دلیلی بر سقوط مرد اسپانیایی
چه شد که گاریدو در مسیر سقوط قرار گرفت؟ تیم گاریدو در چهار هفته یک بر صفر به استقلال خوزستان و نساجی باخت، ۲ بر یک از سپاهان شکست خورد و بازی آخرش را هم ۳ بر یک به مس رفسنجان واگذار کرد تا التهاب عجیبی را در اردوگاه سرخها ایجاد کند؛ به طوری که کمتر کسی از عملکرد پرسپولیس در دربی یا حتی بازی مالکانه مقابل الاهلی یاد میکند. یکسری عوامل از جمله فروریختن ستونهای اصلی تیم (بیرانوند، ترابی و اسماعیلیفر) و نداشتن میزبانی در ورزشگاه آزادی روی تغییر روند سرخپوشان تاثیر گذاشت.
سرخپوشان به دلیل مشکلات زیرساختی و تعمیرات ورزشگاه آزادی، به اجبار بازیهای خانگی خود را در ورزشگاههای دیگر برگزار کردند. به عنوان نمونه؛ بازی پرسپولیس مقابل پاختاکور ازبکستان در لیگ نخبگان آسیا در ورزشگاه شهدای شهر قدس برگزار شد. پرسپولیس در بازی خانگیاش در هفته نخست مقابل ذوبآهن اصفهان، حتی امکان استفاده از ورزشگاه تختی را هم نداشت و به ناچار در ورزشگاه امام خمینی اراک میزبان حریف شد. در ادامه با آماده شدن ورزشگاه تختی، در هفته هفتم توانست در این ورزشگاه میزبان چادرملو اردکان باشد. در دیگر دیدارها برابر نساجی، شمسآذر قزوین و مس رفسنجان هم در شهرقدس میزبانی کرد که این موضوع شرایط را برای پرسپولیس سخت میکرد.
چه شد که گاریدو به پرسپولیس آمد؟
پس از خروج اوسمار ویرا و انتخاب گاریدو به عنوان سرمربی منتقدین در صحنه گلایههایی را نسبت به انتخاب وی وارد کردند. کسانی که او را به پرسپولیس آوردند بر این اعتقاد بودند که او روی نیمکت ویارئال نشسته و در تیمهای آفریقایی نیز کارنامه درخشانی ثبت کرده، اما نکته جالب و عجیب این بود که عمر مربیگری طولانی در تیمهای مختلف نداشته (به بیش از یک سال نمیرسید) و اینکه او طی ۵ سال گذشته از ۵ باشگاه اخراج شده بود.
گاریدو پس از کنارهگیری از هدایت تیم العین در سال ۱۳۹۸ تصمیم گرفت به لیگ تونس برود و هدایت ستاره ساحلی را بر عهده بگیرد و قراردادی به مدت ۳ سال با این تیم امضا کرد، اما پس از ۳ ماه به دلیل نتایج ضعیف اخراج شد. گاریدو پس از آن به تیم الوداد کازابلانکا پیوست و با اینکه به نیمه نهایی لیگ قهرمانان آفریقا رسید، اما به دلیل نتایج سینوسی از هدایت این تیم برکنار شد. سال ۱۴۰۰ وی به تیم دسته دومی کاستیون اسپانیا پیوست و در حالی که در فاصله ۲ هفته مانده به پایان فصل در منطقه سقوط قرار داشت از سوی مدیران باشگاه اخراج شد. بازگشت گاریدو به مصر هم نتوانست خاطره قهرمانی جام کنفدراسیون آفریقا و سوپرجام مصر را با تیم الاهلی در سال ۲۰۱۴ برای او تکرار کند. او این بار در سال ۱۴۰۱ در مصر هدایت تیم اسماعیلی را برعهده گرفت، اما پس از کسب ۲ امتیاز از ۵ بازی در همان ابتدای فصل اخراج شد.
گاریدو سال ۱۴۰۲ به کازابلانکا برگشت و مجدداً سرمربی تیم الوداد شد. این بار هم تجربه کوتاه مدتی در این تیم داشت و حدود سه ماه بعد در حالی که تنها ۲ امتیاز از تیم صدرنشین عقب بود و خود را آماده نیمه نهایی لیگ قهرمانان آفریقا میکرد، از سوی رئیس باشگاه اخراج شد. این مربی پیش از حضور در پرسپولیس اواخر سال ۱۴۰۲ بود که هدایت اتحاد الجزایر را برعهده گرفت، اما به دلیل جو ناآرام در این کشور از هدایت این تیم کنارهگیری کرد.
چرا گاریدو نتوانست با پرسپولیس موفق شود؟
سبک گاریدو به مذاق بسیاری از منتقدین خوش نیامد و کمتر هوادار و پیشکسوتی از شیوه بازی کردن تیم او رضایت داشت. تغییرات زیاد در ترکیب و نداشتن برنامه و تاکتیک در هر بازی به مشکل اصلی هواداران تبدیل شده بود. اکثر بازیکنان پرسپولیس با او همدل نبودند و به نظر میرسد او در برقراری ارتباط عاطفی با بازیکنانش عاجز بود. افت برخی بازیکنان مثل اورونوف که مهره اصلی سرخپوشان بود تا عملکرد سینوسی مدافعان و از دور خارج شدن پدیدههایی، چون یاسین سلمانی از علل ناکامی این مربی اسپانیایی بود. البته پس از خروج مهرههای اصلی تیم در فصل نقل و انتقالات؛ باشگاه اقدام به خرید بازیکنانی، چون علیپور، احمدزاده، ژوائو و آلکثیر کرد که این کار دست گاریدو را بیش از پیش بسته گذاشت، اما به گفته مسئولان باشگاه خود این مربی با خریدهای انجام شده موافق بود.
اکنون هدایت سرخپوشان به طور موقت به کریم باقری سپرده شده و باید دید گزینه نهایی جانشینی گاریدو چه کسی خواهد بود. جذب سرمربی ایرانی در این مقطع قطعاً مورد تایید هواداران نخواهد بود و با موج عظیمی از حواشی حول باشگاه مواجه خواهد شد. از نامهایی، چون اوسمار و گلمحمدی نیز نام برده میشود که به دلیل داشتن قرارداد با تیمهای خود در حال حاضر در دسترس نخواهند بود.
برانکو و محرم نویدکیا نیز دیگر گزینههای پرسپولیس هستند که به نظر نمیرسد حضور آنها رنگ واقعیت بگیرد. گزینهای که هواداران در فضای مجازی بیشتر از او نام بردهاند ژوزه مورایس مربی برکنار شده سپاهان است که با توجه به کارنامه خوب و شناخت از فوتبال ایران و پرسپولیس میتواند این تیم را در مقطع کنونی هدایت کند، اما برای اینکه پرسپولیس از کورس قهرمانی عقب نیفتند قطعاً به یک مربی آشنا نیاز دارند و باید دید آینده نیمکت سرخ پوشان چه خواهد شد.
انتهای پیام/
source