امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، در مورد وضعیت تیم‌های آکادمی و پایه در کشور اظهاراتی را مطرح کرد. او با اشاره به ضعف‌های موجود در این حوزه، بیان کرد که ایران از نظر نیروی انسانی و استعدادهای فوتبالی در سطح بالایی قرار دارد، اما به دلیل کمبود زیرساخت‌های مناسب، سیستم مناسبی برای شناسایی و پرورش این استعدادها وجود ندارد. این مسئله باعث شده بسیاری از بازیکنان مستعد فرصت رشد و پیشرفت را از دست بدهند.

قلعه‌نویی با مقایسه وضعیت فوتبال ایران با کشورهایی مانند ژاپن، خاطرنشان کرد که در این کشورها بازیکنان در سنین پایین تجربه زیادی در بازی‌های بین‌المللی کسب می‌کنند، در حالی که در ایران برخی بازیکنان حتی در سن ۲۷ سالگی نیز فرصت حضور در تیم ملی را پیدا می‌کنند. او همچنین به برخی اظهارات غیرکارشناسی و احساسی که در مورد تیم ملی مطرح می‌شود، اشاره کرد و تأکید داشت که بازیکنان جوان در سایر کشورها از تجربه بیشتری برخوردار هستند.

سرمربی تیم ملی در ادامه به تجربه شخصی خود با پسرش، هوتن، اشاره کرد و گفت که همیشه به او تأکید کرده است که اولویت اول باید انسان بودن و خدمت به جامعه باشد. او همچنین اعلام کرد که هیچ‌گاه برای پیشرفت پسرش از روابط شخصی استفاده نکرده و معتقد است که موفقیت باید بر اساس توانایی‌های فردی حاصل شود.

قلعه‌نویی با اشاره به اهمیت توجه به تیم‌های پایه، پیشنهاد داد که بخشی از بودجه باشگاه‌ها به این تیم‌ها اختصاص یابد. او پیشنهاد کرد که از هر قرارداد مالی در باشگاه‌ها، درصدی مشخص به تیم‌های پایه تخصیص داده شود تا از این طریق مشکلات مالی این بخش تا حدی رفع شود. به گفته او، اجرای چنین طرحی می‌تواند از بسیاری از ناهنجاری‌ها در فوتبال جلوگیری کند و مانع از ورود بازیکنان به تیم‌ها از طریق روابط و پول شود.

در پایان، قلعه‌نویی از مربیان تیم‌های پایه به عنوان مظلوم‌ترین افراد در فوتبال ایران یاد کرد و گفت که این مربیان با وجود زحمات فراوان، کمتر دیده می‌شوند. او از باشگاه‌ها خواست تا با اختصاص بودجه به تیم‌های پایه، گامی مهم در جهت بهبود وضعیت فوتبال کشور بردارند.