حمزه علینیا اعلام کرد: رماتیسم مفصلی تأثیرات گستردهای بر زندگی افراد مبتلا به آن دارد، از خستگی زیاد تا کاهش اشتها و انزوای اجتماعی؛ اما آنچه بیشتر از همه این افراد را محدود میکند، درد است.
او افزود: این درد به شکلهای مختلفی ظاهر میشود و برای تسکین آن روشهای گوناگونی توصیه میشود.
علینیا اظهار کرد: طبق نظر پزشکان، علت اصلی درد در رماتیسم مفصلی، التهاب ناشی از تورم پوشینه مفصلی است؛ که پوشینه مفصلی یک کیسه نازک است که اطراف مفصل را پوشانده و مایعات درون آن باعث لغزاندن مفاصل و تسهیل حرکت میشود.
این تخصصی در زمینه روماتولوژی افزود: برای کاهش درد رماتیسم مفصلی، اولین هدف کاهش شدت التهاب است؛ تورم ممکن است دردی تند و کوتاه یا دردی مزمن و محدود ایجاد کند، علت دیگر درد مزمن در افراد مبتلا به رماتیسم مفصلی، فرسایش شدید مفاصل است که در طول زمان شکل میگیرد.
او با اشاره به روشهای مختلف کنترل درد مفصلی، بیان کرد که یکی از آنها ارتباط ذهن و بدن است.افسردگی معمولاً همراه با رماتیسم مفصلی است. زندگی با بیماری دردناکی که به مفاصل حمله کرده است، چالشهای زیادی را به همراه دارد. افسردگی میتواند کنار آمدن با این بیماری را سختتر کند و نشانههای آن را تشدید کند. اما نکته مثبت این است که هر دو بیماری قابل درمان هستند. باید یاد بگیرید چگونه عادتهای سالم را در زندگیتان ایجاد کنید تا بتوانید علائم رماتیسم مفصلی و افسردگی را کنترل کنید.
روماتولوژیست تأکید کرد که استراتژیهای کنترل درد در رماتیسم مفصلی باید پس از کنترل التهاب انجام شود. اولین گزینه برای کاهش درد، داروهای ضد التهاب رماتیسمی هستند که باید با مشاوره پزشک خود مورد استفاده قرار گیرند. داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) بهترین گزینه برای درد حاد هستند و در صورت لزوم داروهای قویتر نیز ممکن است تجویز شوند، اما تا جای ممکن باید از آنها استفاده بهینهای داشته باشید.استفاده از داروها باید با دقت صورت گیرد، زیرا بدن به آنها عادت میکند و خطر سوءمصرف افزایش پیدا میکند.
علینیا به این نکته اشاره کرد که درمانهای مدرن برای رماتیسم مفصلی بسیار مؤثر هستند. وی افزود: استفاده از داروها، درمانهای فیزیکی، فیزیوتراپی و سایر روشهای درمانی میتواند به تنهایی یا به ترکیب با یکدیگر به کاهش التهاب، افزایش انعطاف، کاهش درد و ناتوانی کمک کند. با تعقیب درمان مناسب، ممکن است بهبود یابید و یا حتی علائم بیماریتان به طور کامل یا به طور جزئی کاهش یابد.
این تخصصگر روماتولوژی تأکید داشت: بیماران باید به توصیههای بهداشتی جدی پایبند باشند، کافی خواب بخوابند، غذاهای سالم مصرف کنند، به طور منظم ورزش کنند و ارتباطات حمایتی خود را با دیگران حفظ کنند.
وی با تأکید بر اهمیت رعایت یک رژیم غذایی سالم که شامل مواد غذایی سالم است، عنوان کرد: یک رژیم غذایی متعادل میتواند کمک کند تا وزن مناسب حفظ شود، سیستم ایمنی بدن تقویت شود و روحیه بهبود یابد. این رژیم شامل انواع میوه، سبزیجات، دانههای کامل و پروتئینهای کم چربی میباشد.
علینیا اظهار کرد: با داشتن رماتیسم مفصلی، ممکن است ورزش کردن به نظر شما دشوار به نظر بایدد.رفتن به سراغتان نیاید، اما باید بدانید که تمرینات فیزیکی ملایم به واقع درد مفاصل را کاهش میدهند و کیفیت زندگی را افزایش میدهند، ورزش کمک میکند تا قدرت عضلات، ساختار بدن، تعادل بدن، احساس خودارزیابی و اعتماد به نفس در شما افزایش یابد.
یک متخصص روماتولوژی بیان کرد: پزشکان معتقدند که تمرینات بدنی بدون فشار یا با فشار ملایم بر مفاصل، روشی مؤثر برای کاهش درد هستند، مانند پیادهروی، شنا، ایروبیک در آب، انجام تمرینات کششی و انعطافپذیری و دوچرخهسواری ثابت از این دست تمرینها مؤثر هستند.
وی با اشاره به اینکه درمان با تحریک الکتریکی اعصاب به صورت زیرپوستی نوعی درمان با استفاده از جریان الکتریکی با ولتاژ کم است که اعصاب بدن را تحریک میکند و در مسیرهای درد اختلال ایجاد میکند، بیان کرد: تحریک الکتریکی اعصاب به صورت زیرپوستی روش اصلی درمان التهاب مفاصل نیست و معمولاً برای درمان دردهای شدید و مزمن استفاده میشود.