گزارش|

۳۶۶ روز معمولی جودو در سال گذشته و وعده‌هایی که عملی نشد/ نگاه‌ها به آینده است

فدراسیون جودو در سالی که گذشت اتفاق خاص و ویژه‌ای را رقم نزد و دستاورد خاصی را بدست نیاورد، اما این امید وجود دارد که در سال پیش رو جبران مافات کند.

خبرگزاری میزان

سال ۱۴۰۳ برای فدراسیون جودو ایران، سالی بود که می‌توان آن را در هاله‌ای از ابهام و سکون توصیف کرد. پس از چهار سال تعلیق ناعادلانه، انتظار می‌رفت که این فدراسیون با قدرت به عرصه بین‌المللی بازگردد، اما این امر به طور کامل محقق نشد و سالی نسبتاً آرام و بدون فراز و نشیب آنچنانی را پشت سر گذاشت.

تیم ملی جودو ایران، با وجود برگزاری اردو‌های منظم و برنامه‌ریزی‌های دقیق، نتوانست در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کند و این رقابت‌های مهم قاره‌ای را از دست داد. این اتفاق، ضربه‌ای بزرگ به پیکره جودو ایران وارد کرد و امید‌ها برای بازگشت مقتدرانه را کمرنگ کرد.

همچنین، تیم کاتای ایران، نایب قهرمان جهان، از حضور در مسابقات جهانی آمریکا بازماند. این اتفاق، ناشی از کارشکنی آمریکا در صدور روادید برای ورزشکاران ایرانی بود که اثری منفی در روحیه ورزشکاران این رشته گذاشت.

تنها اتفاق مثبت در عرصه بین‌المللی را می‌توان نتایج نسبتاً قابل قبول نوجوانان و جوانان جودو در قاره کهن و قهرمانی تیم ملی ایران در کاپ آزاد تونس دانست. تیم ملی جودو بزرگسالان ایران با کسب دو مدال طلا و یک نقره به مقام قهرمانی کاپ آزاد آفریقا در تونس دست یافت.

 

۳۶۶ روز معمولی جودو در سال گذشته و وعده‌هایی که عملی نشد/ نگاه‌ها به آینده است

بازگشت جودو به ریل قهرمانی/ ۷ مدال طلا، نقره و برنز آسیا به ایران رسید

مسابقات نوجوانان و جوانان قهرمانی آسیا در حالی که از روز هشتم شهریورماه به میزبانی کشور کره‌جنوبی و در شهر «مونگ یونگ» با حضور ۱۷ کشور آغاز شده بود، یازدهم شهریورماه با کسب ۷ مدال طلا، نقره و برنز برای ایران به پایان رسید.

تیم‌های ملی جودو نوجوانان و جوانان پسران با ترکیب ۱۰ ملی‌پوش در پایان مسابقات قهرمانی آسیا موفق به کسب ۷ مدال طلا، نقره و برنز شدند. در بخش دختران نیز جودو بانوان با دو‌نماینده حضور داشت که از رسیدن به مدال بازماندند.

در مجموع و در جدول رده بندی این رقابت‌ها جوانان و نوجوانان کشورمان در رده‌های پنجم این رقابت‌ها قرار گرفتند.

طلسم‌شکنی طلایی ملی‌پوش ایران پس از ۱۰ سال در آسیا

اما نکته حائز اهمیت در این مسابقات طلسم‌شکنی نماینده وزن ۹۰+ کیلوگرم تیم ملی نوجوانان پسر پس از ۱۰ سال با کسب مدال طلا بود.

محمدمهدی مظلوم پس از پیروزی مقابل حریفانی از هند و علیرضا نیک‌سرشت دیگر نماینده کشورمان، در نیمه نهایی از سد نماینده میزبان (کره‌جنوبی) گذشت به فینال رسید. نماینده کشورمان با پیروزی در فینال مقابل حریفش پس از ۱۰ سال موفق شد مدال طلای آسیا را برای ایران به ارمغان بیاورد. نیک‌سرشت هم به مدال برنز رسید.

نیک‌سرشت و مظلوم تاریخ‌سازی کردند

نیک‌سرشت و مظلوم در رده جوانان هم در وزن ۱۰۰- کیلوگرم به میدان رفتند که نیک‌سرشت به مدال نقره رسید تا به عنوان نخستین جودوکار در تاریخ این رشته موفق به کسب دو مدال در رده سنی نوجوانان و جوانان آسیا شده باشد.

مظلوم دیگر نماینده کشورمان در وزن ۱۰۰+ کیلوگرم بود که موفق به کسب مدال برنز شد تا او نیز دومین مدال خود در قهرمانی آسیا را جشن بگیرد.

این دو نماینده کشورمان در تاریخ جودو ایران اتفاق جذابی را رقم زدند و موفق شدند در هر دو رده سنی نوجوانان و جوانان آسیا مدال کسب کنند.

 

۳۶۶ روز معمولی جودو در سال گذشته و وعده‌هایی که عملی نشد/ نگاه‌ها به آینده است

وعده‌هایی که روی زمین ماند

یکی از مهم‌ترین وعده‌های آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودو، جذب مربی خارجی برای تیم ملی بود. این وعده، در سال ۱۴۰۳ محقق نشد و تیم ملی جودو ایران، بدون حضور یک مربی بین‌المللی، به فعالیت خود ادامه داد.

طبق اعلام میراسماعیلی قرار بود تکلیف سرمربی خارجی تیم ملی پس از بازی‌های المپیک مشخص شود، چون اکثر مربیان در المپیک پاریس حضور داشتند، اما در نهایت خبری از این موضوع نشد. این اتفاق، نگرانی‌هایی را در خصوص روند آماده‌سازی و پیشرفت جودوکاران ایرانی ایجاد کرد، اما باید دید آیا در سال پیش رو این وعده رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت یا نه؟

یکی دیگر از وعده‌های فدراسیون جودو دریافت وایلد کارت از سوی فدراسیون جهانی برای حضور نماینده ایران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس بود که این موضوع هم به نتیجه نرسید.

جودو ایران به علت ۴ سال دوری از میادین بین‌المللی و عدم اعزام به رقابت‌های قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان ۲۰۲۴، عملاً شانس کسب سهمیه از طریق رنکینگ را نداشت و به همین دلیل قرار بود طبق هماهنگی‌های صورت گرفته با رئیس فدراسیون جهانی، یک سهمیه از طریق وایلد کارت به ایران تعلق بگیرد که محقق نشد.

سال ۱۴۰۴، آزمونی جدی برای فدراسیون جودو

با توجه به این مسائل، سال ۱۴۰۳ را می‌توان سالی دانست که بیشتر به مسابقات داخلی گره خورد. در اواخر سال، فدراسیون جودو چند اعزام بین‌المللی را انجام داد، اما این اعزام‌ها، نتوانستند جای خالی مسابقات رسمی جهانی و قهرمانی آسیا را پر کنند.

در مقابل، سال ۱۴۰۴ برای جودو ایران، سالی تعیین‌کننده خواهد بود. این سال، آزمونی جدی برای فدراسیون جودو و آرش میراسماعیلی، رئیس این فدراسیون، محسوب می‌شود. 

میراسماعیلی، قهرمان پرافتخار جودو ایران و جهان، باید با برنامه‌ریزی دقیق و اتخاذ تصمیمات درست، جودو ایران را به جایگاه واقعی خود بازگرداند.

جودو به عنوان یکی از رشته‌های حاضر در بازی‌های کشور‌های اسلامی این فرصت را دارد تا بعد از مدت‌ها با حضور در یک میدان نسبتاً معتبر بین‌المللی اعاده حیثیت کند و آب رفته را به جوی برگرداند. رویدادی که موفقیت در آن می‌تواند به منزله سکوی پرتابی برای این رشته در رقابت‌های پیش رو در سال جاری باشد.

در نهایت باید دید که میراسماعیلی و فدراسیون جودو ایران، در سال ۱۴۰۴، چه برنامه‌هایی را برای جبران گذشته و بازگشت موفق به عرصه بین‌المللی در نظر خواهند گرفت. آیا جودو ایران، می‌تواند در سال پیش رو، بار دیگر در سطح جهانی بدرخشد؟ پاسخ به این سوال، در عملکرد فدراسیون جودو و تلاش جودوکاران ایرانی در سال ۱۴۰۴ نهفته است.

انتهای پیام/

source