طرفداری | مایک کریستین (Mike Christian) زاده پنج دسامبر ۱۹۵۵ در شهر کلیولند در ایالت اوهایوست. مایک در ۹ سالگی مادرش را از دست داد تا توسط پدرش بزرگ شود. پدر مایک، شبانه‌روز برای رفاه فرزندانش کار می‌کرد اما توانایی دریافت پول کافی برای هر سه فرزندش را نداشت. پدر مایک به همراه فرزندانش به کالیفرنیا کوچ کرد؛ جایی که مایک با شکوفایی تفکرات گنگستریسم در این ایالت، وارد یک باند می‌شود. مایک برای حفظ جایگاه خود در این باند، مجبور به افزایش حجم عضلاتش بود و از این رو، در باشگاه‌های بدن‌سازی به عضلات حجیمی رسید تا هیبتی ترسناک‌تر داشته باشد.

مایک کریستین

پس از کشیده‌شدن مایک به سمت کارهای خلاف، پدرش بار دیگر تصمیم به جابجایی منزل گرفت و به همراه مایک به ایالت اورگان کوچ کرد. عادت مایک به ورزش کردن و وزنه‌زدن، او را به سوی باشگاهی در شهر جدیدش کشاند. حضور کریستین در یکی از باشگاه‌های اورگان، او را مورد توجه چالز آماتو، یکی از بدن‌سازان آمریکایی قرار داد. چارلز پس از مشاهده عضلات بسیار شکل‌پذیر مایک در ۲۰ سالگی، به سختی او را برای حضور در مسابقات بدن‌سازی قانع کرد. در ابتدا مایک به دلیل برهنگی در میان جمعیت و مالش روغن روی پوستش، از حضور در مسابقات بدن‌سازی امتناع ورزید اما به مرور سخنان چارلز، او را برای حضور در استیج، آماده کرد. قهرمانی در مسابقات پورتلند، نوید ظهور یک بدن‌ساز با استعداد را می‌داد.

مایک کریستین

مایک در سال ۱۹۷۹، به رتبه سوم مسابقات جوانان آقای آمریکا در کلاس بلندقد رسید و سپس این رتبه را در مسابقات آقای ساحل پاسیفیک تکرار کرد. او سپس در این سال به مسابقات مستر USA رفت و به رتبه چهارم رسید. تنها رتبه نخست مایک در این سال به مسابقات قهرمانی آمریکای شمالی بازمی‌گردد که این بدن‌ساز، کلاس سنگین‌وزن را از آن خود کرد اما در رده‌بندی کلی به قهرمانی نرسید. رتبه چهارم جوانان آقای آمریکا در سال ۱۹۸۰ و رتبه نخست آقای کالیفرنیا در دسته سنگین‌وزن سال ۱۹۸۱، تجربیات بعدی او بود. سال ۱۹۸۲ نیز با رتبه سوم او در گولدز کلاسیک، رتبه چهارم قهرمانی آمریکا و رتبه پنجم NPC همراه بود.

شروع درخشش کریستین در بدن‌سازی آمریکا از سال ۱۹۸۳ و قهرمانی او در کلاس سنگین‌وزن و رده‌بندی کلی قهرمانی کالیفرنیا بود. او سپس در سال ۱۹۸۴ به قهرمانی NPC رسید تا پس از رتبه نخست مسابقات قهرمانی آماتورهای جهان در همین سال، مجوز حضور در مسابقات حرفه‌ای و جایزه بزرگ را دریافت کند. مایک در سال ۱۹۸۵، نخستین حضورش در مستر المپیا و شب قهرمانان را به ثبت رساند. او بالاتر از بدن‌سازانی چون سرخیو اولیوا، رتبه پنجم مستر المپیای این سال را دریافت کرد. حاصل حضور این بدن‌ساز در شب قهرمانان نیز رتبه چهارم، پس از باب بردسانگ بود.

مایک کریستین

بهترین عملکرد مایک در مستر المپیا به سال ۱۹۸۶ این مسابقات بازمی‌گردد؛ جایی که این بدن‌ساز رقابت بسیار جذابی را با لی هانی و ریچ گاسپاری گذراند و به رتبه سوم مستر المپیا رسید. او در این سال به دو نایب قهرمانی در مسابقات حرفه‌ای لس آنجلس و قهرمانی جهان رسید. در سال ۱۹۸۷، رتبه چهارم مستر المپیا، پنجم جایزه بزرگ فرانسه، سوم و چهارم دو جایزه بزرگ آلمان به کارنامه این ورزشکار اضافه شد. مایک در سال ۱۹۸۸ قهرمان دو آوردگاه قهرمانی حرفه‌ای‌های جهان و جایزه بزرگ حرفه‌ای آمریکا شد. پررنگ‌ترین حضور کریستین در جایزه‌ بزرگ‌های کشوری در سال ۱۹۸۹ رقم خورد؛ سالی که مایک در هشت جایزه بزرگ خود به قهرمانی در آلمان و دو جایزه بزرگ اسپانیا به همراه نایب قهرمانی در سوئد و فرانسه رسید. به جز این مسابقات، او در مستر المپیای این سال نیز حضور داشت و ششم شد.

مایک کریستین

رقابت جالب توجه این بدن‌ساز با مایک اشلی، به نایب قهرمانی‌اش در آرنولد کلاسیک 1990 منتهی شد. او در مستر المپیای این سال نیز نمایش خوبی داشت و چهارم شد. او پس از نایب قهرمانی جایزه بزرگ WBF در سال ۱۹۹۱، از حضور در مسابقات بدن‌سازی کناره‌گیری کرد. مایک یکی از بدن‌سازانی بود که سبک جدیدی را در این حرفه به نمایش گذاشت. ژنتیک فوق‌العاده به مایک کمک کرده بود تا حجم عضلات بسیار قابل قبولی را داشته باشد و به مرور به «سلحشور آهنین» ملقب شود. او مدتی به داروهای خاصی در بدن‌سازی اعتیاد پیدا کرد اما روحیه مبارزش به او کمک کرد تا بر این اعتیاد غلبه کند. مایک پس از غلبه بر این معضل، مقالات مختلفی را درباره سبک سالم بدن‌سازی منتشر کرد و به دلیل تلاش‌های زیادش در این راه علاوه بر درخشش در مسابقات بدن‌سازی، در سال ۲۰۰۵ به تالار مشاهیر بدن‌سازی IFBB معرفی شد.

مایک کریستین

از سری خاطرات ورزشی

لی چانگ وی، بدمینتون‌باز پرافتخار مالزیایی؛ از سه نقره المپیک تا ۳۴۸ هفته سلطنت بر بدمینتون جهان

هایکو کالباخ، نماد دیوار برلین در بدن‌سازی اروپا؛ از کوتبوس تا شب قهرمانان

ولادیسلاو کوزاکیویچ، مرد طلایی پرش با نیزه المپیک مسکو؛ از خلق ژست آنتی شوروی تا گریز به آلمان غربی

فرانسیس بن فتو، ابوالهول مستر المپیا؛ از کازابلانکا تا ابداع سیستم تمرینی

source