وزارت ورزش و جوانان امروز (دوشنبه) میزبان مدیران ۱۶ باشگاه لیگ برتر و دیگر مقامات ورزشی بود تا برای ساماندهی تماشاگران و هواداران فوتبال اعلام نظر کنند.
جلسه ستاد عالی ساماندهی وضعیت فرهنگی و هواداری باشگاههای لیگ برتر فوتبال کشور با حضور احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در محل این وزارتخانه برگزار شد.
در این جلسه، مدیران عامل ۱۶ باشگاه حاضر در لیگ برتر فوتبال، روسای هیئت فوتبال استانی، مدیران کل ادارات ورزش و جوانان و ۱۱ استاندار و معاون استاندار مربوط به این باشگاهها در این جلسه حضور داشتند.
همچنین در این جلسه احمد راستینه نماینده مجلس شورای اسلامی و معاونین وزارت ورزش و جوانان نیز حضور یافتند.
این جلسه در راستای ارزیابی رفتارهای هنجارشکنانه گذشته در ورزشگاهها و تدوین راهکارها برای پیشگیری از بروز این نوع رفتارها تشکیل شد.
دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در جمعبندی خود از جلسه با ستاد عالی ساماندهی وضعیت فرهنگی و هواداری باشگاههای لیگ برتر فوتبال گفت: این جلسه با هدف ارزیابی از عملکرد گذشته کانونهای هواداری و تدوین راهکارهای لازم برای پیشگیری از رفتارهای هنجارشکنانه در ورزشگاههاست. میدانیم که باشگاهها با چه مشکلاتی مواجه هستند، بنابراین تمام تلاشمان این است که برای فصل جدید لیگ برتر فوتبال چارچوبهایی را ایجاد کنیم که فضای استادیومها به دور از جنجال و حاشیه باشد. رفتارهای هنجارشکنانهای که اخیرا در بازی های فوتبال رخ داده، اصلا در شأن مردم نیست. حاکمیت نیز چارچوبهایی دارد و ما تا آنجا که توانستیم این اصول را رعایت کردیم اما بدون تردید از این به بعد باید تدبیری بیشتری داشته باشیم.
وی در ادامه به نقاط ضعفی که سیستم برگزاری مسابقات با آن مواجه است، اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که ما را در ورزشگاهها با چالش مواجه کرده، رفتارهای تحریک کنندهای است که خود مسئولان برگزاری انجام میدهند. رفتارهای برخی ناظران بازی، خودش عامل بازدارنده است. ما استانداردهای VAR را در کشورمان با اروپا مقایسه کنیم، ببینیم کجای کار هستیم. اینها بحثهای فنی است که دست خودمان است. متاسفانه متغیرهای تصمیمگیری در حوزه برگزاری مسابقات زیاد هستند. هر چقدر این متغیرها متعدد باشد، برگزاری رویدادهای ما با اشکالات جدی مواجه خواهد بود. چرا ما باید برای پلیس این قدر زحمت درست کنیم؟ ما باید فضای استادیومها، چمنها و نحوه برگزاری مسابقات را آن قدر استاندارد کنیم که فضای ورزش و خاصه فوتبال امید آفرین و با نشاط شود. کشمکش بین باشگاهها نباید وارد زمین مسابقه شود. بازیکن میآید در زمین رفتار زشت انجام میدهد و باشگاه هم با صدور بیانیه رسمی از این هنجارشکنی، بازیکن خاطی را حمایت میکند. ما قطعا کمیته اخلاق در ورزش را در این قضیه فعال میکنیم.
وزیر ورزش و جوانان به برگزاری هر چه بیشتر جلسات هم اندیشی جهات ساماندهی وضعیت فرهنگی کانونهای هواداری در این رشته تاکید کرد: در گذشته از این نوع جلسات کم گذاشتیم و با یکدیگر تشریک مساعی نکردیم. یک زمانی وزارت ورزش و جوانان رسیدگی به امور هواداری را از این مجموعه جدا کرده بود اما الان ما میگوییم که هر اتفاقی در ورزش بیفتد، این وزارتخانه مسئولش است. فوتبال برای ما مهم است و ویترین ورزش کشور است و خروجی آن روی عملکرد سایر رشتهها نظیر مسابقات باشگاهی والیبال و بسکتبال هم تاثیر میگذارد. وقتی میتوانیم 60، 70 هزار تماشاگر را به واسطه بازی فوتبال دور هم جمع کنیم، چرا منزلت اجتماعیمان را بالاتر نبریم.
وی افزود: واقعیتهای استانی را میدانیم، بنابراین در کنار باشگاهها هستیم و میخواهیم با دستورالعملهای فرهنگی کانونهای هواداری را مدیریت کنیم. مدیران باشگاهها باید مرز احساسات را از سکوها جدا کنند و در هر شرایطی در رسانهها اظهارنظر نکنند. مدیران عامل باشگاهها وظیفه حاکمیتی دارند و باید این باور وجود داشته باشد.
دنیامالی در پایان از ابلاغ دستورالعملهای فرهنگی به ستاد ساماندهی وضعیت فرهنگی و هواداری باشگاهای فوتبال لیگ برتری خبر داد و خاطرنشان کرد: به زودی به همه استانداران، مدیران کل ورزش استانی و مدیرعاملان باشگاهها، دستورالعملهای فرهنگی را ابلاغ خواهیم کرد. کارهای خوبی در معاونت فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در دست انجام است. شورای عالی انقلاب فرهنگی هم آمادگی این را دارد که قانونهای خاص این حوزه را مصوب کند. امیدوارم در فصل آینده رقابتهای لیگ برتر فوتبال باشگاههای کشور کمترین کارت قرمز و محرومیت را داشته باشیم و پروندههای استیناف و کمیته انضباطی به حداقل برسد.
حجتالاسلام محمد حسین حسنخانی، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی نیز در ابتدای جلسه ستاد عالی ساماندهی وضعیت فرهنگی و هواداری اظهار داشت: از زمانی که در وزارت ورزش و جوانان حضور پیدا کردیم یکی از ماموریتهای اصلی ما رسیدگی به فضاهای استادیومها بود که با ناهنجاریهایی همراه است. با دستور دنیامالی قرار شد با همکاری فدراسیون فوتبال و دیگر ارکان مربوطه این ستاد را برپا کردیم و هدف این است که با همفکری همدیگر آن چیزی که متناسب با فضای استادیومهای کشور است، اجرا کنیم. موضوع اجرایی کردن بلیت الکترونیک و همچنین ساماندهی لیدرها و هواداران جزو اولویتهای کاری ما بود که در این ستاد به آن میپردازیم.
مهدی تاج بعد از جلسه ستاد عالی ساماندهی وضعیت فرهنگی و هواداری باشگاههای لیگ برتر فوتبال گفت: برگزاری این جلسه از سوی فدراسیون فوتبال بود که استاندارهای استانهای باشگاههای لیگ برتری، مدیران کل و مدیران عامل و … شرکت کنند. همه جمع شدیم که هماندیشی و مسائل مربوط به هواداری الزام شود.
وی افزود: حرف وزیر ورزش و جوانان را تکرار میکنم که اگر فروش بلیت الکترونیکی اجرا نشود و هوادار در روی صندلی مدنظر خود ننشیند یا دوربین چهرهزن در ورزشگاه نباشد تا تخلفها ثبت شود، شاید الزامی نباشد لیگ را اینگونه برگزار کنیم. باید این شرایط را اصلاح کنیم. برنامهها را کامل برای باشگاهها توضیح دادهایم که درخواست کننده حضور در ورزشگاه باید سامانه هدا برود و کد ملی خود را ارائه بدهد. در واقع دیگر بلیت کاغذی در کار نیست و با کارت ملی خودش میتواند به ورزشگاه برود. هر کسی میتواند 5 بلیت خریداری کند و برای هر 5 نفر باید کد ملی ثبت کند. اینطوری دقیق میفهمیم در ورزشگاه چه اتفاقی افتاده و ما به طور جدی روی آن ایستادهایم.
رئیس فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد 30 هزار بلیت فروخته شود و 70 هزار نفر به ورزشگاه بروند معلوم است که اتفاقاتی در ورزشگاهها میافتد. برخی از بازیها با حضور خطرناک تماشاگران در ورزشگاهها برگزار میشود، در صورتی که باید راههای خروجی مشخص و باید در زمان 12 دقیقه ورزشگاه از حضور تماشاگران تخلیه شود. هر کسی باید روی صندلی خودش بنشیند و با ثبت احوال نیز قرارداد بستهایم و دیگر هیچ مانعی برای اجرای این طرح وجود ندارد. کانون هواداران باشگاهها باید لباس ویژه بپوشانند. باشگاهها هزار میلیارد تومان هزینه میکنند و باید دو، سه میلیارد صرف آموزش کانون هواداران خود کند. نیت ما تنبیه کردن نیست ولی اگر باشگاهی نتواند از هوادارانش پذیرایی به عمل آورد تا زمان اجرای طرح، باید بازیهایش را بدون تماشاگر برگزار کند.
تاج در خصوص اینکه آیا صحبتی با یگان ویژه و نیروی انتظامی برای اجرای این طرح صحبتی شده است یا نه، تصریح کرد: با سردار مصدق، فرمانده یگان ویژه کشور، همینطور یگان ویژه استانها و … صحبت و جلسه دو، سه ساعته برگزار کردهایم و آنها نیز آماده هستند. نیروی انتظامی نمیتواند 70 هزار نفر را کنترل کند. اگر تماشاگری از گیت رد شد و دستگاه «ایکسری» بوق بزند، میتوانند هوادار را بگردند. با انجام این کارها، بسیاری از ناهنجاری ورزشگاهها رفع میشود. یکسری افراد ناآرام داریم که برخی از نهادهای نظارتی روی آنها کار میکنند و کمیته اخلاق ممکن است رای بدهد و شاید مجوز فعالیت به تعدادی از افراد را ندهیم.
وی در واکنش به این سوال که آیا منظورش از عدم مجوز فعالیت به برخی افراد، کسانی هستند که کنار زمین یا روی نیمکت شلوغ میکنند یا به اصطلاح «دادزن» هستند، است، گفت: بله، به هر کسی که در هر شرایطی جو ورزشگاه را ملتهب میکند شاید ادامه فعالیت داده نشود.
رئیس فدراسیون فوتبال در مورد اینکه برخی از مدیران باشگاهها نیز با صحبتهایشان در ورزشگاه تنش ایجاد میکنند، اظهار داشت: همانطور که توضیح دادم، از مدیرعامل گرفته تا سرپرست، مربیان و بازیکنان نیز در این طرح هستند. ما مکلف به اجرای این طرح هستیم. بحث هواداری برعهده باشگاه است، همانطور که بلیتفروشی نیز متعلق به باشگاههاست. در گذشته باشگاهها 30 هزار بلیت میفروختند و 70 هزار نفر به ورزشگاه میرفتند، با اجرای این طرح میتوانند همه 70 هزار بلیت فروخته شده را به خود اختصاص بدهند.
وی در واکنش به شایعه 18 تیمی شدن لیگ برای فصل آینده گفت: این موضوع تکذیب میشود چون جام جهانی و فیفادیها را داریم و اینکه هفتههای لیگ را افزایش دهیم امکان پذیر نیست.
تاج در رابطه با آخرین وضعیت تیم ملی بزرگسالان تصریح کرد: دو روز دیگر به مشهد میرویم تا در جلسه شورای تأمین برای برگزاری بازی ایران و کرهشمالی را شرکت کنیم و ببینیم آیا امکان برگزاری بازی در ورزشگاه امام رضا (ع) وجود دارد یا نه. قبلا اعلام کردیم بازی در مشهد برگزار میشود و سرمربی تیم ملی نیز به لحاظ معنوی میخواست بازی در شهر امام رضا (ع) برگزار شود ولی باید شرایط برگزاری بازی در شورای تامین رصد شود.
رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به اینکه تیم ملی مصر جایگزین دیدار با شیلی برای بازیهای تدارکاتی تیم ملی شده است، گفت: برای بازیهای تدارکاتی نیز چند بازی را نهایی کردهایم. به محض اینکه قطعی شود اعلام میکنیم.
source