سرویس ورزش مشرق– پیروزی یک بر صفر تیم ملوان بندرانزلی در دیدار نیمه نهایی جام حذفی مقابل گل گهر سیرجان و برد ۲ بر صفر استقلال مقابل صنعت نفت آبادان علاوه بر حذف نمایندگان استانهای کرمان و خوزستان دو تیم صاحب عنوان در رقابت جام حذفی از استان گیلان و تهران را به فینال این رقابتها رساند.
شب عید آزادی پر نشد
دو تیم استقلال و ملوان پیش از این در تاریخ یکشنبه بیست و هفتم اسفند ماه سال ۱۳۶۹ در دیدار فینال جام حذفی در استادیوم آزادی پیش چشم حدود ۶۰ هزار تماشاگر به مصاف هم رفتند. با توجه به سردی هوا و نزدیکی تاریخ برگزاری این مسابقه به تعطیلات نوروزی استادیوم یکصدهزار نفری آزادی پر نشد. دیداری که در پایان وقتهای قانونی و اضافه با تساوی بدون گل به ضربات پنالتی رفت و سفیدپوشان ملوان با برتری برابر تیمی که ۵ ماه بعد قهرمان آسیا شد، ششمین جام قهرمانی حذفی را برای سومین و آخرین بار بالای سر بردند تا تخصص خودشان را در قهرمانی در جام حذفی به رخ حریفان بکشند!

مدت زمان بین تکرار دو فینال
اگر بخواهیم به مدت زمان دقیق حدفاصل دو مسابقه با روز، هفته، ماه و سال سپری شده از آن اشاره کنیم باید گفت از آن تاریخ تا روز ۸ خرداد، ۱۲۴۹۲ روز معادل ۱۷۸۴ هفته و ۴ روز یا به عبارتی ۴۱۰ ماه و ۱۱ روز و در نهایت به اندازه ۳۴ سال و دو ماه و ۱۱ روز تا تاریخ فینال جام حذفی پنجشنبه همین هفته زمان سپری می شود.
دو تیم در آخرین رویارویی خود در بهار همان سال در نیمه نهایی لیگ قدس با هم بازی کرده بودند که پس از تساوی بدون گل در بازی رفت، استقلال با برتری ۴ بر صفر در دیدار برگشت به فینال رسید و با شکست ۲-۱ پرسپولیس قهرمان آخرین دوره لیگ قدس شد.
در آن سال مسابقات در سطح کشوری برگزار نشد و تیمها برای مشخص شدن سهمیه اولین دوره لیگ ازادگان در سال ۱۳۷۰ در سطح باشگاه های استان بازی کردند که ملوان قهرمان استان گیلان شد و استقلال هم با نایب قهرمانی در لیگ باشگاههای تهران به همراه پرسپولیس قهرمان و پاس رده سومی مجوز صعود به لیگ ازادگان را کسب کرد.
فینالی با قضاوت خوشخوان و محمد فنایی
اما در جام حذفی ملوان با حذف استقلال سبزوار، جنوب اهواز و پورای تهران و شکست دادن ۳-۲ پرسپولیس در مجموع دو بازی رفت و برگشت در نیمه نهایی به فینال رسیده بود. در آن سو استقلال با شکست دادن راه آهن تبریز، نیروراستی باختران، استقلال اهواز و ژاندارمری تهران و پیروزی ۳-۰ در ضربات پنالتی برابر پاس تهران در نیمه نهایی به فینال صعود کرده بود.
قضاوت آن دیدار بر عهده حسین خوشخوان با کمکهای محمد فنایی و علی آراسته بود. دیداری که در هوایی مطبوع و در آستانه فرا رسیدن سال ۱۳۷۰ برگزار میشد.
هوای مطبوع ولی زمین سپیدپوش برف زمستان
برفهای چمنها به دور زمین پارو شده بودند و روی پیست تارتان برف کاملاً مشهود بود. اعضای کادر فنی و نیمکت نشینان همگی با کاپشن و پالتو و یا گرمکنهای ورزشی بی تاب رسیدن به پایان و برد تیم خودشان بودند.
ترکیب استقلال پورحیدری در فینال
استقلال که در آن سال همزمان در جام باشگاههای آسیا هم حضور داشت و با همین تیم در نهایت برای دومین و آخرین بار قهرمان آسیا شد، با ترکیب: احمدرضا عابدزاده، جواد زرینچه، مهدی فنونیزاده، شاهین بیانی، صادق ورمزیار، امیر قلعهنویی، رضا احدی، رضا حسنزاده، عباس سرخاب (عبدالعلی چنگیز)، شاهرخ بیانی (کاپیتان) و صمد مرفاوی تحت هدایت منصور پورحیدری و کمک پرویز مظلومی به میدان رفت.
ترکیب ملوان صالحنیا در فینال
بازیکنان تیم گیلانی در آن دیدار نیز عبارت بودند از: محمد محبی، محمد قدیربحری (کاپیتان)، فرهاد پورغلامی (محمدیان)، اسماعیل قویدل، پیمان دلخوش، حسین قنبرنژاد، بهروز پرورشخواه، سیروس قایقران، کاظم قدیری، غلام محمدوند و محمد احمدزاده که تحت هدایت بهمن صالح نیامقابل استقلال صفآرایی کردند.
شکست استقلال با ۹ ملی پوش
دیدار تاریخی تیمهای استقلال و ملوان در شرایطی برگزار میشد که کمتر کسی انتظار داشت استقلال با ۹ ملی پوش در ترکیب تیم ملی فوتبال کشورمان نتیجه را به حریف واگذار کند اما ضربات بیرحم پنالتی در نهایت رای به برد ملوان بندر انزلی با احتساب ۶ بر ۵ پنالتی به ثمر رسیده به سود ملوان داد.
دلگرمی استقلال به عابدزاده پنالتیگیر
استقلالیها که ۵ ماه پیش از آن تاریخ شاهد درخشش احمدرضا عابدزاده دروازهبان شان در لباس تیم ملی بودند با اطمینان منتظر ضربات پنالتی نشستند تا دروازهبان پنالتی گیرشان ضامن موفقیت شان شود. عابدزاده در تاریخ چهاردهم مهرماه همان سال (۱۳۶۹) و در دیدار فینال بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن با درخشش و گرفتن دو پنالتی از بازیکنان کره شمالی قهرمانی شاگردان علی پروین در آن مسابقات را تثبیت کرده و در دیدار نیمه نهایی هم یکی از ۳ ضربه بازیکنان پاس را مهار کرده بود و از این نظر یکی از ستونهای اصلی استقلال در دیدار فینال مقابل ملوان بندر انزلی بود.
اسامی پنالتیزنان و تنها پنالتی خراب کن!
در ضربات پنالتی به ترتیب برای شاگردان مرحوم منصور پورحیدری، مهدی فنونیزاده، صادق ورمزیار، امیر قلعهنویی، صمد مرفاوی و عباس سرخاب هر ۵ پنالتی شان را به گل تبدیل کردند و برای ملوان نیز به ترتیب محمد احمدزاده، سیروس قایقران، حسین قنبرنژاد، حمید محمدیان و بهروز پرورشخواه کار را به نتیجه ۵-۵ رساندند. پس از گل شدن هر ۵ پنالتی قانونی کار به تک ضربات سرنوشت ساز رسید که ابتدا شاهرخ بیانی کاپیتان استقلال پشت توپ رفت و پنالتی خود را به پای تیر چپ دروازه کوبید تا ورزشگاه آزادی را به شوک فرو ببرد. این اتفاق احمدرضا عابدزاده و تیمش را تحت فشار گذاشت.

در ادامه محمد قدیربحری آخرین پنالتی زن ملوان بود که با ضربه ای زیبا دروازه احمدرضا عابدزاده را گشود. در آن صحنه دروازهبان پنالتی گیر و ملی پوش استقلال هر چقدر بدنش را کش داد دستش به توپ نرسید و در نهایت شاگردان زنده یاد بهمن صالحنیا (که به تازگی دار فانی را وداع گفت) با حذف استقلال در ضربات پنالتی قهرمان آن دوره از رقابتهای جام حذفی فوتبال کشورمان شدند و پیش چشم هواداران بهت زده استقلال جشن قهرمانی شان را در استادیوم بزرگ آزادی برپا کردند.
دیدار به وقت انتقام
حالا و پس از ۳۴ سال و دو ماه و ۱۱ روز همین پنجشنبه هشتم خرداد بار دیگر این دو تیم در پیکاری مشابه با سال ۶۹ رودرروی هم قرار میگیرند اما این بار به جای استادیوم آزادی قرار است در شهر اراک و ورزشگاه امام خمینی به مصاف هم بروند تا قهرمان دوره ۳۸ مسابقات جام حذفی مشخص شود.
استقلال ۷ قهرمانی و ملوان ۳ قهرمانی در این مسابقات دارند.
در ادامه خلاصه ای از مصاف فینال جام حذفی زمستان ۱۳۶۹ بین استقلال و ملوان همراه با هر ۱۲ ضربه پنالتی دو تیم را مشاهده می کنید:
source