مهسا قربانی، داور بینالمللی فوتبال ایران که چهل روز پیش در فرودگاه شهر کپنهاگ دانمارک بازداشت شده بود، روز گذشته با تبرئه از اتهام جعل سند، آزاد شد. او قصد داشت برای پناهندگی به ادینبورگ برود و در ترکیه و با پرداخت واسطه، ویزای شینگن را دریافت کرده بود. روزنامه محلی اکسترا بلادت دانمارک اعلام کرد که قربانی تبرئه و آزاد شده است. داور بینالمللی فوتبال ایران به دلیل مسایلی از ایران خارج شده بود و پس از بازداشت در کپنهاگ به اتهام جعل سند، با رای دادگاه دیروز در دانمارک از این اتهام تبرئه و پس از نزدیک به ۴۰ روز بازداشت، آزاد شد. اتهام جعل سند به دلیل مهر اقامت در گذرنامه او در زمان سفر به ترکیه بود.لمان که بعداً مشخص شد جعلی بوده است. به همین دلیل او در دانمارک به اتهام جعل اسناد محاکمه شد.
اعتراف به پناهندگی در اسکاتلند
در این گزارش آمده مهسا قربانی در دادگاه از جعلی بودن ویزا ابراز بی اطلاعی کرده و گفته تصور می کرد این ویزا قانونی است و از جعلی بودن آن اطلاعی نداشته است.
اما مهمترین نکته این گزارش آن جایی است که داور ایرانی اعتراف میکند هدفش از سفر به اسکاتلند، پناهندگی بوده است؛ او توضیح داد پس از سفر به چند کشور در حوزه شنگن قصد داشت به ادینبورگ برود و درخواست پناهندگی بدهد.
در ادامه این گزارش آمده او قرار بود تنها یک ساعت در فرودگاه کپنهاگ توقف کند. اما هنگامی که گذرنامه اش اسکن شد سیستم متوجه جعلی بودن ویزای اقامت آلمان شد.
دادستان دانمارک در اولین جلسه دادگاه استدلال قربانی مبنی بر بیخبری از جعلی بودن ویزا را نپذیرفت و گفت او به عنوان یک داور بینالمللی که به سفرهای زیادی عادت دارد باید میدانست اقامتنامه اش قانونی نیست.
قربانی در همان جلسه توضیح داد پس از خروج از ایران با فردی در ترکیه آشنا شد که در ازای مبلغ زیادی برای او ویزا تهیه کرده بود. در نهایت دادگاه اعلام کرد هیچ مدرکی دال بر اطلاع مهسا قربانی از جعلی بودن این اقامتنامه وجود ندارد ومهسا قربانی پس از ابراز اتهام جعل اسناد، از دادگاه با تبرئه خود احساس خوشحالی کرد و اشکها را پس از پایان دادگاه ریخت. او اعلام کرد که از زمان دستگیری در شب کریسمس در بازداشت بوده و در زندان با رفتار مناسبی از سوی نگهبانان روبهرو شده است. این تجربه اول او از زندان بوده و از شنیدن حکم دادگاه و ترجمه آن توسط یک مترجم ایرانی، احساس خوشحالی کرد. مهسا قربانی قبلاً در لیست بینالمللی فوتبال ایران بود و با اظهاراتش درباره تلاش برای پناهندگی، نشان داد که کمیته داوران قصد داشت نام او را از لیست داوران بینالمللی حذف کند.