به گزارش صراط به نقل از طرفداری | مهسا قربانی یکی از داوران بینالمللی فوتبال ایران است که در سالهای اخیر در مسابقات مختلف قضاوت کرده است. او در تاریخ ۲۳ دسامبر (۳ دی ۱۴۰۲) در فرودگاه کپنهاگ دانمارک بازداشت شد. دلیل بازداشت او جعل ویزای شینگن اعلام شد، زیرا در گذرنامه او مهری وجود داشت که نشاندهنده اقامت در آلمان بود اما این مهر جعلی از آب درآمد. قربانی مدعی شد که این ویزا را از طریق فردی در ترکیه دریافت کرده و از جعلی بودن آن اطلاعی نداشته است.
مهسا قربانی پس از ۴۰ روز بازداشت در دانمارک تبرئه و آزاد شد
مهسا قربانی، داور بینالمللی فوتبال ایران، پس از نزدیک به ۴۰ روز بازداشت در دانمارک، از اتهام جعل سند تبرئه شد و آزاد شد. این داور ایرانی در اواخر ماه دسامبر ۲۰۲۳ در فرودگاه کپنهاگ بازداشت شد، جایی که قصد داشت به ادینبورگ اسکاتلند سفر کند و درخواست پناهندگی بدهد. خبر مهاجرت مهسا قربانی به خارج از ایران در حالی منتشر شد که کمیته داوران از تصمیم این داور اظهار بیاطلاعی کرده بود.
بر اساس گزارش روزنامه اکسترا بلادت دانمارک، مهسا قربانی هنگام عبور از سالن ترانزیت فرودگاه کپنهاگ متوجه شد که سیستمهای امنیتی ویزای او را جعلی تشخیص دادهاند. این ویزا که مهر اقامت آلمان را داشت، بعداً مشخص شد که تقلبی بوده و همین موضوع باعث بازداشت او شد.
دادگاه دانمارک: مدرکی برای اطلاع قربانی از جعلی بودن ویزا وجود ندارد
پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه، و بررسی مدارک، دادگاه دانمارک اعلام کرد که هیچ شواهدی مبنی بر اطلاع مهسا قربانی از جعلی بودن این ویزا وجود ندارد و او را از اتهام جعل سند تبرئه کرد. قربانی در دادگاه توضیح داد که این ویزا را از طریق یک واسطه در ترکیه تهیه کرده و تصور میکرد که قانونی است.
اعتراف به قصد پناهندگی در اسکاتلند
یکی از مهمترین بخشهای این پرونده اعتراف مهسا قربانی به قصد پناهندگی در اسکاتلند بود. او در دادگاه گفت که قصد داشته پس از خروج از ایران و سفر به چند کشور حوزه شینگن، به ادینبورگ برود و درخواست پناهندگی بدهد. این موضوع باعث شد که گمانهزنیهای زیادی درباره آینده او در فوتبال ایران مطرح شود.
پس از انتشار خبر آزادی این داور ایرانی، واکنشهای مختلفی در فضای رسانهای و ورزشی ایران شکل گرفت. برخی از کارشناسان معتقدند که ماجرای پناهندگی او دلیل حذف نامش از لیست داوران بینالمللی ایران بوده است.
اشکهای مهسا قربانی پس از آزادی
پس از صدور حکم دادگاه و ترجمه آن توسط مترجم ایرانی، مهسا قربانی از شدت خوشحالی اشک ریخت. او در دادگاه گفت که در مدت بازداشت، رفتار مناسبی از سوی نگهبانان با او شده اما این اولین تجربه زندان برایش بوده است.
source