به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیمان جبلی رئیس صداوسیما در پشت صحنه سریالی حاضر شد که «ناریا» نام دارد؛ سریالی که به اعتقاد جواد افشار کارگردان شناخته شده آن، مخاطب با یک فضای گانگستری روبرو خواهد شد. یکی از نکات جالب توجه ساخت این سریال در بخش برونمرزی رسانه ملّی است که تاکنون توانسته با تولید سریال «یادآوری» و «گیلدخت» توجه بسیاری از مخاطبان را به خودش جلب کند.
شاید یکی از نکات دیگری که میتوان به آن اشاره کرد بازگشت جواد افشار با این سریال به تلویزیون باشد که مدتها از او خبری نبود و مخاطبان پیگیرِ فصل جدید «گاندو» و حتی سریال «حضرت معصومه» که نام او به عنوان کارگردان این سریالها به گوش میرسید، بودند اما او با «ناریا» برگشت.
«ناریا» سریال جدید معاونت برونمرزی سازمان صداوسیماست که بهتهیهکنندگی محمد مصریپور و کارگردانی جواد افشار هماکنون مراحل تصویربرداری خود را میگذراند و قرار است در 50 قسمت 40دقیقهای به پخش برسد. یکی از نکاتی که میتوان آن را مورد توجه قرار داد توجه تلویزیون به واسطه چند سریال که یکی از آنها «ناریا» به فضای علمی و نخبگانی است؛ «غریبه» سروش محمدزاده که در حال تولید است و حمید گودرزی و پژمان بازغی در آن ایفای نقش میکنند هم یک سوژه نخبگانی را در دستور کار خود دارد.
«ناریا» هم داستان یک کشف علمی را روایت میکند که گروهی تبهکار قصد سرقت آن را دارند. خلاصه داستان اینگونه است که: «هوژان» دختر نخبه و دانشمند کُرد ایرانی در اوج شکوفایی علمیاش بهدنبال اختراع پدیدهای است که فناوری آن بهصورت انحصاری فقط در اختیار چند کشور پیشرفته باشد. او بهخوبی میداند که بیگانگان حاضرند برای دستیابی به دانش وی همهگونه امکاناتی در اختیارش بگذارند و بهترین زندگی مادی را در سرزمینهای خود به وی تقدیم کنند، اما آنچه برای هوژان بالاتر از هر چیزی است، «درخشش نام ایران و اقتدار ایران زمین» است.
از لوکیشنهای ایران سریال میتوان به تهران، کرمانشاه و چند کشور خارجی اشاره کرد. احمد نوروزی معاون برونمرزی رسانه ملّی درباره انتخاب این لوکیشنها میگوید: بخشی از دگرگونیها و تغییرات رخداده در لوکیشنهای این سریال هم با نگاه به مصرف خارج از کشور اتفاق افتاده و درنظر داریم بسیار سریع به زبانهای دیگر هم دوبله شود تا پخش خارجی آن را به موازات پخش داخلی شاهد باشیم.
این نکته معاون برونمرزی حائز اهمیت است که سریالها باید به گونهای ساخته شوند که بتوانند به کشورهای دیگر عرضه شوند. در واقع سریال را باید با نگاه صادرات هم تولید کرد.
اما نکته دیگر معاون برونمرزی درباره زمان پخش و سریالهای در حال پیشتولید این مجموعه از رسانه ملی بود؛ او گفت: ظرفیتهای متنوع و متعددی تولید آثار نمایشی در معاونت برونمرزی وجود دارد که چند مجموعه نمایشی دیگر به موازات سریال «ناریا» ساخته خواهند شد. یعنی در واقع چندین پروژه متنوع دیگر را نیز در دستورکار داریم که برخی فاز پیش تولید را میگذرانند. انتظار داریم با طی مراحل تولید، سال آینده سریال «ناریا» به پخش برسد.
البته در جریانِ بازدید رئیس صداوسیما از پشت صحنه این سریال او به داستانِ واقعی سریال «ناریا» هم اشاره رکده است. داستانهایی که تلاش میکنند ازخودگذشتگیهای نخبگان جوان در مسیر پیشرفت کشور، موانع و چهبسا توطئههایی را بهنمایش بگذارند که برای جلوگیری از این پیشرفتها اتفاق میافتد، مغتنماند. ضمن آنکه از این دست روایتها فراوان در کشور داریم و باید به آنها توجه و با شکلی هنرمندانه بازنماییشان کرد تا مخاطب برونمرزی نیز با این ظرفیتها و چالشهای دانشمندان ایرانی آشنا شوند.
به گفته جواد افشار، ناریا راوی دختر نخبهای است که در فرایند یک کشف علمی دچار نوسانها و درگیر توطئههایی میشود که البته به نتیجه نمیرسد. ناریا درصدد به تصویر کشیدن توان علمی و تعهد دانشمندان ایرانی و اقتدار علمیکشور و روایتگر قصه زندگی «هوژان»، دختر نخبه و دانشمند کرد ایرانی است که در اوج شکوفایی علمیاش بهدنبال اختراع پدیدهای است که فناوری آن بهصورت انحصاری تنها در اختیار چند کشور پیشرفته قرار دارد و گروهی تبهکار قصد سرقت این کشف علمی را دارند.
زهرا نادریفر(هوژان) سامان صفاری(سامان)، امیریل ارجمند، کاظم بلوچی، فریبا متخصص، افسانه چهرهآزاد، حسن میرباقری، نسیم ادبی، ویدا جوان، کمند امیرسلیمانی، سپند امیرسلیمانی، هامون سیدی، کاوه سماکباشی، رامبد شکرآبی، آزیتا ترکاشوند، حسن اسدی، اتابک نادری، وحید شیخزاده، افشین سنگچاپ، احمد پورخوش، آزاده ریاضی، فرشید نوابی، نادیا شادمان، دنیا دهقان، سیروس سپهری، زهرا فراهانی، جلیل بشتام، سعید پاکزاد، مریم عطیه میرزایی، فریبا صادقیان، معصومه پاشایی، ملیکا عبدالهی، اصغر نیکخواه، میثم ولیخانی، فاطمه حسینی، ابراهیم مرادی، و همچنین آیسل کاپلان (بازیگر ترکیهای) در این سریال به ایفای نقش میپردازند.
انتهای پیام/
source