احتمالا تعجب میکنید که چطور در دانهای به کوچکی دانه کنجد این میزان مواد مغذی نهفته است! پروتئین، چربیهای سالم، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی همه و همه در این دانههای کوچک فراوان هستند. محتویات کنجد موجب بهبود عملکرد عضلات، افزایش انرژی و بازیابی سریعتر بعد از تمرینات هستند و کنجد را به انتخابی هوشمندانه برای ورزشکاران تبدیل میکنند. حلوای عقاب تولیدکننده انواع محصولات بر پایه کنجد با استانداردهای بالای کیفی و بهداشتی است. انتخاب حلوای عقاب همواره مرغوبترین کنجدها است!
چرا ورزشکاران باید در انتخاب محصولات کنجدی دقت کنند؟
برای حفظ عملکرد بدنی، ریکاوری و استقامت بیشتر، نیاز ورزشکاران به تغذیه سالم و غنی زیاد است. دانههای کنجد سرشار از چربیهای سالم، پروتئین، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی هستند و نقش مهمی در سلامت ورزشکاران دارند.
کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب
چربیهای سالم موجود در کنجد با کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) به سلامت قلب کمک میکنند و جریان خون مناسبتری برای عضلات تأمین میکنند.
کاهش فشار خون
منیزیم موجود در کنجد باعث آرامش رگهای خونی شده و فشار خون را متعادل نگه میدارد. این تعادل برای ورزشکاران ضروری است.
سلامت گوارش و کاهش وزن
تنها یک اونس دانه کنجد تقریباً 4 گرم فیبر غذایی فراهم میکند. فیبر به هضم غذا، تثبیت سطح قندخون و کاهش سطح کلسترول LDL کمک میکند و با ایجاد حس سیری، پرخوری را کاهش میدهد.
تأمین انرژی و بهبود عملکرد عضلانی
چربیهای غیراشباع و پروتئینهای گیاهی موجود در کنجد میتوانند انرژی پایدار برای تمرینات طولانیمدت را فراهم کنند و در ترمیم و رشد عضلات نقش داشته باشند.
خاصیت انتی اکسیدانی
سزامول و سایر مواد فعال زیستی و البته ویتامین E موجود در کنجد خاصیت انتی اکسیدانی دارند، که میتواند به کاهش رادیکال های ازاد در بدن کمک کند.
سلامت استخوانها
یک اونس دانه کنجد حدود 10 درصد از نیاز کلسیم روزانه توصیه شده را تامین می کند. همچنین منیزیم در حفظ تراکم استخوان و فسفر در تشکیل و ترمیم بافت نقش دارد.
یادتان باشد که ارده و حلوای ارده از اصلیترین محصولات تولیدشده بر پایه کنجد هستند. ارده در واقع همان کنجد آسیابشده است و حلوای ارده هم از ارده بهدست میآید. در هر دوی این محصولات که تمامی خواص کنجد که به تفصیل بیان شد یافت میشود.
کنجد آلوده به سموم؛ تأثیرات مخرب بر عملکرد ورزشی
با وجود فواید بینهایت زیاد کنجد، کنجدی که آلوده به سموم باشد ممکن است تأثیرات مخربی بر عملکرد ورزشی داشته باشد. در ادامه به برخی از خطرات مصرف کنجد آلوده میپردازیم:
وجود سم آفلاتوکسین
یک تهدید جدی برای سلامتی، سمهای تولیدشده توسط قارچهاست. آفلاتوکسین یکی از این دسته سمهاست و بدون ایجاد طعم و رنگ و یا هر نشانه ظاهری امکان دارد در کنجد وجود داشته باشد و با روشهایی مانند حرارت دهی معمولی یا انجماد نیز از بین نمیرود. حتی مقدار کمی از این سم میتواند منجر به بیماریهای مزمن و سرطان شود.
باقیمانده سموم شیمیایی و آفتکشها
برخی محصولات کنجدی ممکن است دارای باقیمانده سموم کشاورزی باشند که در درازمدت میتوانند عملکرد سیستم ایمنی را مختل کرده و تاثیر زیادی در ابتلا به سرطان و یا سایر بیماری ها داشته باشند.
پوست کنجد و ترکیبات مضر آن
پوست کنجد حاوی ترکیباتی مانند اسید اگزالیک و اسید فیتیک است که میتوانند مانع جذب مواد معدنی ضروری مانند کلسیم و فسفر شوند.
عدد اسیدیته و پراکسید بالا
بالابودن این شاخصها نشاندهنده کیفیت پایین محصول و شرایط نامناسب تولید و نگهداری است که میتواند به سلامت ورزشکاران آسیب بزند.
چگونه محصولات کنجدی استاندارد را تشخیص دهیم؟
برای اطمینان از مصرف محصولات کنجدی سالم و استاندارد، ورزشکاران باید به چندین نکته توجه کنند.
بررسی گواهینامههای بهداشتی
محصولاتی که دارای استانداردهای بینالمللی مانند BRC و IFS هستند، از نظر کنترل کیفیت و سلامت در بالاترین سطح قرار دارند.
اطمینان از نبود سموم و آلودگیها
کنجد مورد استفاده باید قبل از ورود به خط تولید از نظر وجود آفلاتوکسین، باقیمانده سموم، و آزمونهای میکروبیولوژیکی و عدد اسیدیته و پراکسید بررسی شود.
انتخاب محصولات بدون پوست کنجد
مصرف کنجد بدون پوست باعث حذف ترکیبات مضر مانند اسید اگزالیک و اسید فیتیک که مانع جذب مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر هستند، میشود. پوستگیری کنجد باعث افزایش جذب مواد مغذی در بدن و بهتر شدن رنگ و طعم محصولات هم میشود.
عدد اسیدیته و پراکسید
عدد اسیدیته و پراکسید، معرف کیفیت اولیه و شرایط برداشت و نگهداری محصول اولیه، تولید محصول نهایی و فاکتور مهمی در ارزیابی کیفیت و ماندگاری است. بالابودن این شاخصها نمایانگر اثرات مخرب محصول بر سلامتی و بیماری هایی نظیر سرطان است.
محصولات حلوای عقاب را با تمام این معیارها ارزیابی کنید تا بیشتر از قبل از انتخاب حلوای عقاب مطمئن شوید.
اهمیت کنترل کیفیت در فرآوردههای کنجدی برای سلامت ورزشکاران
ورزشکاران برای حفظ انرژی، تقویت عضلات و بهبود عملکرد خود نیاز به محصولات کنجدی باکیفیت دارند. در این بخش باتوجه به خطرات کنجد آلوده برای سلامتی و معیارهای ارزیابی کنجد استاندارد، به اهمیت کنترل کیفیت و چگونگی این کنترل توسط حلوای عقاب میپردازیم.
پوستگیری کامل کنجد
با استفاده از کنجد پوستگیریشده، ترکیبات مضر مانند اسید اگزالیک و اسید فیتیک که مانع جذب مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر هستند، حذف میشوند. با وجود هزینههای بالای این کار حلوای عقاب تنها از کنجد پوستگیری شده استفاده میکند.
کنترل دقیق سموم و آلایندهها
با آزمایشهای دقیق و استفاده از پیشرفتهترین دستگاهها، سموم خطرناکی مثل آفلاتوکسین و باقیمانده سموم شیمیایی و آفتکشها که خطراتشان بررسی شد، یافته و حذف میشوند.
فرمولاسیون غنی و باکیفیت
فرمولاسیون غنی، ارزش غذایی محصولات را بالا میبرد و بهتر نیازهای بدن را تامین میکند. حلوای عقاب محصولاتی با ۱۰ درصد کنجد بیشتر از حد استاندارد و درنتیجه بسیار مغذی عرضه میکند.
کنترل شاخصهای کیفی
شاخصهایی مانند عدد اسیدیته و عدد پراکسید باید کنترل شود. این شاخصها کیفیت چربیهای موجود در کنجد را نشان میدهند و مقادیر پایینترشان سلامت بیشتر را تضمین میکند.
برای حلوای عقاب هیچچیز مهمتر از کیفیت نیست. حلوای عقاب علیرغم تمام هزینهها، کاملترین کنترلهای کیفی را بر محصولاتش دارد. حلوای عقاب بهترین انتخاب برای شما مصرفکنندگان است مخصوصا اگر ورزشکار باشید.
جمعبندی
پروتئین، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی، همه و همه در دانه کنجد جمع شدهاند. کنجد برای سلامت عمومی و بهبود عملکرد ورزشکاران، بهطوری ویژهتر مفید است چرا که نیازهای بالای بدن ورزشکار به مواد مغذی را تامین میکند. در کنار این موضوع باید بدانیم که انتخاب محصولات کنجدی باکیفیت و عاری از سموم برای جلوگیری از خطرات ضروری است. حلوای عقاب، تولیدکننده معتبر انواع محصولات برپایه کنجد است. حلوای عقاب با استفاده از کنجد مرغوب و پوستگیریشده و رعایت استانداردهای کیفی و بهداشتی جهانی، محصولاتی مغذی با بهترین کیفیت را به دست شما مصرفکنندگان میرساند. حلوای عقاب را انتخاب کنید، مخصوصا اگر ورزشکار هستید و به سلامتی بدن خود اهمیت میدهید.