همانطور که میدانید میوهها از دیرباز بخشی از تغذیه انسان بودهاند و به عنوان یکی از غذاهای طبیعی و سالم شناخته میشوند. میوهها نه تنها طعم و ظاهری زیبا دارند، بلکه به عنوان یک منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها بهبود سلامتی انسان را به دنبال دارند. به طور مثال مصرف “میوه به” باعث کاهش بروز بیماریهای قلبی، گوارشی، سرطان و … میشود. در نتیجه در این مقاله به بررسی و تحلیل خواص به پرداختهایم و هدف ما ارائه اطلاعاتی جامع و علمی درباره اهمیت تغذیهای این میوه است.
آنچه در این مقاله می خوانیم
ارزش غذایی به
میوه باستانی به سرشار از مواد مغذی است و در عین حال کالری بسیار کمی دارد. طبق گزارشات تقریبا هر 100 گرم به، دارای مقادیر زیر از مواد مغذی و ویتامینها است.
کالری | 52 |
چربی | 0 گرم |
پروتئین | 0.3 گرم |
کربوهیدرات | 14 گرم |
فیبر | 1.75 گرم |
پروتئین | 3 گرم |
ویتامین c | 15 درصد ارزش غذایی روزانه |
ویتامین B1 | 1.5 درصد ارزش غذایی روزانه |
ویتامین B6 | 2 درصد ارزش غذایی روزانه |
پتاسیم | 4 درصد ارزش غذایی روزانه |
منیزیم | 2 درصد ارزش غذایی روزانه |
خواص به برای سلامتی
- خواص آنتی اکسیدانی به: میوه به حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ث و فلاوونویدها است. این ترکیبات آنتی اکسیدانهایی هستند که میتوانند در مقابله با آسیبهای اکسیداتیو و جلوگیری از تشکیل رادیکالهای آزاد کمک کنند. آنتی اکسیدانها به حفظ سلولها و بافتها کمک نموده و بهبود سلامت عمومی بدن را به دنبال دارند که در ادامه بیشتر درباره هر یک از خواص به برای بدن صحبت نمودهایم.
- خواص ضد التهابی به: به دلیل دارا بودن خاصیت ضد التهابی به میتواند در کاهش التهابهای داخلی بدن موثر باشد. ترکیبات موجود در این میوه به مهار فعالیت آنزیمهای التهابی و کاهش تولید عوامل التهابی کمک میکنند. این خاصیت در کاهش علائم التهابهای مزمن مانند التهاب مفاصل و التهاب روده مفید واقع میشود.
- خواص ضد سرطانی به: مطالعات نشان دادهاند که میوه به میتواند خاصیت ضد سرطانی داشته باشد. ترکیبات موجود در این میوه مانند فنولیک اسید و فلاوونوئیدها میتوانند به جلوگیری از رشد و انتشار سلولهای سرطانی کمک کنند. همچنین میتوانند در مقابله با آسیبهای اکسیداتیو که ممکن است به تشکیل سرطان منجر شوند؛ موثر باشند.
خواص به برای مردان
به عنوان یک میوه سالم و مغذی، خواص به شامل مواردی میشود که آقایان میتوانند از آن بهره برده و به سلامتی و عملکرد خود بیافزایند.
- افزایش انرژی و استقامت: میوه به حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین است که به بالا بردن سطح انرژی و استقامت بدن کمک میکند. این میوه با ترکیبات خود باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش خستگی و استرس در آقایان میشود و میتواند روز پر انرژیتری را برای آنها به ارمغان آورد.
- حفظ سلامت پروستات: به حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است که به حفظ سلامت پروستات کمک میکند. همچنین خاصیت ضد التهابی از جمله خواص به بوده که به پیشگیری از التهاب در غده پروستات پرداخته و با فرایندهای ضد التهابی میتواند از عوارض و اختلالات جدی در عملکرد اندامهای تناسلی مردانه ناشی از التهاب جلوگیری نماید.
- تقویت باروری در آقایان: به طور کلی مصرف میوه و سبزیجات میتواند به بهبود سلامت عمومی و عملکرد جنسی کمک کند. در این بین نیز تحقیقات بسیاری در رابطه با افزایش تعداد اسپرم و بهبود باروری آقایان با مصرف به انجام شده است که نتیجه مثبتی را نیز به دنبال دارد.
خواص به برای اسپرم
میوه به حاوی مواد مغذی کاملی است که به تقویت سیستم تولید اسپرم کمک میکند. همانطور که میدانید اسپرمهای سالم و قوی برای افزایش احتمال باروری بسیار حائز اهمیت هستند. از آن طرف در به مقدار زیادی ویتامین c وجود دارد که با خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالا میتواند از آسیبهای اکسیداتیو در سلولهای اسپرم پیشگیری کند و بازسازی و بهبود سلولهای اسپرم را تسریع بخشد.
علاوه بر آن خواص به برای اسپرم به علت وجود فیبر قابل توجه در این میوه نیز هست. چرا که تغذیه مناسب و دریافت کافی فیبر میتواند به حفظ سطح هورمونهای مرتبط با تولید اسپرم کمک نموده و عملکرد آنها را بهبود بخشد. در نتیجه مصرف به میتواند با بهبود کیفیت اسپرم احتمال باروری آقایان را افزایش دهد.
خواص به برای کبد
خواص به برای کبد نیز از جمله تاثیرات مثبت این میوه است که میتواند به بهبود عملکرد کلی کبد و سلامت آن کمک کند. با توجه به دارا بودن میزان بالای فیبر، به میتواند بهبود عملکرد کبد را به دنبال داشته باشد. فیبر موجود در”میوه به” به خروج سموم و فرایند گوارش کمک نموده و استرسهای ناشی از اثرات مخرب رادیکالهای آزاد روی کبد را کاهش میدهد.
خواص به برای کبد به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار بالای آن نیز هست که به پاکسازی کبد کمک میکند. در اصل آنتی اکسیدانهای موجود در میوه به میتوانند عوامل آسیب زایی که به کبد آسیب میزنند را کاهش دهند و فرایند بازسازی کبد را تقویت کنند.
خواص به برای گوارش
به یکی از میوههایی است که به لحاظ خواص گوارشی تاثیرات مثبتی را به دنبال دارد. این میوه نه تنها در طعم و ظاهر جذابیت دارد، بلکه با خواص گوارشی خود میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارش نیز کمک کند. همانطور که تا به اینجا گفته شد یکی از ویژگیهای بارز میوه به، وجود فیبر بالا است. فیبر میتواند به تنظیم فعالیت رودهها و تسهیل عبور مواد غذایی کمک کند. با افزایش مصرف فیبر مشکلاتی مانند یبوست و ناراحتیهای معده کاهش یافته و فرایند هضم و جذب مواد مغذی بهبود مییابد.
خواص به در درمان زخم معده
همچنین خواص به در درمان زخم معده نیز به اثبات رسیده است. چرا که این میوه خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند باعث کاهش التهابهای دستگاه گوارش شود. خواص به در سیستم گوارشی تسکین مشکلات معده مانند زخم معده و سوءهاضمه را به دنبال دارد. همچنین با برخورداری از مقدار قابل توجهی ویتامین c به عنوان یک آنتی اکسیدان موثر به حفظ سلامت اندامهای گوارشی پرداخته و از آنها در برابر آسیب محافظت مینماید.
درمان تهوع و استفراغ با میوه به
خواص به برای درمان تهوع و استفراغ به واسطه چندین ترکیب موجود در این میوه رخ میدهد. ابتدا میوه به حاوی مقادیر بالایی ویتامین B6 است که روی تهوع و استفراغ به ویژه در دوران بارداری اثر گذاشته و باعث کاهش آن میشود. از این رو در دوران بارداری به خصوص بین هفته ششم تا چهاردم مصرف به خانمهای باردار توصیه میشود.
در ادامه این میوه دارای خاصیت آرامبخش است و میتواند ضمن تسکین دهندگی معده، مشکلات مربوط به تهوع را کاهش دهد. تسهیل عبور مواد غذایی و پیشگیری از مشکلات گوارشی که ممکن است استفراغ و تهوع را به دنبال داشته باشند از دیگر خواص به برای گوارش به شمار میآید.
خواص به برای قلب
به از آن میوههایی است که نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید بسیاری برای سلامتی دارد. ترکیبات مختلفی که در این میوه یافت میشود به سلامت قلب و عروق کمک موثری میکنند. حضور ترکیبی به نام اسید کلروژنیک در میوه به برای سلامت قلب بسیار مفید است. همچنین ترکیبات دیگری مانند اسید کوینیک و مشتقات آن که خواص ضد التهابی و ضد سرطانی دارند میتوانند به عنوان یک راه حل طبیعی برای حفظ سلامت قلب و عروق به شمار آیند.بدین صورت خواص به برای قلب شامل بهبود میزان چربیهای بد خون که منجر به بیماری عروقی شده و کاهش ریسک بیماریهایی مانند گرفتگی عروق قلب میشود.
خواص به برای رحم
مصرف میوه به در رژیم غذایی زنان میتواند به سلامت و تقویت رحم و تخمدانها کمک کند. این میوه به صورت تازه، ترکیب در غذا، دمنوش و حتی تفت داده قابلیت استفاده دارد و خوردن آن رشد جنین در رحم مادر را تقویت مینماید. از دیگر خواص به برای رحم میتوان به جلوگیری از سقط جنین که از جمله فواید وجود ویتامین B6 در این میوه هست اشاره نمود.
خواص به برای بانوان شامل این مورد نیز میشود که این میوه به طور قابل توجهی در افزایش میزان هوش کودکان موثر است. البته طبق نظر متخصصین بهتر است میوه به در وعده صبحانه میل نشود؛ چرا که باعث بروز نفخ معده در مادر خواهد شد.
خواص به برای پوست صورت
برخی از مطالعات نشان دادهاند که افزودن عصاره برگ درخت به در کرم صورت میتواند باعث کاهش تحریکات پوستی مانند خارش و سوزش شود. علاوه بر آن به علت وجود سطح بالای پلی فنولها در برگهای میوه به، عصاره آن میتواند محافظت خوبی از پوست داشته باشد. خواص آنتی اکسیدانی این میوه نیز توانایی مبارزه پوست با رادیکالهای آزاد در بدن را چندین برابر کرده که مانع ظهور علائم پیری زودرس پوست میشود. درمان ترک و لک، بهبود سوختگیهای سطحی و پیشگیری از عفونتهای پوستی از دیگر خواص به برای پوست به شمار میآید.
تاثیر به بر کاهش وزن
برای کاهش وزن برخی از میوههایی که کمترین میزان قند و کالری دارند و برای ایجاد احساس سیری و رفع گرسنگی مفید هستند، بیخطرترین گزینهها به شمار میآیند. در این بین به نیز میتواند در کاهش وزن تاثیر مثبتی داشته باشد. چرا که این میوه حاوی فیبر بالا است و میتواند به ایجاد احساس سیری بیشتر و کنترل سطح قند خون کمک نماید. به دنبال خواص به برای کاهش وزن، میتوان گفت که این میوه جایگزین بسیار خوبی برای خوراکیهایی با محتوای چربی و کالری بالا مانند تنقلات و شیرینیها است.
از طرفی میوه به حاوی قندهای طبیعی است که میتوانند به تامین انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه کمک کنند. در نظر داشته باشید وجود ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای موجود در میوه به بهبود سلامت کلی بدن همراه با حذف چربی را به دنبال دارند.
درمان استرس با خواص به
امروزه یکی از دمنوشهای مورد علاقه مردم، دمنوش به است که علاوه بر طعم دلچسب، خواص بسیار زیادی دارد و افراد با ذائقههای متفاوت آن را برای مصرف روزانه میپسندند. دمنوش به توانسته به عنوان یک آرام بخش، ضد افسردگی، ضد استرس و ضد اضطراب شناخته شود. همچنین به حاوی قندهای طبیعی است که بهبود سطح انرژی بدن را فراهم نموده و میتواند خستگی را رفع کند.
البته در نظر داشته باشید درمان کامل استرس باید تحت نظر پزشک و مشاور حرفهای باشد و استفاده از خواص به برای درمان استرس باید زیر نظر پزشک باشد.
کاهش فشار خون با میوه به
- خواص به برای کاهش فشار خون به ترکیبات آنتی اکسیدان این میوه باز میگردد. آنتی اکسیدانها به سلولها در مقابل آسیب اکسیداتیو کمک میکنند و میتوانند به بهبود عملکرد عروق و کاهش فشار خون منجر شوند.
- همانطور که گفته شد میوه به دارای مقدار زیادی فیبر قابل حل است. فیبر نیز به تنظیم فشار خون کمک میکند، زیرا باعث کاهش جذب کلسترول و مواد مختلف دیگر در بدن میشود.
- به شامل ویتامینهای مختلفی است که برای سلامت قلب و عروق و کاهش فشار خون موثر عمل میکنند.
- وجود پتاسیم در میوه به یکی از عواملی است که باعث تنظیم فشار خون میشود.
خواص به پخته با عسل
با توجه به خواص به در زمینههای مختلف سلامتی، این میوه از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. اما ممکن است برخی افراد از استفاده میوه به به علت طعم تلخ و گس آن اجتناب ورزند. در اینباره نگران نباشید! شما میتوانید به صورت پخته میوه به را مصرف کنید و اضافه کردن عسل به آن میتواند اثراتش را چندین برابر کند.
به پخته با عسل نه تنها منجر به بهبود ناراحتیهای معده و تهوع در دوران بارداری میشود، بلکه با ارائه ویتامینها و مواد معدنی متعدد، به حفظ سلامت جنین و مادر نیز کمک میکند. برای داشتن یک زندگی سالم و پر انرژی به پخته با عسل را میتوانید در روتین تغذیهای خود قرار دهید.
مضرات به
آگاه باشید علی رغم خواص به برای بدن، زیاده روی در مصرف هر میوهای از جمله میوه به ممکن است پیامدهایی را به دنبال داشته باشد. در نتیجه حتما توصیه پزشکان داروخانه آنلاین مثبت سبز را در مورد میزان و نحوه مصرف میوه به رعایت فرمایید.
- پرزها و کرکهای روی میوه به بسیار سنگین هستند و میتوانند باعث مشکلات هضمی شوند. همچنین امکان دارد برای صدا و حلق مضر باشند. در نتیجه قبل از مصرف میوه به حتما پرزها و کرکها را به طور کامل پاک کنید.
- انسداد مجاری تنفسی در صورت مصرف زیاد میوه به رخ خواهد داد. به همین خاطر کسانی که به انسداد مجاری تنفسی مبتلا هستند هشدار داده میشود که میوه به را در مقادیر زیاد مصرف نکنند.
- بسیاری از خواص به به علت مزاج گرم این میوه است. اما این ویژگی برای افرادی که مزاج آنها گرم است مشکل ساز خواهد شد. در نتیجه به میزان مصرف خود توجه داشته باشید.
- مصرف خام میوه به توصیه نمیشود؛ چرا که ممکن است رگهای بدن را مسدود کند. در نتیجه از نوع پخته یا دمنوش به استفاده نمایید.
- دانههای میوه حاوی سیانید هستند که مصرف بیش از حد دانههای به میتواند منجر به مسمومیت شود.
سخن پایانی
همانطور که متوجه شدید خواص به برای بدن بیشمار است و شما میتوانید بسیاری از مشکلات خود را با مصرف این میوه حل نموده و به یک بدن سالم دست یابید. از این رو حتما باید در برنامه غذایی خود مقدار کافی از این میوه را قرار دهید. البته از مصرف بی رویه آن و دیگر میوهها بپرهیزید. در آخر نیز اگر شما تجربه یا دانستهی مفیدی در رابطه با خواص به دارید، لطفا آن را در کامنت با ما و دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید.
source