حاشیهنگاری خبرنگار اعزامی خبرورزشی از هانگژو؛ در دنیای امروز که زندگی ماشینی روح و روان انسانها را بهشدت تهدید میکند، در دنیایی که فاصلهها به واسطه عصر ارتباطات به حداقل رسیده اما انسانها روز به روز از یکدیگر دورتر میشوند، پیدا کردن راههای رسیدن به آرامش هر روز سختتر میشود. خیلیها به دکتر و دارو پناه میبرند و خلاصه اینکه همه دنبال راه یا جایی برای ریلکس کردن هستند و برای رسیدن به این خواسته پول خرج میکنند.
از قدیم یکی از روشهای سنتی رسیدن به آرامش ماهیگیری بوده و در دنیای امروز خیلیها در تعطیلات آخر هفته کیلومترها رانندگی میکنند تا ساعاتی را کنار برکه یا رودخانهای با ماهیگیری به آرامش برسند. البته که منظور بحث ما ماهیگیران حرفهای نیست، آنها که از این مسیر امرار معاش میکنند و در کشور خودمان در سواحل جنوبی خلیج فارس یا دریای خزر بسیار دیده میشوند. مشخصا منظورمان کسانی است که به ماهیگیری به عنوان یک تفریح نگاه میکنند.
در کشور چین دولت به مردم اجازه میدهد که در محوطههای عمومی همچون پارکها ماهیگیری کنند؛ یعنی درست برعکس قانون کشور ما که ماهیگیری در محوطههای حفاظتشده ممنوع است و قدم به قدم تابلوهایش را میبینیم. اینجا قصد قضاوت خوب و بد نداریم؛ هر جغرافیا و هر فرهنگی الزامات خودش را دارد. فقط بدانید که در کشور چین اینگونه نیست. در هر ساعت شبانهروز وقتی برای قدم زدن در پارک بیرون بروید، در طول مسیر محال است کسی را مشغول ماهیگیری نبینید. آدمها از سنین مختلف با شرایط اجتماعی متفاوت، بدون هیچ دغدغه و نگرانی برای تفریح لب رودخانه یا دریاچه میآیند و هر کس اجازه دارد هر تعداد قلاب ماهیگیری که میخواهد به آب بیاندازد.
شهر هانگژو توسط یک رودخانه اصلی به دو نیمه بزرگ تقسیم شده و کنار این رودخانه در بیشتر نقاط هر دو قسمت شهر پارک ساخته شده است. هانگژو آبوهوایی کاملا شبیه شمال خودمان دارد و زمین غیرسبز در آن دیده نمیشود. اما در همین پارک ها که در حاشیه رودخانه اصلی شهر ساخته شده و هر چند قدم ماموران محافظ دارد، ماهیگیری غیرقانونی نیست. میبینید که این شهروند به عنوان مثال با چه آرامشی مشغول است. مهم نیست که شما چند ماهی بگیرید؛ اصلا بتوانید ماهی بگیرید یا نه، مهم آرامشی است که پشت این کار نهفته. این آرامش در چهره آدمها کاملا مشخص است…
اگر دوست دارید درباره محل میزبانی بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ بیشتر بدانید:
source