در خصوص شرایطش برای حضور در انتخابیهای تیم ملی کاراته اظهار داشت: در مسابقات قهرمانی کشور تنها ورزشکاراتی که گواهی پزشکی داشتند، معاف بودند و باید سایر ملیپوشان در این مسابقات شرکت میکردند، اما اکثریت حضور پیدا نکردند و تنها چند نفر از قهرمانان حضور داشتند. در روزهای گذشته مرحله دوم انتخابی با حضور نفرات مدعو برگزار شد و ملیپوشان از حضور در این انتخابی معاف بودند.
وی اضافه کرد: به استاد هروی (سرمربی تیم ملی) گفتم که متأسفانه انگیزه حضور در تیم ملی را نداشته و امسال قصد حضور در مسابقات را ندارم. با استاد هروی در خصوص شرایطم صحبت کردم و فدراسیون نیز خیلی اصرار دارد که برگردم و مسابقه بدهم، اما فعلاً تصمیمی در این مورد نگرفتهام.
عملی نشدن قولهای مسئولان دلسردم کرد
«در دی ماه گذشته در گفتوگو با تسنیم از هدف خود برای بازگشت به رنکینگ یک دنیا صحبت کردی. در این مدت اتفاقی افتاده که قصد حضور در تیم ملی را نداری؟» قهرمان المپیکی کاراته در پاسخ به این سؤال گفت: بعد از بازیهای آسیایی و قهرمانی جهان آن مصاحبه را انجام دادم، اما متأسفانه هر قولی داده شد عملی نشد. وقتی این قولها سالها طول میکشد، روی هم تلنبار میشود و ورزشکار را دلسرد میکند. از طرفی آسیب دیدگی داشتم و در این مدت از ناحیه گردن جراحی کردم و از آمادگی به دور شدم و یکی از دلایلی شد که دلسرد شوم. بحث پاداشها نیز واقعاً اذیتم کرده است.
با این انگیزه به اردو بروم ممکن است به تیم ملی آسیب بزنم
گنجزاده در پاسخ به این پرسش که برگزاری اولین دوره مسابقات جامجهانی در بخش کومیته تیمی نیز او را ترغیب به بازگشت به کاراته نخواهد کرد، گفت: عاشق مسابقات تیمی در کاراته هستم و در مسابقات جهانی کاراته دورههای گذشته با وجودی که سه دوره فینالیست بخش انفرادی شدم، اما در بخش کومیته تیمی از بازی اول در ترکیب بودم و همیشه تمام توان خود را در این بخش هم گذاشتم.
وی افزود: قرار است امسال نخستین دوره مسابقات جامجهانی تیمی برگزار شود و به شدت مسابقات تیمی را دوست دارم و دنبال کردم، اما در حال حاضر انگیزه لازم را ندارم. فکر میکنم اگر با این انگیزه در اردوها شرکت کنم به تیم ملی آسیب بزنم. این نظر خودم است و نظر کادرفنی چیز دیگری است. کادرفنی اعتقاد دارد حضورم باعث دلگرمی بچهها و انگیزه برای سایر قهرمانان خواهد بود، اما فکر میکنم با این شرایط اگر در اردو حضور داشته باشم شاید تأثیر منفی روی جوانانی که انگیزه مدال آسیایی و جهانی دارند، بگذارم.
کسب مدال جهانی از پیگیری قولهای مسئولان راحتتر است
دارنده یک مدال طلا و دو نقره جهان در خصوص اینکه دوریاش موقتی خواهد بود یا میتواند در آینده منجر به خداحافظی از کاراته شود، گفت: فعلاً در مورد آینده فکر نکردهام، اما در حال حاضر انگیزه حضور در تیم ملی را ندارم. قولهایی که داده شد و عملی نشد، بیشترین تأثیر را روی بیانگیزه شدنم دارد. بعد از کسب مدال سالها است به دنبال گرفتن قولها میروم و واقعا دیگر خسته شدم.
گنجزاده تأکید کرد: واقعاً عاشق مسابقه دادن هستم و جدا از تمرینات ۴،۵ ساعت در روز، در سالیان گذشته به همین اندازه مشغول دیدن فیلم مسابقات خودم و حریفانم در سطح دنیا بودم. عاشق کاراته هستم و کاراته در خون من است و هر موقع تمرین میکنم حالم بهتر میشود، اما در حال حاضر انگیزه کافی ندارم. بعضی مواقع آنقدر پیگیر قولهایی که داده شد و عملی نشد، میشوم. برای من کسب مدال جهانی راحتتر از پیگیری قولهای مسئولان است.
برخی فکر میکنند دشمن کشور هستیم
وی در پاسخ به این سوال که بعد از مصاحبههای سال گذشتهاش کسی پیگیر دلخوریهای او نشده است، گفت: منِ ورزشکار وقتی حرف میزنم نه تنها هیچ بررسی نمیشود که مشکلات برطرف شود، بلکه گارد هم میگیرند. وقتی ما صحبت میکنیم فکر میکنند خارجی و به دنبال بر هم زدن جو و شرایط و دشمن کشور هستیم. این در حالی است که ما درددل میکنیم و اتفاقاتی که افتاده را میگوییم، اما باز هم از طرف مسئولان گارد گرفته میشود. نه تنها مشکلات برطرف نمیشود، بلکه کار سختتر شده و سدهای عجیب و غریبی نیز روبهروی تو قرار میگیرد. انگار همه چیز گل و بلبل بوده و فقط صحبتهایی که من در خصوص اتفاقاتی که افتاده کردم، ناحق بوده است.
پاداش مدال طلا بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ معادل ۲۳.۵ سکه است
دارنده دو مدال طلای بازیهای آسیایی با اشاره به اینکه مشکل او با قولهایی است که داده میشود، گفت: یک ورزشکار با یک مدال پایینتر یکسری امکاناتی میگیرد که با مدالش تعادل ندارد. از طرفی یکسری ورزشکاران نیز با مدالهای بسیار بالاتر کوچکترین امکاناتی را نمیتوانند داشته باشند. چون قانونی در اینگونه مسائل نداریم، کسی که آشنا داشته باشد یا به قوانین بیشتر آشنا باشد یکسری امتیازات را میتواند برای خود بگیرد.
گنجزاده گفت: برخی مسئولان در ورزشهای مختلف میآیند که زورشان بیشتر است و امکانات فوقالعادهای را به صورت مقطعی برای ورزشکاران خود میگیرند، اما نسلهای بعدی آن ورزش سوخت میدهند.در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ پاداش مدال طلا ۱۵۰ سکه و جایزه مدال برنز ۴۰ سکه بود. در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ نیز معادل قیمت سکه روز به حساب فدراسیونها واریز کردند که ۱۶۰ واحد بود، اما امروز پاداش مدال طلا بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ معادل ۲۳.۵ سکه است.
هر زمان مصاحبه کردم به جای برداشتن موانع آنها را چندین برابر کردند
وی در پاسخ به این پرسش که بارها گفته شده چون در یک دوره جوایز سکه بوده است، نباید ورزشکاران توقع سکه داشته باشند، گفت: امروز من برای خانهام برنج، روغن و مرغ میخرم، اما اگر فردا دوباره بخواهم این اقلام را تهیه کنم قیمتها فرق کرده است. چطور میشود ۴ سال پاداش قهرمانان را ۵ میلیون میدهیم؟ این قهرمان آیا برنج، روغن و گوشت و مرغ برای خانهاش نمیخرد و نباید آیندهای داشته باشد؟
قهرمان المپیک ۲۰۲۰ توکیو عنوان کرد: این تازه شرایط قهرمانان مدالآور است و آن قهرمانی که مدال نگرفته کلاهش پس معرکه است و با حقوق ۲،۳ میلیونی در اردوها به امید این است که یک روز مدال بگیرد تا پاداشی در خور شأن دریافت کند و زندگیاش را بسازد، اما ته آن نیز پاداشهایی میشود که با آن کاری نمیشود کرد. هر زمان نیز که مصاحبه کردم به جای برداشتن موانع آنها را چندین برابر کردند.
گنجزاده افزود: هیچ چیز برای ما ایرانیها با ارزشتر از خانواده و کشور نیست، اما مسئولان قهرمانانی که در تکتک مسابقات پرچم کشور را بالا بردند و باعث غرور ملی شدند را نادیده میگیرند. این در حالی است که ورزشکاران ما باعث برجستهتر شدن پرچم و کشورمان شدند و مسئولان نیز با آن مدال پُز دادند.
دوست دارم دینم را به بچه محلهایم ادا کنم
وی در خصوص فعالیتهای سالیان اخیرش در بحث استعدادیابی و مربیگری یادآور شد: دوست دارم دین خود را به بچه محلهایم ادا کنم و واقعاً در حال گذاشتن وقت و انرژی هستم. دوست دارم اگر کاری از دستم بر میآید برای بچههای اسلامشهر انجام دهم. کار اصلی را برادرم موسی گنجزاده و ابراهیم حسن بیگی از قهرمانان خوب گذشته کاراته در بخش کومیته و فرید حقیقی در بخش کاتا انجام میدهند. من نیز در زمانهایی برای ادای دین خود میروم و دوست دارم کمک کنم.
حقالزحمه مربیان ما در شأن آنها نیست
دارنده سه مدال طلا و یک برنز کومیته تیمی جهان در خصوص احتمال حضورش به عنوان مربی در کادرفنی تیمهای پایه به تسنیم گفت: پیشنهاداتی به من شد، اما برای حضور در کادرفنی تیمهای ملی هیچ انگیزهای ندارم. در واقع پاداش مربیان را که دیدم شوکه شدم. مربیان ملی واقعاً در فشار به شدت بالا زحمت میکشند. موهای تمام مربیان ما در چند سال گذشته سفید شده، اما واقعاً حقالزحمه آنها در شأنشان نیست. تفاوت حقوق مربیان داخلی با دوستان، قهرمانان و مربیانی که از کشور رفتند، واقعاً زیاد است و همین موضوع باعث شده خیلی از قهرمانان تمایلی برای تحمل این استرسها بعد از دوران قهرمانی نداشته باشند؛ چون حقالزحمه مربیان با این فشارها هیچ نسبتی ندارد.
نباید از نسل جدید غافل شد
گنجزاده در خصوص اینکه نسل پرافتخار کاراته ایران به پایان راه رسیده است، گفت: ۶،۷ نفر از هم تیمیهای سابقم در اردوهای تیم ملی در حال حاضر از خارج از ایران مشغول مربیگری و فعالیتهای دیگر هستند و زندگی خود را به خارج از ایران بردند. خیلی از این نفرات پتانسیل این را داشتند که ادامه دهند ولی خیلی زود تا یک فرصت برای آنها پیش آمد تیم ملی را رها کردند و برخی از آنها نیز بعد از دوران قهرمانی رفتند. بعضاً هستند از هم نسلیهای ما که همچنان خیلی پرقدرت ادامه میدهند و مدالآورند. به نظر میرسد اگر چیزی که در شأن آنها هست تأمین شود، ۳،۴ سال دیگر جا برای کسب مدال برای کشورمان دارند. البته از نسل جدید هم نباید غافل شد که ورزشکاران خوب و آیندهداری هستند.
فعلاً در خصوص خداحافظی از کاراته تصمیمی نگرفتهام
وی در خصوص اینکه جوانان فعلی کاراته ایران میتوانند تداوم نسل گذشته کاراته را داشته باشند، گفت: در نسل ما هم بودند قهرمانی که با یک سال، دو سال یا یک مدال اشباع و از تیم ملی جدا شدند. این موضوع به خصوصیت فردی هر شخص بستگی دارد. بعضیها با کسب مدالهای بیشتر برای کسب مدالهای بعدی تشنهتر میشوند. برخی نیز به مدالی که گرفتند قانع هستند یا فقط عضو تیم ملی بودند و به دنبال کارهای دیگر میروند.
دارنده یک طلا، دو نقره و سه برنز آسیا گفت: هر چیزی یک زمانی دارد و من نمیگویم که میخواهم خداحافظی کنم. مسابقه دادن را هنوز دوست دارم. در کاراته هستم و در واقع شرایطم برای حضور در اردوهای تیم ملی مهیا نیست. خیلی سال است که در اردوهای تیم ملی حضور داشتم و باید مدتی در کنار خانواده باشم. از طرفی در سال جاری به خیلی سمینارها دعوت شدم و با توجه به شناختی که نسبت به «سنسی هروی» دارم، خیلی سخت میشود همزمان به سمینارها برسم و هم در اردوهای تیم ملی حضور داشته باشم.
source