زنجبیل برای سرماخوردگی ☕

سرماخوردگی به ویژه در فصول سرد سال، همواره در کمین شماست. ایده خوبی نیست که همیشه با ظهور اولین علائم سرماخوردگی، فورا به سمت مصرف داروهای شیمیایی و آنتی بیوتیک‌های قوی بروید. اگر خودسرانه از آنتی بیوتیک‌ها استفاده کنید، پس از مدتی اثر واقعی خود را از دست می‌دهند و دیگر نتیجه‌ای که انتظار دارید از آنها نخواهید گرفت. گاهی اولین اقدام در مواجه شدن با سرماخوردگی استفاده از داروهای گیاهی است که زنجبیل یکی از بهترین آنهاست. تاکنون از دارچین و زنجبیل برای سرماخوردگی استفاده کرده‌اید؟

آنچه در این مقاله می خوانیم

فواید بی نظیر زنجبیل برای سلامتی بدن

زنجبیل یک گیاه گلدار است که بیش از همه جا در جنوب شرقی آسیا کشت می‌شود و به عنوان یک ادویه تند اما خوش‌طعم در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. زنجبیل را می‌توان هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده مورد استفاده قرار داد. همچنین امروزه قرص زنجبیل نیز در قالب مکمل غذایی به داروخانه‌ها عرضه شده و از خواص فوق‌العاده آن به این شکل نیز می‌توان بهره گرفت. مهم‌ترین خواص زنجبیل را اینگونه می‌توان برشمرد:

  • دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی
  • موثر در رفع حالت تهوع
  • موثر در کاهش وزن
  • کمک به درمان بیماری آرتوروز
  • کاهنده قند خون
  • بهبود عوامل خطرزا در بیماری‌های قلبی
  • کمک به درمان سوء هاضمه مزمن
  • کاهش قابل توجه درد قاعدگی
  • موثر در کاهش سطح کلسترول در بدن
  • موثر در پیشگیری از سرطان
  • بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از بیماری آلزایمر
  • مبارزه با انواع عفونت

 زنجبیل

خواص زنجبیل از منظر طب سنتی

پیش از آنکه خواص زنجبیل برای سرماخوردگی را بررسی کنیم، بهتر است با دیدگاه طب سنتی در مورد این گیاه بیشتر آشنا شوید. طبع زنجبیل گرم و خشک بوده و یکی از ترکیبات موثر در آن جینجرول‌ها هستند. خواص زنجبیل در درمان بیماری‌ها نه تنها سالیان دراز در طب سنتی ایران مطرح بوده بلکه در چین و هندوستان نیز قدمتی طولانی دارد.

برای بهبود سرماخوردگی، تقویت حافظه، رفع کولیک، درمان سردرد، بهبود آرتوروز و روماتیسم، تقویت معده و رفع حالت تهوع زنجبیل را در طب سنتی معمولا تجویز می‌کنند. همه این فواید در کنار یکدیگر موجب شده‌اند تا زنجبیل در پزشکی مدرن در جوامع امروزی نیز مورد توجه قرار بگیرد. نحوه استفاده از زنجبیل برای درمان بیماری ها به صورت دمنوش، ادویه و … می‌تواند باشد.

خواص زنجبیل برای سرماخوردگی

به شما پیشنهاد نمی‌کنیم که وقتی علائم سرماخوردگی دارید، فقط از زنجبیل برای سرماخوردگی استفاده کنید. صد در صد در برخی موارد لازم است تا به پزشک مراجعه کرده و داروهای تجویزی وی را مورد استفاده قرار دهید. اما در کنار این داروها برای کمک به بهبود هرچه سریع‌تر می‌توان از فواید زنجبیل برای سرماخوردگی بهره گرفت. اما چرا زنجبیل برای سرماخوردگی و گلو درد خوب است؟

نقش شگفت انگیز زنجبیل در تقویت سیستم ایمنی

زنجبیل به دلیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی که دارد، در ارتقاء سلامت سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است. التهاب حاد بخش مهمی از پاسخ ایمنی بدن بوده که به طور طبیعی ایجاد می‌شود اما التهاب مزمن به سیستم ایمنی آسیب رسانده و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان مانند زنجفیل می‌توانند با التهاب مقابله کرده و سیستم دفاعی بدن را در برابر عوامل بیماری‌زا سالم نگه دارند. بسیاری از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می‌دهند که زنجبیل می‌تواند پاسخ ایمنی بدن را افزایش داده و خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی چشمگیری از خود نشان دهد.

تاثیر زنجبیل در درمان بیماری های تنفسی

از دیرباز تاکنون یکی از پرکاربردترین درمان‌های خانگی برای سرماخوردگی و سرفه زنجبیل بوده است. زنجبیل با داشتن خاصیت ضد التهابی که به آن اشاره شد، به دفع سموم از دستگاه تنفس کمک کرده و سبب اتساع برونش در بیماران مبتلا به آسم می‌شود. از آنجایی که بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا سیستم تنفس علی‌الخصوص ریه‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد، بنابراین احتمال می‌رود که زنجبیل در بهبود این بیماری‌های ویروسی بتواند تاثیرگذار باشد.

خاصیت ضد ویروسی زنجبیل

بخشی از تاثیر زنجبیل برای سرماخوردگی به خاصیت ضد ویروسی این گیاه مرتبط می‌شود. همان‌طور که حتما می‌دانید عامل ایجاد کننده بیماری سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا نیز نوعی ویروس است. در بعضی از مطالعات مشخص شده است که زنجبیل علیه ویروس سینسیتیال تنفسی در انسان عمل کرده و عفونت‌های تنفسی را با افزایش پاسخ ایمنی بهبود می‌بخشد. زنجبیل حاوی ویتامین C، ویتامین‌های B، آهن، کلسیم و فسفر بوده و با غنی بودن از مواد مغذی و خاصیت ضد ویروسی در درمان بیماری‌های تنفسی می‌تواند چاره‌ساز باشد.

 زنجبیل برای سرماخوردگی و آنفولانزا

جلوگیری از لخته شدن خون با استفاده از گیاه زنجبیل

علت برخی از مرگ‌های ناشی از سرماخوردگی  شدید، آنفولانزا و کرونا تشکیل لخته خون در شریان‌ها و وریدهای اصلی بدن می‌دانند. به کمک برخی از رقیق‌کننده‌های خون می‌توان از لخته شدن خون جلوگیری کرد. به این منظور ممکن است بتوان از گیاه زنجبیل کمک گرفت که یک رقیق‌کننده طبیعی خون به شمار می‌آید و با داشتن یک ماده شیمیایی به نام سالیسیلات در پیشگیری از حمله قلبی نیز می‌تواند موثر واقع شود.

چرا زنجبیل برای سرماخوردگی و گلودرد خوب است؟

اگر از لحاظ علمی به دنبال پاسخ این سوال هستید که آیا زنجبیل برای سرماخوردگی خوب است یا نه؟ باید بگوییم که تاکنون هیچ مطالعه‌ای به طور قطع ثابت نکرده است که زنجبیل برای سرماخوردگی خوب است. اما بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهند که زنجبیل در پیشگیری و درمان سرماخوردگی می‌تواند موثر عمل کند.

✅زنجبیل باعث تسکین گلودرد می‌شود و التهاب را در دستگاه تنفسی و بینی و گلو کاهش می‌دهد.

علت تاثیر زنجبیل برای سرماخوردگی در موارد زیر خلاصه می‌شود:

  • زنجبیل خاصیت آنتی باکتریال دارد و برای درمان عفونت‌های باکتریایی گلو حتی بهتر از برخی آنتی بیوتیک‌ها عمل می‌کند.
  • زنجبیل دارای خاصیت ضد ویروس است و به کاهش تب و تسکین درد کمک می‌کند. برای کمک به بهبود عفونت‌های تنفسی سعی کنید از زنجبیل تازه استفاده نمایید.
  • زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و می‌تواند التهاب پشت گلو را در بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی بهبود بخشد.
  • زنجبیل یک آنتی اکسیدان قوی است و از آسیب سلولی ناشی از التهاب پیشگیری می‌کند.

آیا زنجبیل برای تب خوب است؟

بله؛ زنجبیل برای کاهش تب عالی عمل می‌کند. خواص آنتی باکتریایی زنجبیل باعث می‌شود که تب را پایین آورده و دیگر علائم سرماخوردگی را نیز کاهش دهد. اما فراموش نکنید که اگر تب خیلی بالا باشد حتما باید از داروهایی مثل استامینوفن برای تسکین آن استفاده شود و داروهای گیاهی به تنها نمی‌توانند کافی باشند. برای تسکین تب‌های پایین حتما از فواید زنجبیل بهره بگیرید.

زنجبیل برای سرماخوردگی و سرفه

همان طور که اشاره کردیم زنجفیل دارای خاصیت ضد التهابی است. بنابراین وقتی گلودرد دارید و سرفه می‌کنید، با کاهش التهاب می‌تواند درد گلو را کم کرده و سرفه‌ها را کاهش دهد. در بهترین دمنوش های گیاهی ضد ویروس معمولا از زنجبیل استفاده می‌شود.

بیشتر سرفه‌های ناشی از گلودرد ناشی از ویروس‌ها هستند. داروهایی که برای درمان سرماخوردگی تجویز می‌شوند نمی‌توانند ویروس‌ها را از بین ببرند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که زنجبیل می‌تواند سیستم ایمنی بدن انسان را آنقدر تقویت کند که بر علیه ویروس عمل کرده و علائمی همچون گلو درد و سرفه را بهبود بخشد.

زنجبیل بهترین معجون برای گلو درد

گفتیم که دارچین و زنجبیل برای سرماخوردگی می‌توانند یکی از بهترین داروهای گیاهی باشند. برای اینکه با این دو ماده پرخاصیت یک معجون قوی درست کنید، طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • یک لیوان شیر را در شیرجوش بریزید.
  • 2 قاشق غذاخوری عسل به آن بیفزایید.
  • کمی پودر زنجبیل و دارچین اضافه کنید.
  • شیرجوش را روی گاز گذاشته و با حرارت ملایم اجازه دهید گرم شود.
  • تا رسیدن به نقطه جوش مرتب آن را هم بزنید، سپس شعله را خاموش کرده و بعد از کمی خنک شدن، معجون را مورد مصرف قرار دهید.

طریقه مصرف زنجبیل برای سرماخوردگی

از زنجبیل برای سرماخوردگی و گلو درد چگونه می‌توان استفاده کرد؟ خواص دارویی و ضد التهابی زنجبیل به کاهش عفونت گلو کمک می‌کند. از زنجبیل برای سرماخوردگی به این طریق استفاده کنید:

  • زنجبیل تازه رنده شده را به آب داغ اضافه کرده و کمی لیمو به آن بیفزایید.
  • یک تکه زنجبیل تازه را در دهان گذاشته و بجوید.
  • زنجبیل تازه را به آبمیوه‌ها و اسموتی‌های خود اضافه کنید.

همچنین امروزه به راحتی می‌توانید با مراجعه به داروخانه‌ها یا خرید از داروخانه‌های آنلاین قرص زنجبیل را تهیه نمایید. یک راه دیگر هم استفاده از دمنوش دارچین و زنجبیل برای سرماخوردگی است:

 دمنوش زنجبیل و دارچین

دمنوش دارچین و زنجبیل برای سرماخوردگی

برای تهیه دمنوش زنجبیل و دارچین به مواد زیر نیاز دارید:

  • 1 قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده
  • ½  قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • 1 فنجان آب

طرز تهیه به این شکل است:

  • آب را در یک قوری کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
  • زنجبیل و دارچین را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.
  • دمنوش را از صافی رد کنید و میل کنید.

پس از اینکه دمنوش آماده شده کمی خنک شد، مقداری عسل یا آبلیمو نیز می‌توانید به آن بیفزایید. هنگام سرماخوردگی 2 تا 3 بار در روز از این دمنوش استفاده نمایید.

مضرات زنجبیل برای سرماخوردگی

مصرف دارچین و زنجبیل برای سرماخوردگی هیچ عوارضی ندارد؛ البته اگر به این دو گیاه حساسیت نداشته باشید. اما مصرف بیش از حد زنجبیل در دراز مدت می‌تواند این مشکلات را پدید آورد:

  • سوزش سر دل: مصرف بیش از حد زنجبیل باعث افزایش تولید اسید معده شده و ممکن است با علائمی مثل سوزش سر دل، حالت تهوع و استفراغ همراه باشد.
  • اسهال: زنجبیل دارای خواص ملین است و مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به اسهال شود.
  • خونریزی: مصرف بیش از حد زنجبیل می‌تواند باعث رقیق شدن خون شده و خطر خونریزی را افزایش دهد.

گفتار پایانی در مورد زنجبیل برای سرماخوردگی

خواص زنجبیل برای سرماخوردگی بی‌نظیر است: تب را کاهش می‌دهد، گلو درد را تسکین می‌شود و ضد سرفه عمل می‌کند. این گیاه دارای خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد ویروس و ضد باکتری بوده و مشکلات تنفسی را بهبود می‌بخشد. حتی برای پیشگیری از سرماخوردگی نیز می‌توانید از زنجبیل استفاده کنید. قرص زنجبیل را همین حالا می‌توانید از داروخانه آنلاین مثبت سبز سفارش دهید.

source