گزارش|
مدافعان اصلی تیم ملی فوتبال شرایط مساعدی را پشت سر نمیگذارند، اتفاقی که ممکن است درصورت تداوم آن منجر به حوادث تلخی در جام جهانی پیش رو شود.
یکی از انتقاداتی که به عملکرد قلعهنویی و شاگردانش در تیم ملی فوتبال با وجود موفقیت در امتیازگیری میشود تزلزل در بخش دفاعی تیم است.
تیم ملی فوتبال با وجود بازیهای خوبی که از خود به نمایش میگذارد متأسفانه در بحث دفاعی اشتباهات زیادی داشته به طوریکه حتی در دیدار مقابل کره شمالی و قرقیزستان تا آستانه از دست دادن پیروزی هم پیش رفت، اتفاقی که میتوانست در صورت به وقوع پیوستن کار را بهای فوتبال ایران سخت کند.
اما اشتباهات مدافعان اصلی تیم ملی تنها به بازیهای ملی ختم نمیشود بلکه موضوع نگرانکننده تکرار این اشتباهات مرگبار در تیمهای باشگاهی خودشان نیز است.
شجاع خلیلزاده که این روزها به موضوع داغ فوتبال ایران تبدیل شده است بعد از اشتباه مرگباری که در دیدار مقابل قرقیزستان مرتکب و منجر به اخراجش و به تبع آن فشار مضاعف به تیم ملی شد در دیدار تراکتور مقابل الوکره قطر در لیگ قهرمانان آسیا نیز ۲ اشتباه بزرگ دیگر مرتکب شد که تیمش را تا آستانه فروپاشی پیش برد.
خلیلزاده که حضورش در ترکیب اصلی و قلب خط دفاعی تیم ملی به یکی از انتقادات اصلی منتقدان به قلعهنویی تبدیل شده اکنون نزدیک به ۳۶ سال سن دارد و تا ۲ سال دیگر یعنی زمان آغاز جام جهانی ۳۸ ساله خواهد شد، محدوده سنیای که برای یک مدافع آنهم در رقابت با مهاجمان تراز اول دنیا در تورنمنتی مانند جام جهانی نمیتواند چندان جالب توجه باشد چراکه این مدافع هماکنون نیز از سرعت و چالاکی لازم برای پوشش فضای پشتی خود برخوردار نیست چه برسد به ۲ سال دیگر که قطعاً شرایط بدنی و فیزیکی مطلوب امروز را نخواهد داشت.
اما خلیلزاده تنها نیست، بلکه یارِ غارِ سالهای نه چندان دورش در پرسپولیس نیز در این مسیر همراه اوست؛ محمدحسین کنعانیزادگان.
کنعانی هم که روزهای خوبی را سپری نمیکند در دیدار اخیر پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا مقابل الشرطه عراق ناامیدکننده ظاهر شد و حتی نزدیک بود تیمش با اشتباهات او در آستانه حذف از این رقابتها قرار گیرد.
او نیز مانند شجاع شرایط سنی مطلوبی (بالای ۳۰ سال) تا جام جهانی نخواهد داشت و قطعاً تا آن زمان قوای جسمانی امروز را ندارد.
اما موضوع اصلی این است که چرا امیر قلعهنویی که مدام دم از جوانگرایی میزند از اینهمه مدافع جوان و باتجربه در دسترس که در تیمهای لیگ برتری خود شرایط مطلوبی دارند استفاده نمیکند؟
قلعهنویی با وجود دعوت از نفراتی مانند سامان فلاح، محمدامین حزباوی، محمدمهدی زارع و … حتی یک دقیقه هم فرصت حضور به آنها در بازیهای که میتوانست از راحتی لازم برخوردار باشد نداد تا نشان دهد همچنان اعتقادی به استفاده از جوانان ندارد و شاید میخواهد با همین بازیکنان پا به سن گذاشته وارد تورنمنت مهمی همچون جام جهانی شود.
اخیراً آماری از شرایط سنی تیمهای ملی فوتبال مختلف منتشر شد که تیم ملی فوتبال ایران با میانگین سنی ۲۹.۷۵ به عنوان دومین تیم ملی پیر فوتبال شناخته شد، موضوعی که میتواند زنگ خطر را برای قلعهنویی و شاگردانش در جام جهانی از هم اکنون به صدا درآورد.
ایران دومین تیم پیر جهان شد!
جامعه آموزشی بینالمللی و تطبیقی موسوم به CIES، آمار میانگین سنی ۱۴۴ تیم ملی به رسمیت شناخته شده توسط فیفا را بر اساس زمان دقیق حضور بازیکنان در بازیهای بینالمللی محاسبه کرده که در آن نکات قابل توجهی به چشم میخورد.
طبق این آمار، تیم ملی پرو با میانگین ۳۰.۳۸ سال به عنوان پیرترین تیم ملی دنیا در سال ۲۰۲۴ انتخاب شد. نکته جالب اینکه رتبه دوم در اختیار تیم ملی ایران با میانگین سنی ۲۹.۷۵ سال قرار گرفته است.
انتهای پیام/
source